Şedinţă FULGER între cele patru… Rapid!

prosport
Giuleşti, un stadion mereu boem! Situaţie explicată în ProSport

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

ProSport scrie despre o întorsătură absolut surprinzătoare în zbucuimata epopee a Rapidului. Aceasta a avut loc săptămâna trecută. Când la Ministerul Transporturilor au fost convocate toate facţiunile care vor să preia tradiţia brandului falimentat în 2016. Mai mulţi reprezentanţi ai Ministerului, în frunte cu un secretar de stat şi cu un jurist, alături de Vali Ionescu-Caciureac, preşedinta CS Rapid, au discutat cu conducători de la AFC Rapid, Academia Rapid şi Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului (suporterii de la Tribuna a II-a). Propunerea Statului, au confirmat pentru ProSport surse bine informate, a fost de a închiria marca şi culorile CS Rapid către una din aceste entităţi. În baza acordului care s-ar semna, clubul de fotbal respectiv ar urma să joace cu emblema Clubului Sportiv Rapid şi în echipament purtând culorile acestuia.

ProSport: Reprezentanţii T2 vor timp de gândire

Aceleaşi surse afirmă că reacţiile liderilor celor trei facţiuni au fost diferite. Horia Manoliu, preşedinte la AFC Rapid, s-a opus. Reprezentanţii Academiei Rapid, managerul Ovidiu Burcă şi avocatul Andrei Nicolescu, au întâmpinat pozitiv proiectul. Cătălin Tudor şi Răzvan Căprăroiu, conducători la Frumoşii Nebuni, n-au respins ideea, dar au cerut o nouă întâlnire, pentru mai multe clarificări. Solicitată de ProSport, Vali Ionescu Caciureac, preşedintele CS Rapid, a explicat acest demers: „Am avut o întâlnire cu cele trei entităţi numite Rapid, pentru a discuta oportunitatea evaluării siglei şi a mărcii, pentru a o putea închiria. Să facem venituri proprii. Urmează să ne întâlnim cu fiecare în parte, să avem discuţii individuale, să-şi expună planurile pe termen lung, să vedem dacă merită să facem această evaluare“.

CS Rapid nu mai are ramură de fotbal

Principala problemă a CS Rapid este că, după ce secţia de fotbal s-a separat de clubul-mamă, în 1992, acesta a rămas fără ramura fotbal pe Certificatul de Identitate Sportivă. Fosta vicecampioană olimpică la atletism, la Jocurile din 1984, a precizat că e vorba numai de siglă şi culori, nu şi de nume: „Va fi către o entitate care se doreşte a fi continuatoarea spiritului rapidist. Numai către rapidişti! Ar urma să joace cu sigla şi culorile noastre, iar închirierea ar fi doar pentru ramura de fotbal, pentru că noi nu avem secţie de fotbal. Vom discuta cu fiecare, să vedem proiectele. Vom lua ulterior o decizie la nivelul ministerului“.

Vali Ionescu Caciureac şi fostul atacant rapidist Ioan Goanţă în 2013. La gala în care s-au aniversat 90 de ani de la înfiinţarea Rapidului. FOTO: Mediafax

Mihai Florea: „Pot închiria orice, dar nu pentru fotbal!“

Dacă proiectul se concretizează, se va ajunge la situaţia în care două grupări, falimentarul SC FC Rapid SA şi departamentalul CS Rapid, vor închiria sigle şi culori reprezentând Rapidul. Vali Caciureac a fost prudentă, referindu-se la această perspectivă: „Noi vrem să facem cu ce avem noi. Din punctul meu de vedere, noi suntem cei cu 94 de ani de activitate pe linie sportivă. Funcţionăm din 1923 neîntrerupt. Dar vom vedea ce va fi. Deocamdată, a fost doar o discuţie. Acum, aşteptăm să le vedem proiectele. Unii din cei prezenţi la întâlnire au fost de acord, alţii nu… Vom vedea!“. Reacţia lui Mihai Florea, lichidatorul şi reprezentantul SC FC Rapid SA, a fost seacă şi elocventă. Atunci când a aflat de întâlnirea de la sediul Ministerului Transporturilor: „CS Rapid are secţie de fotbal? Nu! Păi, atunci, ce închiriază? Din punctul meu de vedere, pot închiria orice, dar nu pentru fotbal!“.

Cătălin Tudor: „Le-am propus o întâlnire separată“

Contactat de ProSport, Cătălin Tudor, unul dintre membrii proiectului ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului, a confirmat şi el discuţiile. Din partea acestui club a participat preşedintele Răzvan Căprăroiu. Cătălin Tudor a menţionat că „urmează o întâlnire separată, la minister, cu reprezentanţi de la noi, pentru a discuta şi proiectul nostru. Deocamdată, nu ne-am conturat o opinie. A fost această discuţie, la comun, cu toţi. Să vedem exact ce se vrea, cine şi ce oferă. Acum vrem să prezentăm proiectul nostru ministerului. Chiar dânşii au fost interesaţi de asta. Sigur că vrem să vedem clar şi ce vor ei“. Rapid Frumoşii Nebuni, creată şi finanţată de membrii galeriei de la T2, ar fi trebuit înscrisă în Liga 5 astă-vară. Tentativa a eşuat, iar proiectul a rămas în conservare pentru la anul.

Horia Manoliu: „Ne-a luat prin surprindere. Suntem neutri“

Horia Manoliu, preşedintele AFC Rapid, spune că „am primit absolut neutru această idee. Ne-a luat prin surprindere. Am primit o invitaţie să mergem la minister, noi ne-am prezentat, am auzit ce au de spus dânşii, ne-am expus propriile idei şi gata. Nu s-a luat nicio decizie, nu s-a notat nimic, nu s-a întocmit niciun document. A fost pur informală respectiva întâlnire. Vom vedea ce se întâmplă mai departe. Dacă vom mai fi solicitaţi, ne vom duce. Mai mult, n-am ce spune“.

Situaţia din vară, sintetizată de ProSport

Conducătorii AFC Rapid au fost invitaţi astă-vară de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, să renunţe la echipă şi să depună o cerere de adeziune la Mişcarea CFR, formaţie care promovase din Liga 5 în Liga 4. Aceştia au refuzat. Aproape simultan cu aceste evenimente, Mişcarea CFR s-a desfiinţat, iar Vasile Mălureanu, fost general de Securitate, a fondat, ca reprezentant al Asociaţiei Redivivus 2017, Academia Rapid. Noua grupare este susţinută de Primăria Sectorului 1, i-a cooptat pe Daniel Pancu, Daniel Niculae, Constantin Schumacher şi Ovidiu Burcă şi a fost înscrisă direct în Liga 4. Academia a închiriat şi brandul SC FC Rapid, dar – în mod surprinzător – foloseşte o siglă modificată, de pe care a şters o parte din elementele de identificare ale mărcii originale cunoscute suporterilor (cuvintele „Fotbal Club“, care figurau pe panglica din ghearele acvilei).

Ovidiu Burcă: „Da, a existat această întâlnire“

Academia Rapid a închiriat sigla falimentarei SC FC Rapid, dar a modificat-o şi foloseşte o variantă neomologată la OSIM şi care doar seamănă cu originalul. Sursele ProSport spun că, acum, echipa Primăriei Sectorului 1 ar fi tentată să se reorienteze către sigla CS Rapid

ProSport l-a contactat şi pe Ovidiu Burcă, manager la Academia Rapid. Acesta a confirmat întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi a promis că îl va suna înapoi pe reporter ceva mai târziu, pentru a-i explica punctul său de vedere. Sursele ProSport spun că Burcă şi avocatul Nicolescu au manifestat interes faţă de proiect. În acest moment, Academia Rapid, susţinută de Primăria Sectorului 1, are contract de închiriere, pe un an, contra sumei de 5.000 de euro plus TVA pe lună, pentru mărcile deţinute de SC FC Rapid SA, care e în faliment.

ProSport: Probleme din cauza lui Moraru

Acest angajament a devenit nesigur după ce familia Moraru, care deţine în acest moment nu numai majoritatea acţiunilor la SC FC Rapid, dar şi majoritatea creanţelor, a decis să scoată la licitaţie brandul pentru 3,4 milioane de euro plus TVA. Suma a provocat descurajare la Primăria Sectorului 1, care ar fi fost dispusă să achiziţioneze brandul, dar pentru un preţ mult mai mic (câteva sute de mii de euro). Între timp, la prima licitaţie pentru brandul SC FC Rapid nu s-a prezentat nimeni. Suma a fost redusă cu 10% şi s-a anunţat o nouă licitaţie, pentru vineri, 24 noiembrie. Până azi, 20 noiembrie, nu se înscrisese nimeni nici pentru această a doua sesiune.

Sursa: prosport.ro (CLICK AICI)

35 COMENTARII

 1. Multumesc si ma bucur ca suntem destui care gandesc la unison, chiar daca nu facem atâta vacarm pe aici! P.S. Sunt și eu un umil urmaș al multor generații de pensionari și defuncți ceferiști rapidiști!…

 2. Dragă coleg rapidist! Perfect de acord cu dreptul fiecăruia la opinie, dincolo de simplitatea și modestia fiecăruia! Dar să nu facem din dreptul la exprimare un abuz, o agresiune împotriva părerilor celorlalți, o siluire a logicii, expresiei și a bunului simț, o exhibare a unei personalități refulate! În fond, putem discuta civilizat pe orice temă, cât ne duc mintea, experiența și cultura, calm și fără a iradia vrăjmășie și a ne da ostentativ înțelepți și deținători ai adevărurilor supreme, impunându-le celorlalți „idei” incoerente și deductibil doar pătimașe! Dincolo de orice diferențe – culturale, sociale, profesionale, economice, educative și chiar de moralitate, preferințe politice etc – trebuie să ne unească un singur ideal: BINELE ÎNTRU GLORIE AL RAPIDULUI! Da, adevărat! Ce uniți eram sub Cristi Bărbosul (apropo, mai știe cineva de el?) sau nea Titi Geamgiul… Să fim toți egali în dragostea noastră pentru RAPID!

 3. Corect: SCRII, nu scri … ȘTII, nu ști… Tu nu numai ca nu mai traiesti in Romania de 34 de ani, nu traiesti cu adevarat de cand te ai nascut! Mai usor cu părerile și niciodata nu e prea tarziu sa mai deschizi o carte sau un site de cultură! BĂ, care traiesti cică în lumea civilizată! Faci Rapidul și țara asta de râs! Pentru tine se vede că toate limbile îți sunt foarte… străine!

 4. Totusi, ceva este de neinteles. Exista (se vede clar) un „razboi” declarat intre cei ce simpatizeaza AFC-ul si cei ce sustin Academia. Sa zicem ca asta e situatia, ca exista doua echipe Rapid…de ce oare trebuie ca prin comentarii (unele penibile, apropo de homosexuali sau de bani furati prin nu stiu ce magazine) sa „dam in cap” celuilalt ? Pana la urma, se pare ca asta ne caracterizeaza, invidia si chiar ura fata de celalalt. Marturisesc ca ma atrage proiectul Academiei, chiar daca pana azi n-am votat nici FSN, nici PSD si-mi aduc aminte vorba cuiva (nu mai stiu, poate Mincea) care zicea ca ar fi bun si Fidel Castro deca ar ajuta Rapidul ! Mai oameni buni, cand mergi in tribuna, tu te gandesti la Dragnea sau la Olguta, ori te pasioneaza Rapidul sau Craiova ? Cand fetele de la CSM inving, tu esti suparat pe Firea ? Personal cred ca e ceva in neregula in capul unora. Si ma gandesc ca dace Academia esueaza (cu „ajutorul” unor asa zisi rapidisti), chiar s-a terminat totul, caci AFC-ul nu pare a dispune de forta de a ne readuce acolo sus. Sunt langa Rapid de prin 1963 (magia Giulestiului pentru un copil de 10 ani era incredibila, cei de azi nu-si pot imagina)), dar atat de trist ca astazi nu am fost niciodata…

 5. Sa sustineti Rapid-ul , dar toti sa vreti Rapid-ul vostru ….Un Babel modern , ne ducem in micirla !!! Haide-ti sa ne unim !!!!

 6. Mos Ion Roata a spus :UNIREA FACE PUTEREA! Din pacate sunt destui carora le place discordia si nu unirea.
  De ce sa nu se uneasca cele trei formatii. Fara orgolii si „destepti”. La alte formatii in suferinta unde n-au dictat suporterii au renascut formatii de traditie ca Petrolul, Ripensia, Carmen. Dar de CSU Craiova poate sa zica cineva ceva? Ce, sufletul de RAPIDIST este inferior sufletului de oltean? Cui nu convine ca s-a legiferat ca diun bugetul rinmariilor sa se aloce 5% pentru sport? Pentru ca a fost ales Rapidul si nu Sportul studentesc acest fapt dereanjeaza pe cineva? Pe baza acestei prevederi legale se poate observa revigorarea handbalului!
  Lasati orgoliile si uniti-va pentru ca desbinati si orgoliosi echipa de fotbal va ajunge o amintire.

 7. Sigur, poti sa injuri in gura mare, sa nu sti sa vorbesti sau sa scri, sa „dai in cap” celui care te contrazice…, dar ai o scuza, doar esti rapidist, nu ? Si-uite-asa, din lipsa de educatie, s-alege praful pana la urma…

 8. 1-Ideaa nu este a d-nei Cacureac ci a celor (celui!) de la Academie. 2-Este periculos sa pomenesti de smenari in curtea Academiei. Vei fi tras de urechi. 3-Daca Academia va inchiria logo-ul CS-ului nu va avea nici o legatura cu acest emblematic club. 4-Sictir este injuratura?

 9. @liviuk Amice, te sustin in totalitate! Esti rapidist de-al meu, si ma bucur ca sustii Academia. Dar, te rog, nu vorbi tu de limba romana! Si tu esti un agramat!

 10. Eu am spus atita cit PSD ul si Dragnea e la putere poate Academia sa functioneze.Atentie!Daca nu se promoveaza sau nu se reuseste un loc eligibil in liga 3 pt Rapid renunta la proiect.Cit despre licitatie daca cineva plateste ca intermediar pt primarie se rezolva daca nu nu.Certitudine nu exista oricind primarul Tudorache sa spuna ca nu se mai implica datorita finantarii.Exiata pb majore pt la anul daca finantare mai exista sau nu.Deja PSD ul este in lupta pt salvarea lui Dragnea si putere abdoluta sau esec.Se joaca politic cit despre Rapid el depinde de acest joc.Sunt Rapidist si ramine in suflet cit despre promovari e greu nu cred.

 11. nu-i evident ca o data cu problemele lui Dragnea se duce si academia?! E evident ca este jucăria PSD. Dar nu le mai arde, au probleme mai importante. Rapid nu trebuie sa aibe legături politiceeee!!!!!

 12. Nu e corect cum gândești… Daca unii nu scriu corect, nu le ia nimeni dreptul de a fi rapidisti. Poate se grăbesc sau… Sa fim mai buni si mai toleranți! Hai Rapid!!!!

 13. O cenzura a bunului simt trebuie impusa , eu sunt de acord cu aceasta , dar faptul ca unii gresesc gramatical sau au franturi de logica este prea mult. Pe de alta parte , cititind mesajul dvs anterior, in lipsa unui lider gen Geamgiu nu se va reusii niciodata o unificare si astfel vor aparea incontinuu hoti de identitate si „interventii” a unor partide politice. In fond totul se reduce la bani.

 14. intalnirile sunt bune numai atunci cand se termina cu ceva palpabil. toti vorbesc, mai ales cei potenti financiar si politic dar, din pacate, nu intreprind nimic pt salvarea Rapidului.

 15. Bine ba pruteanule ca scri tu corect. Lăsa ca ști tu cate limbi străine stiu eu si mai multe. Macar nu mai trăiesc de 34 de ani in tara tu ce scuză ai?!

 16. Nu va mai faceti – si ne faceti! – de râs postând „comentarii” inepte si mai incoerente decat un betiv care maine nu mai tine minte ce a fost, ca a fost!, azi! Dle admin, triati mesajele! Trebuie sa existe o cenzura a bunului simt, gramaticii și lipsei de logică, ca sa nu mai vorbim de vulgaritati! Decat asa rapidisti, mai bine lipsa! Altfel acest site cade in derizoriu si meritam toti rapidistii deraderea in-amicilor!

 17. Majoritate coplesitoare nu inseamna 400 de persoane.academia NU E RAPID.rapidistii au inceput sa vada mascarada psd

 18. dar tu sigur esti un analfabet! un singur rapid trebuie sa existe si pe acela sa-l sustineti, daca sunteti cu adevarat rapidisti! dezbinati-va in continuare si asa o sa ingropati rapidul! in fond, cine sunteti voi? niste habarnisti! prostul nu e prost destul… rapidul inseamna pittis, rautu, fanus neagu, mitica popescu, dan grigore s a m d! nu voi, niste lătrători fara minte! daca v-ati scos bojogii urlând odata nu inseamna ca voi sunteti spiritul rapidului, ca rapidul e al vostru fiindca ati plătit un bilet la meci! rapidul e minte si suflet, nu fanatisme de mahalagii! HAI UN SINGUR RAPID! Si acela sa fie cel care este CEL MAI BUN si CEL MAI PERFORMANT! Si cel mai dorit de suporteri! Aderati la majoritate, distrugeti gastile! Rapidul nu e un cartier! Duceti-va intr-un catun izolat si tot veti gasi rapidisti! Chiar daca n au ajuns, din cauza sortii, a traiului, lipsurilor, sa ajunga niciodata pe Templul Giuleștinei, SI EI SUNT TOT RAPIDISTI, ca noi toti! Dezbinati-va ca sa dati apa la moara dusmanilor! Si nu mai amestecati politica! Era bine cand Rapidul era sustinut de Văcăroiu, Băsescu, Geoană etc… L ati facut pe Copos cand Berlusconi, cand puscarias! Dar era mai bine parca atunci decat acum, nu? Opriti-va cu datul cu părerea de destepti si iubiti civilizat RAPIDUL! UN SINGUR RAPID! Dacă, nu, stati acasa si puneti-va un plasture la gura si pe tastatura! Daca vreti binele Rapidului si nu sa-l omorati de tot! Dragostea nechibzuita ucide!

 19. Imi pare rau sa vad ca nimeni nu intelege nimic din acest articol. Ideea este foarte simpla : Academia nu mai vrea ( sau nu mai are de unde ) sa plateasca lunar 7000 euro pentru sigla inchiriata fraudulos si atunci vin cu planul B (!) sa inchirieze sigla dinainte de 1992 alta mascarada si minciuna.
  ACADEMIA NU E RAPID SI NU VA FI NICIODATA.JOSSS PSDDDD JOS LABELE DE PE RAPID

 20. uh CS RAPID sa ia echipa academiei , sa fie ca inainte de 1992 … iar falimentara sa stea acolo la moraru ….

 21. nu mai inteleg nimic !!
  in urma cu citeva luni d-na caciureac sustinea intr-un interviu ca , conform nu stiu carei legi , cluburile sportive apartinind statului (c.s.rapid este in subordinea ministerului transporturilor) nu mai au dreptul de a finanta echipe profesioniste de fotbal (adica din liga 3 in sus)
  acum se gindeste , ca fara a finanta activitatea uneia din cele 3 candidate (pentru a nu contraveni legislatiei in vigoare in romania si /sau f.i.f.a )i-ar putea inchiria sigla si culorile c.s. rapid !
  ideia este f. originala , si dupa mine chiar geniala .
  in plus din banii primiti ca chirie , ar imbunatati si situatia financiara a celorlalte ramuri atit de dragi noua (handbal , volei , polo , etc)
  nu cred ca exista un rapidist adevarat (in special din cei mai virstnici) , care sa nu viseze la intoarcerea la „patria muma”(c.s.rapid) , adica de acolo de unde am plecat pina cind toti smenarii sa-u indreptat catre fotbal pentru a face reclama afacerilor lor , si pentru a face si bani negri din afaceri cu fotbalisti
  este clar ca manoliu se opune , pentru ca el vrea sa faca bani din „stampila” lui puturoasa (am explicat in mai multe rinduri povestea cu „stampila” a.f.c), si nicidecum sa mai si dea bani c.s. rapid pentru inchirierea siglei si culorilor
  el nu are bani nici pentru liga 4.
  singura lui putere este sa faca agitatie pe acest sait inventind nume fictive de asazisi suporteri rapidisti , mai multi decit cei 25 de spectatori care vin la meciurile a.f.c.(incluzind familiile tinerilor jucatori)
  despre „frumosii nebuni” ce sa mai spun ?
  nu-i cunosc personal , nu stiu cit de frumosi sint , dar nebuni , cred ca sint .
  e vorba de vreo 15-20 de insi care nu au fost capabili sa creeze o echipa si sa o inscrie in liga 5.
  ei sa fie continuatorii rapidului ?
  se vede clar ca „academia ” este singura potenta financiar , singura sustinuta de majoritatea coplesitoare a suporterilor , singura „curtata”de presa si televiziuni , si in mod logic singura care s-a exprimat favorabil ideii d-nei caciureac.
  tot scriind aceste rinduri , incep sa inteleg ideia si sa ma „reindragostesc ” si mai abitir ,de c.s. rapid
  ideia este ,(probabil), ca raminind cu aceiasi factori de sprijin financiar ,academia sa nu mai arunce banii pe geam dubiosilor „creditori” ai f.c. rapid (moraru et.comp) , si totodata sa inchida gura circotasilor , a.f.c. rapid (manoliu et.comp)
  daca nici clubul sportiv rapid nu e „RAPID” atunci nici noi nu sintem rapidisti , ci doar am trait zeci de ani intr-o eroare !
  sictir circotasilor !

 22. stai tu linistit!!! nimeni nu vine pe moca. daca iti inchipui ca PANCU si NICOLAE nu vor mai mult e trist. nu mau convins pentru ca ei au alte functii nu stiu daca mai trebuie sa joace. nu mai sint cum erau odata. ca e academia ca e afc acelasi lucru. poate da-ti ceva clar ca neam saturat sa vedem si auzi vorbe si declarati. manoliu, burca, caciuriac, PANCU, NICOLAE, toti… acum si primaria asta sa vedem daca chiar vrea ceva sau numai apa de ploae cum se intampla deobicei in romania. asta e tara in care traim!!!

 23. manoliu vrea bani clar. intrebarea este ce vrea burca! acum pare ca academia rapid este cel mai de viitor proiect. rapidistii trebuie sa sustina pe cine simt, dar cand joaca pancu si nico e greu sa mai mergi la alte echipe!

 24. Bine ar fi sa se ajunga la o intelegere! In ultimul timp auzim mai mult despre Burca, T2, Manoliu si Caciureac decat despre RAPID! Puneti-va de acord o data!

 25. Ce plm vreti toti? Ca parca nimic nu va mai palce!!!! Ba, fomistilor, a-ti disturs un club URIAS! Acum simte si cs ca e ceva de ciuguleala si se asociaza cu academia psd ca deh, vin sarbatorile. E bun acolo ceva pe masa….. Manoliu in schimb sigur are ceva in sapte, ca altfel pelca. Voi lati vazut cum arata? Cum poate controla ala asa club de fotbal!!! niciodata! Sia batut joc de jucatori si chair daca suporteri nu stiu cu cine sa mai tina, sincer nici eu. Politicul nu e ok in fotbal mai ales la rapid, care a fost mereu impotriva acestui curent. Dar nici AFC Rapid nu vad ce poate face mai ales cu asa oameni. numais edinte si intalniri, dar nimic concret. vrajeala multa! toti sunt rapidisti cand sa ea, ca de dat ioc! Incetati!