STATISTICĂ / Mijloc de drum pentru AFC Rapid în sezonul 2017-2018

AFC Rapid ProSport
Comprest GIM - AFC Rapid în Cupă. ProSport scrie despre atac

S-a tras cortina peste prima jumătate a sezonului din liga a 4-a Bucureşti. AFC Rapid a jucat 16 meciuri oficiale, dintre care a câştigat nouă, a încheiat unul la egalitate şi a pierdut şase. Au fost momente sinusoidale marcate de lipsa de omogenitate a lotului. Pentru că trebuie spus că, faţă de pregătirea de vară pe care Andrei Anghel Constantinescu şi Adi Voicu au făcut-o, lotul a fost schimbat radical pentru primul meci, cel cu Carmen. Asta s-a văzut mai ales în primele etape. Încet încet însă, echipa de lângă Podul Grant a început să arate tot mai bine.

AFC Rapid pe locul 6 la mijlocul sezonului

Au venit, dar mai ales plecat jucători. Mulţi dintre ei dintre cei care alcătuiau primul 11 de anul trecut. Echipa s-a regrupat însă, iar rezultatele au început să apară. AFC încheie anul 2017 pe locul 6 în campionat. Pentru că arbitrajele i-au refuzat măcar un loc 4. Furturi grosolane precum cele din meciurile cu Tricolor, csa steaua, Asalt sau CS FC Dinamo au privat echipa din Giuleşti de cel puţin cinci puncte în plus, dar şi de un golaveraj superior. Nu e nimic însă, faţă de ultimul loc de play-off sunt doar trei puncte. Suntem convinşi că Ioniţă, Stan, Stamate & co. le vor recupera. Pentru că potenţial există. Mai mult, există şi o pauză de iarnă care poate schimba multe lucruri.

Mai sunt 17 meciuri de jucat!

Până atunci însă, vă prezentăm casetele tehnice ale tuturor meciurilor jucate de AFC Rapid în sezonul 2017-2018 până în acest moment. Din Cupă echipa lui Andrei Anghel Constantinescu a fost eliminată, motiv pentru care singura grijă rămâne campionatul. Mai sunt de jucat 17 meciuri! 14 în sezonul regulat şi trei în play-off! Până atunci, mai jos sunt primele cifre seci ale sezonului în curs. Pentru că, până la urmă, acestea sunt baza a ceea ce va rămâne în istoria care continuă să se scrie. Nu de azi, de ieri… Ci de 94 de ani! Adică din 1923, când Rapid a luat fiinţă.

Etapa 1 – 1 septembrie 2017

Carmen – AFC Rapid 3-0 (2-0)

Stadion: IMGB, spectatori: 300

Stamate – Săveanu, Panait, Neagu, D. Dumitru (Niţu) – Ioniță, Ene (Vuk), Samoilă, Stoica – Mihalache (Popa), Berechet (Stan)

Etapa 2 – 9 septembrie 2017

AFC Rapid – CS Victoria 2-0 (1-0)

Marcatori: Moldoveanu, Berechet

Stadion: Rocar, spectatori: 100

Stamate – Săveanu (Neagu), Moldoveanu, Panait, Munaf – Vuk, Stoica – Ioniţă, Niţu (D. Dumitru), Stan (Magdalinis) – Dinu (Berechet)

Etapa 3 – 15 septembrie 2017

FC Metaloglobus II – AFC Rapid 3-1 (1-0)

Marcator: Moldoveanu

Stadion: Ţiriac Arena, spectatori: 100

Oprea – Săveanu, Panait, Moldoveanu, Stoica – Vuk, Niţu, Munaf, Ioniţă – Stan, Dinu (Magdalinis)

Etapa 4 – 22 septembrie 2017

AFC Rapid – AS Tricolor 2-4 (2-1)

Marcatori: Mihalache, Panait

Stadion: Electromagnetica, spectatori: 150

Stamate – Ioniţă, Panait, Moldoveanu, Săveanu – Stan (Niţu), Munaf, Stoica, Vuk – Berechet (Trandafir), Mihalache (Dinu, Popa)

Etapa 5 – 26 septembrie 2017

AS Romprim – AFC Rapid 1-5 (1-1)

Marcatori: Ioniţă X2, Munaf, Niţu X2

Stadion: Romprim, spectatori: 100

Stamate – Săveanu, Neagu, Corlan, Cristofor – Ioniţă, Stoica, Berechet (Dinu), Munaf – Stan (Niţu), Vuk (Trandafir)

Etapa 6 – 30 septembrie 2017

AFC Rapid – Academia 0-3 (0-2)

Stadion: Giuleşti, spectatori: 1500

Stamate – Săveanu, Panait, Moldoveanu, Cristofor – Ioniţă, Samoilă (Trandafir), Corlan (D. Dumitru), Munaf – Niţu (Stan), Vuk (Popa)

Etapa 7 – 7 octombrie 2017

Venus – AFC Rapid 0-9 (0-7)

Marcatori: Stan X5, Ioniţă X2, Niţu, Săveanu

Stadion: Coresi, spectatori: 50

Stamate (Oprea) – Săveanu, Panait, Corlan (Neagu), Cristofor – Stan, Stoica, Munaf, Ioniţă – Niţu (Samoilă), Dinu (Magdalinis)

Etapa 8 – 14 octombrie 2017

AFC Rapid – Comprest GIM 3-1 (2-0)

Marcatori: Ioniţă X2, Stan

Stadion: Electromagnetica, spectatori: 100

Stamate – Săveanu, Panait, Cristofor, Munaf – Stan (Magdalinis), Stoica, Vuk, Ioniţă – Niţu, Dinu (Neagu)

Etapa 10* – 21 octombrie 2017

csa steaua – AFC Rapid 7-0 (2-0)

Stadion: Ghencea 5, spectatori: 500

Oprea – Nagy (Neagu), Moldoveanu, Cristofor, Munaf (Dumitrică) – Stan, O. Dumitru, Stoica, Ioniţă – Vuk (Niţu), Dinu (Săveanu)

Etapa 11 – 27 octombrie 2017

AFC Rapid – Progresul 2005 CS 5-3 (2-2)

Marcatori: Vuk, Moldoveanu, Panait, Dinu, Stan

Stadion: Coresi, spectatori: 50

Stamate – Panait, Moldoveanu, Neagu (O. Dumitru), Cristofor (Săveanu) – Stoica – Stan (Dumitrică), Munaf, Trică – Vuk, Niţu (Dinu)

Etapa 12 – 3 noiembrie 2017

Progresul 1944 Spartac II – AFC Rapid 1-4 (1-2)

Marcatori: Munaf X2, Vuk, Niţu

Stadion: Prefabricate, spectatori: 50

Stamate – Săveanu (Dinu), Panait, Cristofor, Nagy (Dumitrică) – Stan (Niţu), Stoica, Trică (Trandafir), Ioniţă – Munaf, Vuk

Etapa 13 – 10 noiembrie 2017

AFC Rapid – AS Termo 3-0 (3-0)

Marcatori: Stan X2, Stoica

Stadion: Coresi, spectatori: 50

Stamate – Panait, Moldoveanu, Neagu (Săveanu), Cristofor – Stan, Stoica, Trică (O. Dumitru), Ioniţă – Munaf (Niţu), Vuk (Dinu)

Etapa 14 – 18 noiembrie 2017

AFC Asalt – AFC Rapid 1-2 (0-2)

Marcatori: Stan, Brăileanu

Stadion: Electromagnetica, spectatori: 100

Stamate – Panait, Neagu, Moldoveanu, Cristofor – Ioniţă, Stoica, Vuk (Samoilă), Munaf (Săveanu) – Stan (Niţu), Brăileanu (O. Dumitru)

Etapa 15 – 24 noiembrie 2017

AFC Rapid – CS FC Dinamo 1-1 (0-0)

Marcator: Brăileanu

Stadion: Coresi, spectatori: 70

Stamate – Panait, Neagu, Moldoveanu, Cristofor – Stan, Trică, Niţu (Dinu), Munaf (Săveanu) – Trandafir (Brăileanu), Vuk

*în etapa a 9-a AFC Rapid a stat întrucât Sportul Studenţesc s-a retras din competiţie

Cupa României

Optimi, faza Bucureşti – 7 noiembrie 2017

CS FC Dinamo – AFC Rapid 0-1 (0-0)

Marcator: Stan

Stadion: Piţi Varga, spectatori: 70

Stamate – Săveanu, Panait, Cristofor, Nagy – Stan (Magdalinis), Stoica, O. Dumitru (Munaf), Ioniţă – Neagu, Niţu (Vuk)

Sferturi, faza Bucureşti – 2 decembrie 2017

Comprest GIM – AFC Rapid 2-0 (0-0)

Stadion: Prefabricate, spectatori: 50

Stamate (Portaru**) – Panait, Neagu, Stoica, Magdalinis – Stan, Samoilă, Vuk, Ioniţă – Niţu (Stemate), Brăileanu (Stoian)

**toţi cei trei jucători intraţi după pauză sunt născuţi în 2001!

Rămâneţi pe 1923.ro pentru statistici şi în zilele viitoare

În zilele ce vor urma statistica va fi defalcată. Echipa nu a cunoscut omogenitatea din sezonul trecut. Doar că plusul valoric, în anumite compartimente, este evident. Chiar dacă el a venit, la pachet, şi cu o medie de vârstă mai ridicată. Până la urmă experienţa şi forţa contează extrem de mult. Mai ales la nivelul ligii a 4-a, unde duritatea şi fotbalul agresiv sunt la ele acasă. Echipa lui Andrei Anghel Constantinescu are de înfruntat condiţii incomparabil mai grele decât se întâmpla în sezonul 2016-2017. Şi nu ne referim aici la logistică şi condiţii de pregătire, pentru că ele sunt la acelaşi nivel. Nu, ci la calitatea adversarilor, dar mai ales la condiţiile competiţionale potrivnice. A se citi, mai clar, greşeli mult mai mari şi mai grave de arbitraj.

10 COMENTARII

 1. Pentru o echipa saraca rezultatele sunt mult peste asteptari.
  Bravo baieti !
  Greu de inteles de ce unii vor un singur Rapid, dar nu prntr-o uniune ci prin desfiintarea celorlalte. Ciudat, foarte ciudat. Pai daca s-ar uni AFC cu ACS(T2) si Academia, ar iesi o echipa suficient de puternica pana la L2. Asta nu prea se poate acuma, poate mai tarziu, cine stie….
  FZR !

 2. Liviu k esti cel mai prost postaci din ’90 încoace,mergi in …mami tale la PSD la partid si sustine cat vrei partidul,de ce amesteci tu fotbalul cu politica? Pt ca esti un sărac de om care nu esti in stare sa dai 50e pe luna pt echipa care spui ca o iubesti.Vrei sa dea altii pt tine ,milogule,mai lasa-ne cu academia ta ca ne inebunesti….eu mergeam la ambele echipe sa privesc meciuri ,dar sunt scarbit de unii ca tine si nu voi mai avea ce sa caut pe stadion. Poate ne ajută Admin sa aflam cine esti….

 3. Așa e, 0-7 și se vede valoarea echipei! Rezulta ca AFC e o echipa încropită și nu crescută serios,…Cu echipa asta poate sa ajungă maxim in liga a doua, se poate poticni in liga a treia pentru ca s-ar putea ca domnul Manoliu sa nu aibă bani de deplasări in afara Bucureștiului(un autobuz, microbuz ceva), bani de cazare, antrenament înaintea meciului s-ar putea sa nu-l facă. Unii jucatori au „joburi” și sâmbătă-duminica, iar la Cupe in timpul săptămânii rămâi pe din-afara.Nu mai pun ca șofer se face dansul pe microbuz, eh?! Condiții, conditii! Bani peste bani și dacă nu e participativ/colectiv/social inclusiv este FALIMENTAR! Îți e mare mila de tinerii ăștia.Pe capitalismul asta nu Reușești nimica, pentru ca ce este omul fără educație, fără grija de aproape, fără viziune de viitor?! Este sclav la feudele capitalist in mizerie atât el dar și patronul lui tinde și îl apuca frica/disperarea de starea celor mulți de clasa de jos(de apatie!). Nu-i așa domnul Manoliu?! Am pus sare pe rana, dar timpul nu iartă pe nimeni și ne judeca propriile noastre acțiuni. Ești prea lacom și nu ai viziune și nu știi ce înseamnă sa fi manager/patron? Înseamnă ca ți-ai pierdut flerul și aveți o vârsta iar Flacăra trebuie data generațiilor care sunt nu sa ne credem pe vecie Zeus care își devorează copiii! Noi toți nu suntem zei! Copii, ne maturizam in Adulți, încărunțim și s-ar putea sa nu ne dam seama, dar ajungem ușor ușor înțelepți, dar și mai bătrâni…

 4. ba da se vede cat de prosti sinteti uni de pe aici adica o echipa conteaza si e judecata cati suporteri vin atat e tot ce e important clar dar tu analfabet sinistru kaka probabil de acolo vine k ce sa zic… daia sa distrus rapid ca sint scursuri ca tine proaste si care nare treaba decat sa stea toata ziua pe site sa comenteze vreau si eu sa citesc o stire la cateva zile hop ai tu comentariu tau de gicacontra

 5. 50 spectatori inseamna cu 10 mai multi ca la ultima etapa a academicienilor si cu 20 mai putini ca la ultimele 3 etape.academia NU E RAPID.o demonstreaza si justitia si istoria si toate actele care spun ca academia se numeste redivivus si e doar o asociatie care e facuta pentru manipularea maselor de catre partid.psd nu e Rapid

 6. in total 3,220 de spectatori la 16 meciuri , adica cca.200 de spectatori de meci .
  si asta printr-o aproximare „optimista „si irelevanta a asistentei !
  daca luam in considerare ca cei 2,000 de spectatori la meciurile cu academia si steaua , erau de fapt (si vizibil) suporterii adversarilor ,ramine un total 1,220 de spectatori in 14 meciuri , adica cca.87 de spectatori de meci , incluzind spectatori interesati de echipa adversa , si familiile venite sa-si vada copii din ambele echipe.
  deci numarul celor interesati sa vada meciurile a.f.c. nu ajunge la mai mult de 50 (in medie) si asta , repet , printr-o numaratoare optimista !!
  extrem de motivant !

 7. Minutul 67 2-0 pentru csa.Primul inscris din ofside de 3 metri.7 galbene pentru afc.minutul 70 rosu pentru afc.minutul 90 7-0.

 8. Nu contest reaua credinta a unor arbitrii (se intampla si la baraje pentru CM), dar sa spui ca ai pierdut puncte din cauza lori la un meci de 0 – 7….