Toţi se dau mari rapidişti, dar nimeni nu vrea marca SC FC Rapid SA

sc fc rapid sa prosport
ProSport scrie despre decizie

Licitaţia publică cu strigare pentru vânzarea mărcilor, culorilor şi trofeelor clubului de fotbal Rapid, care a avut ca sumă de pornire 3.060.000 de euro plus TVA, a fost amânată din nou. Deoarece, joi, nu s-a prezentat nimeni interesat să cumpere la acest preţ, Aceasta este a doua licitaţie amânată. După ce nici la prima, programată la 9 noiembrie, nu se prezentase nimeni.

Mihai Florea a vorbit despre valoarea mărcii SC FC Rapid SA

elefant.ro%20

„Din cauza preţului de pornire mult prea mare, nu a venit nimeni nici la această a doua licitaţie. Trei milioane şi ceva plus TVA sunt bani mulţi! Eu am spus de la început. Faptul că nimeni nu fost interesat să cumpere la acest preţ demonstrează că evaluarea făcută de evaluator, cea de 406.000 de euro plus TVA, era corectă. Adunarea Generală a creditorilor a vrut altceva. Mă rog, chiar şi prin comparaţie cu FC Argeş şi Petrolul Ploieşti putem să ne dăm seama că în jur de 400.000 ar fi preţul pentru mărcile clubului Rapid. Păi FC Argeş a fost evaluat la 300.000 de euro. Apoi a fost achiziţionat de Primăria Piteşti cu 550.000 de lei. Iar Petrolul a fost cumpărat de Primăria Ploieşti cu 84.000 de lei”, a spus Florea pentru Agerpres.

Următoarea licitaţie va fi pe 15 decembrie

Următoarea licitaţie pentru vânzarea mărcilor, culorilor şi trofeelor clubului de fotbal Rapid a fost stabilită de lichidatorul judiciar pentru 15 decembrie. Preţul de pornire va fi cu 10% mai mic decât cel de joi. Mai exact 2,754 milioane de euro plus TVA. În cazul în care nici la această licitaţie nu se va prezenta nimeni, preţul de pornire la următoarea va scădea direct la 1,7 milioane de euro. Adunarea Generală a Creditorilor a stabilit în şedinţa sa din 26 octombrie ca preţul de pornire al licitaţiei pentru vânzarea mărcilor şi culorilor echipei giuleştene să fie de 3,4 milioane de euro plus TVA. Iniţial, o firmă specializată în evaluare stabilise ca preţ de pornire 406.000 de euro plus TVA. Sumă respinsă însă de creditorul majoritar.

Sursa: telekomsport.ro

25 COMENTARII

 1. Pe Puiu mi-l amintesc cum bătut un 11m cu călcâiul! Portarul a rămas hipnotizat! E o fază identică pe youtube, cu un arab cred!

 2. Cu ROVA ROȘIORI, IN „B”, într-o duminică seara din iunie 80, in nocturna, au venit 40.000! Giulestiul era neincăpător! Eram de două ori mai mulți decat steliștii și dinamoviștii la un loc! 60-65 la suta din țară tineau cu Rapid, indiferent de divizie! Tocmai de aia erau un pericol! A venit norocul din 86 si balanța a inceput sa se rastoarne! Sa nu mai amintesc ca au fost meciuri acasa jucate in ghencea! Mai tii minte? Salutari!

 3. Dac-ai adus vorba de Republicii, nu pot uita meciul cu Jiul (0-1;2-1;2-3;4-3, cu golurile lui Culae), amicalul cu Alemania Aachen cand au venit 30 000 de oameni pentru Puiu Ionescu, infrangerea cu Steagul Rosu, cand Dan a imbracat tricoul invers dupa ce l-a aruncat spre arbitru…si multe altele… dar mai ales galeria de la tribuna 1…

 4. Sunteti un romantic! Va amintiti ultimele meciuri pe Republicii? GRosu, la FC Bihor ne-a dat gol in min 90! Manea, in min 90, a luat o minge la centrul terenului, a driblat tot, inclusiv portarul, și a băgat-o în poartă cu dreptul, pe care il folosea numai ca să urce in tramvai, de parcă ar fi dat zapada cu o lopata. In fine, ultimul gol marcat oficial pe Republicii a fost al lui Puriț, în min 88, cu Jiul parcă! A fost ultimul meci jucat pe Republicii! Sub Casa Poporului se mai găsește un colț de tribuna din Republicii! E la subsol! Si noi putem contribui nișel la această minune! Dacă ne iubim și avem nostalgia trecutului! Zbuciumat, dar plin de farmec! Toate bune!

 5. NICO, IMI ESTI DRAG, DAR NU CONFUNDA PRICIPIILE MORALE CU HABOTNICIA SI EXIBITIONISMUL RELIGIOS AL CIOBANULUI! Nineni nu a făcut aici paradă de gesturi bolnave, pretins religioase, genul de a deschide portiera șifonată, cu ranga! Vorbim de principii morale și civilizate, nu despre cooptarea în culte sau mai știu e ce! a lăsa deoparte dușmănia și adversitatea prostească ți se pare o perspectivă religioasă? sau una profund umană!…? hai sa nu ne mai agităm degeaba! Tinem sau nu cu Rapidulețul? caaalm!

 6. Timpurile alea au apus de mult. Rapidul, dupa cum vezi, se distruge din interior. Dar, cine stie, poate mai exista minuni…

 7. Va salut din nou cu deosebit respect si dragoste fraterna! Nu a fost nicio ironie, tocmai de aceea, intr-unul dintre randuri am explicat ca aici e mai greu sa ne dam seama de tonalitatea cuvintelor. La o discutie fata-n fata v-ati fi dat cu usurinta seama de acest lucru. Va multumesc pentru explicatia detaliata a cuvantului OXIMORON si, daca dvs l-ati dat exemplu pe Dimitrie Stelaru, eu il voi da exemplu pe un foarte bun prieten al meu cu care, la o discutie zilele acestea, am ramas mirati, socati si toate celelalte, de faptul ca am ajuns sa tinem cu echipe diferite. Orice credeam pe lumea asta, numai asta nu…Numele lui e RAPPA – iar melodia o puteti asculta aici: https://www.youtube.com/watch?v=Uh-qu4Air68 Referitor la toate celelalte, pana cand ne vom intalni, daca sunteti de acord, pentru a va intari convingerea bunei credinte de care dam dovada, am fi foarte bucurosi sa va facem cont de editor pe site, pentru a scrie nu numai comentarii la articolele pe care le publicam, ci si articole pe care sa le comentam impreuna. Veti avea libertate totala, inclusiv a ne „trage de urechi”, literar vorbind, atunci cand gresim. Putem crea chiar si o categorie pe care sa o numim „OPINIE SEPARATA” (ca si-asa Rapidul a stat si inca mai sta, mai mult prin tribunale decat pe terenul de joc). Acelasi lucru este valabil nu numai pentru dvs, ci si pentru oricine altcineva care vrea sa scrie, pentru binele Rapidului, pe 1923.ro. Inchei cu urarea pe care George Copos i-a facut-o lui Jean Valvis pe oferta de vanzare a clubului, in 2009: „ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU, PENTRU RAPID!”.

 8. domnule admin sunteti penibil sau m bn zis cred k sunteti „iubita” domnului manoliu.nu va ma saturati de bani.nu o sa va alegeti cu nimic.sa nu va prindem pe la meciuri cand adevaratul Rapid va fi in liga 1.

 9. PREAMBUL
  OXIMORÓN, oximorone, s. n. Figură de stil care exprimă o ironie subtilă sau un adevăr usturător sub forma asocierii paradoxale a doi termeni incongruenți și aparent incompatibili. – Din fr. oxymoron.
  sursa: DEX ’09.
  OXIMORÓN, oximorone, s. n. Figură de stil care exprimă o ironie subtilă sau un adevăr usturător sub forma asocierii paradoxale a doi termeni contradictorii. – Din fr. oxymoron. sursa: DEX ’98.
  OXIMORÓN s.n. Procedeu stilistic care constă în a uni două cuvinte în aparență contradictorii (de ex. tăcere elocventă) pentru a da expresiei un caracter neașteptat. [Pl. -one. / < fr. oxymoron, cf. oxys – deștept, moros – prost]. sursa: DN (1986).
  OXIMORÓN s. n. figură de stil constând în a îmbina două cuvinte în aparență contradictorii, incompatibile, pentru a da expresiei un caracter usturător. (< fr., gr. oxymoron). sursa: MDN (2000). adăugată de raduborza acțiuni

  STIMATE DOMNULE ADMIN,
  Precizez, dintru-nceput, cp Preambulul nu vi se adresează, fiind absolut convins că aveți proprietatea termenilor, ci mă gândesc că aceste rânduri vor fi, poate, parcurse, și de alții mai puțin familiarizați cu stilistica și comentariul literar! (Totdeauna avem de învățat unii de la alții și niciodată nu e de prisos și prea târziu!)
  În primul rând vă mulțumesc respectuos și mă simt onorat pentru atenția acordată postării mele. Apreciez și adresarea „Domnule OXIMORON – o ironie fină și amicală, cu aluzie culturală. să clarificăm puțin! Da, RAPITRIST poate fi considerat un oximoron! Un veritabil maestru al oximoronului a fost marele poet Dimitrie Stelaru – personalitate în contradicție permanentă cu sine însuși, spirit boem, comun cu spiritul rapidist. Alte exemple de oximoron: omăt negru, tăcere asurzitoare, veselie tristă… Probabil, v-ați gântid la glasul galeriei din anii 70, când, după înfrângeri mai ales, nemeritate, cânta vesel: „De când sunt eu rapidist/ Niciodată nu sunt trist!” … Starea de spirit a rapidismului înseamnă frenezia de a trăi, de a fi pur și simplu, de a face din viața banală și ostilă, tragică, uneori, o veselie perpetuă, o sărbătoare, de a refuza conformismul de turmă, speranță și iar speranță și, nu în ultimul rând, o artă, o filosofie, un mod specific de a fi, de a percepe și de a schimba lumea… Nu sunt cuvinte mari! Înțeleg de ce RAPITRIST vă pare un oximoron. Rapidiștii nu au voie să fie triști! Din păcate, cum se vede și din multe postări pe aici, sunt mulți rapidiști triști. Speranța reînvierii Păsării Phoennix este umbrită de temerea că… „sfârșitul e aici”!…
  „Când moare un om – rostea Zaharia Stancu – e o dramă. Când moare un scriitor, moare o lume.” Parafrazând, dacă ar muri Rapidul (prefer sa cred ca inca nu s-a intamplat asta!) ar dispărea un univers aparte, inconfundabil și irepetabil. am fi amputați de un al cincilea simț, ar muri o parte din noi!… Trăim oare în amăgire???
  Refuzând să acceptăm că STAREA DE SPIRIT RAPID s-ar putea stinge, odată cu fii și nepoții noștri, pe care i-am contaminat cu spiritul rapidismului, nu vor mai intelege nimic… Doar amintiri amăgitoare tot mai desuete si prăfuite, cu meciuri pe youtube?!…

  „DE CE ȚIN CU RAPID
  Rapid nu-i echipă de fotbal, Rapid este noapte și zi, Rapid e o stare de spirit, Rapid e un mod de a fi.

  Rapid e refuzul stagnării, Rapid nu-i căruță de blegi, Rapid este neconformismul, Rapid e că poți să alegi.

  Rapid e istorie simplă, Rapid este dreptul la nu, Rapid e puterea mulțimii, Rapid este eu, el și tu.

  Rapid nu-i iubire comodă, Rapid e un club de săraci, Rapid e o stea populară, Rapid nu-ți dă dreptul să taci.

  Rapid este geniul ieftin și pacea modestului blid. De aceea, și astăzi, și mâine, Eu țin cu cei mulți:
  Hai Rapid!”

  Am văzut AFC-ul jucând! Dincolo de entuziasmul și frenezia și dăruirea de a evolua sub emblema și culorile vișinii, să recunoaștem lucizi, exprimarea fotbalistică este de echipă sătească, de cartier sau de tăpșan! Astea (ne) sunt limitele! Îi iubim că sunt ai noștri, dar e atât de mult până departe!… Nu poate depăși nivelul Diviziei a IV-a!. Vă înțeleg subiectivismul și investiția sufletească în AFC. Si prețuiesc si efortul de păstra echilibrul și echidistanța, cât puteți! Cred că sunteți pus, nu o dată, în situații ingrate editorial! Realitatea este că AFC nu a lăsat vreme de un an stindardul Rapidului să cadă definitiv și a dat continuitate Legendei!
  Solutia ar fi sa cantarim, după criteriul viabilității proiectului, al adeziunii majoritare (intră si aspecte de marketing), performanța, eficiența, perspectivele, nu in ultimul rând, gradul de popularitate, organizarea… o fuziune intre Academie, AFC, cu sprijinul Primăriei și al CS. Ar fi strategia ideală! Dar, în momentul de față, văzând și incompatibilitatea dintre persoane, disensiunea, dezbinarea, conflictualitatea dintre grupări (sa nu-mi spuneti ca nu exista si interese materiale! stiti bancul, n-au mai ramas nici prizele!) și grupuri de asa-zisi suporteri, intoleranța și orgoliile aproape paranoice si patologice, fuziunea e o utopie! Asa ca încă un an pirdut! Va promova csa steaua!
  Intoleranța, frivolitatea celor care postează aici , excesele paranoice ale celor care plătind un bilet își imaginează că au drept de proprietate asupra Rapidului acesta e ADEVĂRUL CARE NU NE VA ELIBERA! -parafrazând Sfanta Scriptură!

  Mulțumesc, de asemenea pentru invitația de a ne întălni! La Biserica de lânga Curtea Veche-adevărata catedrală istorică in care erau unși domnii, intr-un parc, o cofetărie, sau pe stadionul gol -am fost de multe ori – Templul Realului Giulești (Simpatizez Barca, dar nu suport culorile!) ori unde doriți!
  Militați aici si cultivați unitatea, demersul fuzionării, modelați mentalitățile și atitudinile, fiți RAPITRIST VESEL, dar LUCID, ONEST și REALIST și să aveți satisfacții in acțiunea Dumneavoastră! Am avea de schimbat idei, nu doar utopisme si regrete!
  Si eu m-as bucura de un raspuns al Dumneavoastra!

  SHOW MUST GO ON!

  NUMAI BINE ȘI SĂNĂTATE! Hai Rapiduletul! Oricare ar fi; dar sa fie unul singur și cel mai merituos!

 10. Dragi rapidisti, toti care ati tinut cu Rapidul in perioada comunista,toti rapidistii dupa revolutie, nu vreti sa terminam cu aceasta dezbinare si ura intre noi rapidistii indiferent de varsta?In memoria celor plecati dintre noi care au purtat tricoul visiniu cu mandrie trebuie sa incetam ura dintre noi rapidistii.Eu nu fac parte din nici o fractiune sau galerie,am stat la peluza la teatru apoi la tribuna 2,toata familia este rapidista.Vreau sa-mi duc nepotelul la meciurile Rapidului cum era pe vremuri acea galerie unica,ca o familie.Va rog sa va ganditi cati bunici si nepoti nu ar dorii sa merga sa vada adevarata galerie a Rapidului ( ce meciuri erau pe Republicii cu 30.000 de rapidisti, pe 23 August si pe batranul Giulesti.Va rog gasiti o solutie sa fim UN SINGUR RAPID si opriti cearta,ura si ajutati pentru renastrea Rapidului.

 11. Domnule OXIMORON – pentru ca asta inteleg din numele dvs…! Va invit la un meci al AFC Rapid, unde veti putea cunoaste sefii AFC Rapid, veti putea sta de vorba cu ei, veti vedea cat sunt sau nu de oculti, veti vedea daca reprezinta O STARE DE SPIRIT sau doar o AFACERE. De asemenea, parcurgand mesajul dvs. vad ca aduceti si crestinismul in discutie, de aceea va rog sa imi scrieti pe adresa rapid@1923.ro pentru a merge impreuna la Sf Liturghie. Sunt sigur ca strangerea noastra de mana in momentul in care preotul va spune „Sa ne iubim unii pe altii ca intr-un duh sa marturisim” va conta infinit mai mult decat ce scriem aici fara sa ne dam seama de tonalitatea cuvintelor. De asemenea, sunt sigur ca va veti convinge ca singurul lucru pe care-l vrem este ADEVARUL! Iar apoi veti vedea, ca si acum, dar din alt punct de vedere, ce inseamna sa IUBESTI ADEVARUL! Va multumesc si eu ca scrieti aici si ca iubiti Rapidul si astept mesajul dvs pe adresa de email mentionata mai sus!

 12. Bun! Si marca Giulestina ati furat-o! Sunteti ca un plic plin de timbre, dar care nu are inauntru niciun cuvant scris! Bilete de papagal, fara bilete! O sa inregistram FCSB2 sa ironizam si sa ne autoironizam, dar pe stadion vom striga „HAI RAPID!”! Si toata lumea va sti la care RAPID ne referim! Eu inteleg, Dle Admin, ca sunteti legat ombilical de sefii oculti ai AFC! Daca sunteti rapidist adevarat, de ce nu militati pentru unificarea AFC cu Academia??? Chestia cu invocarea si incurajarea sciziunii pe discrepante politice e o marsavie! Rapidul nu e, sau e!, numai haștag! E un mesaj subliminal, transmis subtil, dar prinde doar la cei dispuși sa se incoloneze gregar! Sunteti un om care se exprimă prea decent ca sa nu fiți decent doar lingvistic, ci si moral! Sunt anacronic sau? Dar parca Rapidul era O STARE DE SPIRIT, nu o AFACERE, neproductiva in stadiul actual oricum… Daca sunteti crestin și rapidist cu adevarat, conduceti acest site echilibrat! Si contribuiti decisiv la cultivarea unei opinii convergenta, nu unificatoare și benefică! Puteți avea un rol covârsitor pt asta! Lasați aventurile și avantajele materiale și angajati-vă intr-un demers măret! Cu ce ramanem după o viață? Suntem suma faptelor noastre! Multumesc daca mi-ati parcurs opinia!

 13. Bravo! e singura solutie eficienta si rationala! Dar unii pt 1000 de euro ar vinde-o si pe ma-sa! In 98, am fost la Turneul Final! Un englez mi-a oferit 2000 de dolari sa-i dau biletul meu! Am refuzat! Am vazut Romania batand Anglia lui Becham, Owen, Shearer et comp!… Cu 2000 de dolari sau euro nu as fi obtinut o mai mare bucurie in viata! Si Rapidul in liga a patra! Nu ma pot obisnui cu ideea! Si Stiu ca suntem multi! Nu se pot uni AFC cu Academia, desi ar fi ideal! Ca sunt interese ireconciliabile! A fost o idee frumoasa AFC, dar a fost o iluzie! Am mai pierdut un an! Nu sunt pătimaș, sunt pragmatic și rațional: singura șansa e Academia! Dacă eșueaza si ea, adio RAPID! Vom povesti doar ce a mai ramas pe YOUTUBE! Doamne-ajută!

 14. Atunci sa se întâlnească cei de la Academica Rapid cu George Copos sa le dea fostele societati care Lea avut Rapid București pana la AFC din 94′ Dac nu ma înșel pana în 2001 vor fuziona cu ele și gata…. Vor avea și palmaresul di ani respectivi vor putea sa se numească și rapid și sa vedem ce o sa mai scri tu domnule administrator…..

 15. Sunt curios ce se va întâmpla pana la urma, caci sunt convins ca nu o sa fie nimeni prost sa participe la niste „licitații” făcute in bătaie de joc. Am văzut niste postari semnate de dl. Manoliu si profit de ocazie să-l rog sa facă o întâlnire cu suporterii (poate in sala Rapid, poate in alta parte, găsește dumnealui o soluție), pentru a ne expune fiecare părerile despre viitorul Rapidului. Sunt convins ca orice televiziune va prelua un astfel de apel, iar dialogul va putea avea loc, spre binele tuturor. Am spus ca simpatizez cu Academia, dar as participa cu placere la un eveniment care ar lamuri multe lucruri. Sper ca dl. Manoliu sa fie receptiv si sa avem o discuție civilizata.

 16. Fratilor va luptati atata cu marca,dar la fotbal ambele echipe vor ramane tot in liga 4. Asa ca jucati fotbal,promovati in liga 3 si pe urma mai vorbim,de marici,si altele. O sa ramana ambele echipe in liga 4 ,ani buni,daca tot va mai ciondaniti aiurea. Mai bine va uniti si terminati cu ranchiuna redactionala si nu numai. Promovati si apoi vorbim de marci si ce vreti voi,ca nu asta e important acum. Importanta este Promovarea in liga 3.

 17. Dreptul de proprietate al marcilor vandute de FC RAPID SA nu a fost anulat, iar faptul ca AFC RAPID are inregistrata marca FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI, in ciuda faptului ca lichidatorul judiciar stia si putea sa faca opozitie la inregistrare, denota ceea ce am scris un an de zile pe site. Cine a vrut sa inteleaga a inteles, cine nu, plange ca Tribunalele au inceput sa dea deciziile pe care le anticipam de foarte mult timp.

 18. Marca GIULESTINA este inregistrata de FC RAPID SA si poate fi achizitionata la pachet cu celelalte la licitatia bunurilor societatii falimentare. Iar la OSIM, orice marca ce poate crea confuzie cu marca inregistrata „FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI” care apartine AFC-ului este opozabila. Mult succes totusi!

 19. corect! si eu ma gandeam la ideea cu Locomotiva sau CFR! Sa ramana cu buza umflata detinatorii ăștia de ștampile! Cine ne va impiedica sa strigam din tribune „Hai Rapid!”? Poate sa se numeasca si fcsb2 in acte in sufletele noastre si pe buze tot Rapid1923 va fi! Numai ca ar putea fi o paasare Phoennix! Hai sa o numim GIULEȘTINA! Hai sa ne grabim sa inregistram la OSIM marca! Ce ziceti! Costa vreun milion si ceva de bani vechi! Pun eu banii ăștia, stiu si formalitățile OSIM, înregistrăm și sigla tradițională , și gata! Subscrieti la idee? Cu datorii zero gasim și finanțatori! Sa ne demonstram doar atasamentul că și investitorii vor veni! Ar fi pt cine poate o lovitura de marcheting! Cine vine cu mine sa inregistram GIULEȘTINA! Si prin tradiție vom striga tot HAI RAPIDU! HAI REALUL! SE poate! Hai sa ne unim! Nu va mai dezbinati!

 20. Lalaiala reprezinta cifrele, reducerile la licitatii si termene! Faptul ca nu participa nimeni nu inseamna ca nimeni nu este Rapidist, ba dimpotriva ca toate lucrurile sa o ia pe un fagas normal toate trebuie sa se prabuseasca! Oamenii trebuie sa isi asume greselile, lipsa de conectare la realitate si supraestimari de vise frumoase tipice zioniste/capitaliste/materialiste absolute! Sa nu uitam ca nu ii incalzeste cu nimic pe evreii, cetatenii Israelului daca sunt cei mai bogati din zona, daca sunt inconjurati de oameni de tari musulmane „prospere” in saracie si cu o cultura poate nu prea sanatoasa chiar violenta!

 21. catre Admin, cu rugamintea de a raspunde la cele scrise mai jos.
  mai, fratilor, dar de fapt ce se vinde la licitatie, marca ? pai, care marca, marca (numele Rapid) si alte 3 marci sunt ale AFC-ulu, le au inregistrate la OSIM, inca de pe data de 7.09.2017 (cum si pe ce baza nu stim), cand a fost anulat dreptul de proprietate al FC Rapid S.A. entitate falimentata. oare mihai florea, lichidatorul judiciar, nu stia lucrul acesta ?. si sa zicem ca, in cele din urma, cineva va achizitiona aceasta marca, atunci se vor trezii cu cei de la afc care vor contesta castigatorul acestei licitatie si circul o va lua de inceput, pt ca manoliu si co”mari rapidisti” vor pune si ei la vanzare marca rapid pt a scoate cat mai multi bani din afacerea rapid .si acum ma intreb, ce avocati au cei de la academie, ei nu au luat in calcul toate aceste aspecte?! in final, pt a ne continua proiectul primariei, un proiect viabil, nu ne ramane decat sa renuntam la acesta dubioasa licitatie, schimbandu-ne denumirea, fie in CFR Bucuresti, fie in Locomotiva, nume care le-am mai purtat in decursul istorie noastre. iar datoriile, creantele trecute in licitatie sa le achite AFC-ul, daca tot detine marca rapid si celelalte marci.

LĂSAȚI UN MESAJ