AFC Rapid – Academia, partea a doua

AFC Rapid
Lupaşcu, pe vremea când lupta pentru AFC Rapid

Din nou, un episod împotriva firii rapidismului… AFC Rapid întâlneşte Academia. La grupa 2001. Pe stadionul Coresi, cu echipa lui Cătălin Teodorescu figurând în postura de gazdă. Oaspeţii sunt practic… grupa 2001 care juca în sezonul trecut pentru AFC Rapid. Toată! Cu antrenorul Mihai Iosif cu tot. Au fost lăsaţi de conducerea AFC Rapid să plece fără pretenţii materiale acolo unde curge numai lapte şi miere. E şi normal când ai buget de câteva sute de mii de euro. La fel cum e normal, atunci când nu asiguri jucătorilor condiţii, să le permiţi să îşi decidă destinul. Cu toate că Justiţia a decis că Academia nu poate purta, deocamdată, şi numele Rapid, nimeni nu poate contesta sângele vişiniu pe care această grupă a Academiei îl are.

Lupaşcu a marcat din corner pentru Academia

Aşa că meciul e clar, Rapid contra rapidişti. O tensiune nenaturală, tristă… E o filă care n-ar fi trebuit scrisă niciodată, dar care încă îşi desfăşoară noi capitole. AFC Rapid este învinsă cu 2-0 după 0-0 la pauză. Primul gol, unul ieşit din comun, direct din corner, al lui Lupaşcu. Chitacu închide tabela. Iar victoria o duce pe Academia pe primul loc în clasament. Campioana de pe Bucureşti din sezonul trecut, AFC Rapid, rămâne undeva la mijloc. Aredouă meciuri în minus totuşi. Şi multe partide în care hoţiile au fost ca la uşa cortului. În schimb, Academia merge ceas.

AFC Rapid poate creşte!

Nu e de mirare, având în vedere lotul compact şi omogen luat în masă de la AFC Rapid în vară. O mişcare excelentă, mai ales că puştii au dovedit că sunt cei mai constanţi din întreaga serie. Şi echipa favorită în faţa lui CS FC Dinamo şi FC Dan Chilom. Doar că nici AFC-ul nu va sta degeaba. Un loc 4 în actualul sezon ar fi, poate, maximum posibil.  Să nu uităm că aceasta este, totuşi, o echipă încropită în vară, iar sudarea relaţiilor de joc a durat ceva. Chiar şi aşa, potenţialul de creştere există, având în vedere că Rapid a produs mereu jucători talentaţi. Meciul ăsta nu a trebuit să aibă loc. Cum nici cel din liga a 4-a nu ar fi trebuit. În ciuda acestui fapt, istoria trebuie asumată şi scrisă aşa cum se consumă…

6 COMENTARII

 1. Sa numaram: vreo23-24 despre AFC, vreo 4 de istorie a Giulestiului si 2 articole despre Academie!Sa castige cel mai bun si mai viabil proiect! Daca AFC nu vrea fuziune, macar sa nu mai faulteze Academia din interese pur obscure! Nu au nicio șansă! Cu tot regretul! M-am amagit un an cu ei, an pierdut… Proiectul s a nascut mort! Fiindca nu am vrut sa cred de la inceput ca exista doar un bacsis materia la mijlocl! Nici vorba de dragoste si sacrificiu pt Rapid! Adevaratul Rapid! nu stiu daca mai exista vreo sansa de renastere rapidista, atata timp unificarea e o utopie! Sprea satisfactia inamicilor, luminile locomotivei Rapidului se vor stinge definitiv! Cine e de vina! Numai bine!

 2. Pe 1923.ro se găsesc mai multe ştiri despre Academia decât pe toate celelalte surse de informare la un loc! Dacă nu crezi, te rugăm să dai un search şi să faci un studiu. Numai bine!

 3. PE PRICIPIUL PRICIPIUL ECHIDISTANTEI SI AL DEONTOLOGIEI JURNALISTICE, ACADEMIA NU MAI EXISTA? NUMAI AFC SI IAR AFC?/??

 4. Felicitari Liviu! Ce sa mai comentam la ce ai spus tu? Perfect si la obiect toata prezentarea ta. Sa mai stam iarasi si sa comentam aiurea tot felul de aberatii pe care le spun unii asa mari rapidisti, zisi ei curati si neinregimentati politic, chiar nu vad rostul. Asa zisii, marii rapidisti, ar dori sa jucam in liga 4 toata viata, bineinteles sa nu fim, vezi doamne inregimentati politic, sa fim curati si demni, si sa il avem patron pe veci pe acest mare rapidist pe numele lui neica nimeni. Noi sa venim la stadion cu miile, sa ne platim biletul, pentru ca patronul neica nimeni sa tina echipa. El este omul perfect pentru a duce spiritul rapidist inainte, ce PANCU, ce NICO, ce SHUMACHER, ce MIHAI IOSIF, astia sunt vanduti politic, ei au alte interese, ehee… s.a.m.d. Sa-mi spuna si mie cineva, cu toate argumentele pe care le are la indemana, ca manoliu poate duce acest afc pana in liga 1? A… bineinteles, in afara, ca vezi doamne, asta e adevarata echipa ce duce mai departe istoria. Istoria RAPIDULUI inseamna in primul rand SUPORTERII, apoi, STADIONUL, dupa care NICO, PANCU, SAPUNARU, IENCSI, STANCIU, RICA, GOANTA, SUMUDICA, IONITA II si multi, multi altii. Pai, daca si acest domn patron se da rapidist, noi ceilalti nici nu mai contam. El, in loc sa stea frumusel in banca lui, se ia la tranta cu tot ce inseamna rapidism adevarat, ca vezi doamne el este adevaratul buric. Ca doar este urmasul lui nensu george, cel care ne-a dus de la extaz la faliment. Acest om va pune bete in roate non stop, numai ca RAPIDUL sa fie al lui, nu al nostru, nu al lui PANCU, NICO, SAPUN, etc. RAPIDUL ESTE UNUL SINGUR SI BINEINTELES O SINGURA GALERIE!

 5. acest meci si acest comentariu , sint toata esenta conflictului suportericesc dintre academia si afc
  atita timp cit nu a existat vreun factor relevant financiar care sa lase vreo speranta suporterilor rapidului dupa decretarea falimentului si excluderii din ligile profesioniste , manoliu a simtit golul si
  s-a gindit sa incerce sa umple golul creat .
  cum(?) , prin scoaterea de la naftalina a unui club care in 2006 a fost golit total (de orice bunuri materiale sau patrimoniale (a.f.c.), prin transferarea la o noua societate creata in acest scop (f.c.rapid)
  a fost limpede ca este o solutie de avarie , avind in vedere ca acest club(afc) vine cu o cocoasa de vreo 2 milioane ron , ca nu are si nu poate sa-si deschida un cont bancar(toata lumea intrebind-use cum aceasta micuta echipa vehiculeaza putinele ei venituri si cheltuieli, intrebare la care nu s-a primit vreodata vreun raspuns) , si ca patronul ei legal (h.m) nu este un potentat care sa poata sa preia financiar un proiect rapidist de anvergura
  bun , nu stiu citi bani a investit h.m. pentru sustinerea acestei noi/vechi echipe (probabil ca vreo
  2-3 mii de euro), dar sint certe 2 lucruri:
  – a peticit un pic sacul gaurit de sperante ale rapidistilor (ceea ce a fost un element pozitiv)
  -a fost clar pentru toata lumea ca si h.m. cit si suporterii sint in asteptarea unui investitor de anvergura .h.m.sesizind posibilitatea unei afaceri , iar suporterii visind sa redevina ce au fost cindva
  in acest mic proiect i-a fost de mare ajutor un bun / mare antrenor (mihai iosif) care i-a adus pe tava o intraga grupa de copii/ juniori crescuti de el
  in vara lui 2017 , a aparut , insfirsit, asa zisul investitor , primaria sectorului 1, care a reusit sa aduca linga noua echipa citiva sponsori mai seriosi(grupul feroviar , o firma de mobilier , o firma de pariuri , etc)
  in plus primaria care declara sus si tare ca nu a investit nici un leu in noua echipa , achita(probabil), totusi anumite sume , nu ca investitii ci ca popularizare /sponsorizare (numele primariei troneaza vizibil pe tricouri , stadionul giulesti este impresurat de reclame ale primariei , etc, etc)
  fara sa i se dea prea mult timp de gindire , h.m. a fost invitat in acest proiect (in conditii neclare)
  dar a refuzat , el dorind si sperind sa primeasca , pe viitor, un pot mai mare
  rezultatul a fost ca h.m. si a.f.c.-ul lui , au fost deposedati de bunul antrenor mihai iosif si de cei mai buni copii , cu totii ducindu-se la proiectul mult mai fiabil
  in meciul de copii /juniori 2001 descris mai sus au jucat cei mai buni copii ai lui mihai iosif , cu cei , probabil, mai putin buni , ramasi la a.f.c
  intre timp , s-a declansat marele razboi intre cele 2 echipe de seniori , 90% din suporteri (si eu printre ei) au trecut la noua echipa (nume temporar academia rapid) pentru ca acolo sint sperante , a.f.c.-ul neputind da suporterilor nici macar sperante.
  h.m. va iesi rau de tot din acest razboi pentru ca:
  – putinii lui bani sint probabil pe terminate
  – a ramas fara cei mai buni jucatori , trcuti la proiect-ul mult mai viabil
  – academia a atras , deja, cei mai multi suporteri , plus media tv (succes fara precedent)
  – in disperarea lui , h.m. a intrat in razboi si cu fostii suporteri care il vad deja un nou gropar al rapid-ului , prin incercarile lui de sabotare juridica a academiei , ceea ce face imposibila o eventuala reintoarcere a lor , indiferent de ce se v-a intimpla cu academia .
  firma pe care o detine (afc) nu are nici o valoare , nu numai din cauza datoriilor , dar si datorita faptului ca daca vreodata i-ar pica vreun fraier cu bani , ea ar fi atacata imediat (judiciar) de falita fc rapid , care are de fapt culorile , sigla , etc.
  ea poate , doar , sa siciie academia , referitor la folosirea numelui rapid
  dar din asta h.m. nu va cistiga niciodata , nimic , in afara de ura suporterilor.