S-a anulat licitaţia pentru brandul Rapid!

sc fc rapid sa prosport
ProSport scrie despre FCRB

Mihai Florea, lichidatorul judiciar al societății Rapid, a anunțat astăzi că licitația de vineri pentru brandul Rapid nu va mai avea loc. Motivul? Nicio entitate nu și-a manifestat interesul pentru licitație, în ciuda promisiunilor Primăriei Sectorului 1. „Nu s-a arătat nimeni interesat să participe la licitația de vineri. Caietul de sarcini a fost achiziționat doar de Academia Rapid. Însă nimeni nu a achitat și garanția de participare. Așa că, nefiind nimeni înscris, licitația de mâine nu va avea loc. Conform legii, putem organiza următoarea licitație peste 10 zile. Deci, probabil că va fi pe 24 noiembrie, când prețul de pornire va fi cu 10% mai mic„, a declarat Mihai Florea, potrivit Agerpres. Astfel, următoarea licitație, dacă va avea loc, ar urma să înceapă de la suma de 3.060.000 euro.

Dan Tudorache a vorbit despre preţul brandului Rapid

„Prețul de 3,4 milioane de euro este mult prea mare și nu se bazează pe nimic. Adică evaluatorul spune că mărcile și trofeele se ridică la 400.000 de euro, iar apoi Adunarea Generală a creditorilor mărește prețul de zece ori. În aceste condiții Academia Rapid nu va participa la licitație, a spus și Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, conform sursei citate. Adunarea Creditorilor a stabilit pe 26 octombrie ca licitația pentru brandul Rapid să plece de la suma de 3,4 milioane de euro.

Evaluarea iniţială, mult mai mică!

Inițial, brandul fusese evaluat la 406.800 euro. O sumă de opt ori mai mică decât cea vehiculată în prezent. Suma însă a fost considerată prea mică de către creditori. A fost respinsă și n-a mai avut loc nici atunci vreo licitație, scrie gsp.ro. Trebuie ţinut cont faptul că în eventualitatea în care cineva se înscrie la licitaţie totuşi şi va câştiga, banii vor pleca în cea mai mare măsură la foştii angajaţi, la ANAF, iar 10 la sută la lichidatorul judiciar, Mihai Florea, aşa cum poate fi dedus de aici. Suma minimă la care poate ajunge valoarea mărcii este în acest moment de 1,7 milioane de euro plus TVA!

9 COMENTARII

  1. Am scris un articol clar, cu link în care este dat mură-n gură de ce banii nu se duc la Moraru. Nu, nu suntem simpatizanţi ai lor! Şi oricum… ce e aşa important unde se duc banii? Sunt bani din buzunarul tău? Când vrei să faci un business e treaba ta cum îl bugetezi. Nu au de ce să fie suporterii interesaţi de partea asta! Şi, da, susţinem încă o dată că banii nu se duc la Moraru. De ce? Pentru că asta spune legea!

  2. Admin/Dragos, esti simpatizant moraru si azuga waters? De ce tot vrei sa ascunzi ca banii nu se duc si catre el? Te-am intrebat si aseara, dar vad ca cumva, nu s-a inregistrat postarea mea.

    UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

  3. Autoritatile locale doar in romania sustin fotbalul . In plus rapidul nu e echipa cea mai titrata din romania nici din bucuresti deci mai greu din lipsa de popularitate care nu prinde la public deci nici la autoritati

  4. Napoli Juventus ,fiorentina ,Parma ,citeva echipe care au trecut din diferite motive prin purgatoriu diviziilor inferioare dar susținute de suporteri și de autoritățile locale și nu numai sub diferite forme siau reveni ….Se va intimplă și cu RAPID același lucru ….

  5. si uite asa se vor anula licitatiile urmatoare pana se va ajunge de unde s-a placat, adica la suma initiala de 400 de mii,care nici asta nu reflecta realitatea, fiind destul de ridicat si asta pt ce?