VIDEO / Fotbal fabulos peste tot pe Glob!

Fotbal oprit de Coronavirus
Fotbal oprit de Coronavirus

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Ne aflăm la doar câteva zile de a afla ultimele calificate la Cupa Mondială de fotbal din 2018. Înainte să intrăm în linie dreaptă către această sărbătoare a umanităţii, vă vom reda patru momente monumentale întâmplate în fotbalul mondial în ultimele zile. Şi totul este cu atât mai tare cu cât ele s-au petrecut în toate colţurile lumii.

Urmaşul lui Moţi

  1. Vom începe cu un episod incredibil din Asia! În calificările pentru Cupa Mondială U19, Qatar şi Irak au ajuns la lovituri de departajare. Portarul Qatarului a apărat lovitura de la 11 metri decisivă şi a început fiesta. Numai că el părăsise linia porţii înainte să apere, iar arbitrul a dictat repetare. Protrestele vehemente i-au adus eliminarea. Aşa că a intrat un coechipier în poartă care a reuşit să… apere din nou! După repetarea loviturii. Imaginile din filmuleţ sunt COLOSALE!

Fotbal fără minge!

2. Revenim în Europa. Într-un meci jucat acum o săptămână chiar într-unul dintre cele mai tari campionate ale lumii: Bundesliga! În meciul Borussia Monchengladbach – Mainz 1-1, portarul oaspeţilor, colegul lui Alexandru Maxim, Robin Zentner a fost autorul unui episod hilar. Dacă l-aţi ratat, îl puteţi savura mult mai bine în videoclipul de jos! Totuşi, ca un mic amănunt, de care nimeni nu vorbeşte… Greşeala sa a fost influenţată şi de prezenţa punctului de la 11 metri pe poziţia mingii pe care, în mod cert, l-a confundat cu balonul. Asta nu îl scuză, dar îi dă oarecare circumstanţe. Din fericire, faza a fost rezolvată!

Fotbal în Liga Campionilor… feminină

3. În Liga Campionilor la fotbal feminin o altă fază uluitoare s-a petrecut tot în Europa. Chiar în meciul Barcelonei, din deplasarea de la Gintra în… Lituania! Cu toate că FC Barcelona a câştigat fără mari emoţii cu 6-0, la 3-0 pentru oaspete s-a produs faza meciului. Gazdele au reuşit, la singura lor fază de poartă să rateze din postura de trei jucătoare singure cu… poarta goală! Pare incredibil, dar nu e. Videoul este mărturie!

Demnitatea mai presus de orice

4. Ultimul subiect nu este dependent de vreun video viral, ci de o decizie fermă. Care vine din America de Sud. Antrenorul de 55 de ani a lui Velez Sarsfield, club de tradiţie în Ţara Tangoului a demisionat pentru un motiv mai puţin obişnuit. A fost scuipat de un fan! Iată ce a declarat Omar de Felippe: „Un fan m-a scuipat, iar eu nu suport aşa ceva. Nu pot să accept ca o persoană idioată să mă scuipe, așa că e mai bine să plec imediat”. Fie între noi vorba, decizia antrenorului nu este doar cea corectă, ci denotă şi o demnitate puternică a acestuia!