Alte trei cluburi pe urmele lui Alexandru Ioniţă!

Ioniţă
Ioniţă e în formă

Tansferul la CFR Cluj întârzie și chiar ar putea pica, din cauza pretențiilor financiare ale patronului de la Astra, Ioan Niculae. Alexandru Ioniţă (23 de ani) revine în prim-plan cu interesul pe care l-a stârnit în Turcia. Acolo unde cu siguranță Marius Șumudică a vorbit în termeni laudativi despre el. Dacă fostul lui antrenor de la Astra spune că nu-și permite să îl ia la Kayserispor, după ce președintele Dănuț Coman a discutat cu șeful departamentului de scouting, turcii anunță că Ioniță are șanse să ajungă la alte echipe din Super Ligă: Bursaspor, Goztepe sau Osmanlispor.

Ioniţă este comparat cu Mata şi Silva

Site-ul trscouts i-a făcut un profil extrem de stufos, în care îl aseamănă pe Ioniță cu jucători cu nume grele. Juan Mata (Manchester United) sau Bernardo Silva (Manchester City). Din Turcia, îl compară cu Pablo Batalla, decarul de la Bursaspor. Chiar îl avansează drept o soluție pentru înlocuirea celui din urmă. Care în ianuarie împlinește 34 de ani și intră în ultimele şase luni de contract cu echipa pe care a antrenat-o Hagi (2003-2004).

Soluţie pentru Goztepe şi Osmanli

„Goztepe are probleme. Un jucător ca Ioniță, care are o mare capacitate tehnică și poate juca pe mai multe poziții din ofensivă, ar putea avea o contribuție importantă”, a scris sursa. „Pentru Osmanlispor, care are un joc de contraaatac, Ioniţă ar fi capabil să trimită mingea pe spațiile libere pentru jucătorii cu viteză”, a mai notat site-ul trscouts.com. Calitățile listate pentru mijlocașul ofensiv de la Astra sunt tehnica, pasele, controlul mingii, pressingul, finalizarea și fazele fixe. Punctele sale slabe sunt, în opinia turcilor, aportul la jocul defensiv. Dar şi jocul de cap și forța.

Cifrele lui Ioniţă

800.000 de euro este prețul minim pentru care Astra ar fi de acord să se despartă de Alexandru Ioniță. Fotbalist cu care patronul Ioan Niculae susține că a cheltuit în jur de 700.000 de euro. 10 de goluri și 3 pase decisive are Ioniță în acest sezon la Astra

Sursa: digisport.ro