NEWS ALERT! Ultimele ştiri despre stadionul Giuleşti

Giuleşti csa steaua - Academia Rapid
O imagine cu stadionul Giuleşti care te lasă fără cuvinte de la meciul csa steaua - Academia Rapid

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Federatia Romana de Fotbal a oferit noi detalii despre procesul de reconstructie a patru stadioane din Bucuresti. Este vorba despre Ghencea, Dinamo, Giuleşti si Arcul de Triumf. Potrivit consilierului federal Andrei Vochin, prima arena ce va fi finalizata este cea de rugby de langa Manastirea Casin.

Reprezentantul FRF dă asigurări că stadionul Giuleşti va fi gata la timp

„Cele patru stadioane sunt in diverse faze. Arcul de Triumf este cel mai avansat, urmat de Ghencea, Giulesti si Dinamo. Aceasta este ordinea harniciei, in privinta actelor depuse si a formalitatilor. Stadioanele trebuie sa fie gata in primavara anului 2020. Stadioanele se vor finaliza exact cand trebuie, nu-mi fac probleme”, a spus Andrei Vochin la Telekom Sport, citat de ziare.com.

12 oraşe alături de Bucureşti vor organiza EURO 2020!

Bucurestiul va gazdui pe National Arena patru meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020 (trei din grupe si unul din optimi). In cazul in care se va califica la EURO 2020, Romania va disputa doua meciuri din faza grupelor pe teren propriu. Alaturi de Bucuresti, vor mai gazdui meciuri din optimi si grupe urmatoarele orase: Copenhaga, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Bruxelles si Glasgow. Trei meciuri din grupe si cate unul din sferturile de finala vor avea loc in orasele: Munchen, Baku, Sankt Petersburg si Roma. Semifinalele si finala vor avea loc pe stadionul Wembley din Londra.

4 COMENTARII

  1. Corect punctat! Oameni cu mare putere de decizie rapidişti există în această ţară. Dacă se va dori ca Giuleştiul să îşi păstreze unicitatea, şi-o va păstra. Dacă nu, măcar să avem un stadion nou şi decent… Se pierde din istorie, dar e ceva asumat. Suporterii, din păcate, au venit 1500 la un meci pe Giuleşti cu intrarea liberă. Corect, aşa cum spunea Dario Bonetti, e că cei care vin sunt importanţi, nu cei care nu vin. Numai că nu există vreun argument că actualul Giuleşti mai reprezintă ceva la scară largă pentru rapidişti. De aia vor să îl facă şi mai mic. Măcar să facă ceva o dată! E clar că aşa nu mai poate rămâne. Vom ajunge să se dărâme singur…

  2. Din păcate, în alegerea arhitecturii noului stadion nimeni nu va ține seama de tradiția și caracteristica vechiului Giulești de care ne leagă toată istoria noastră dragă. Va fi un model obișnuit de stadion, cu linii ondulate la tribune și cu locuri mai puține la colțurile peluzelor. Nimeni nu se va obosi să țină cont de specificul și originalitatea Giuleștiului. Nu vor fi elemente care să aducă aminte de fostul stadion. Costurile trebuie să fie minime. Locuri mai puține în favoarea „modernității”. Din punct de vedere architectural, va fi doar un stadion normal. Pentru a integra și tradiția în planurile stadionului ar fi fost nevoie de o presiune mult mai mare din partea noastră a suporterilor, și firește, de oameni destoinici și capabili să gândească aceste planuri. România din păcate este cred singura țară din lume care renunță atât de ușor la istoria ei și în care virtuțile cetățenești sunt atat de puțin răsplătite și vinovățiile mai puțin pedepsite. Acum era o ocazie care nu trebuia tratată cu superficialitate. Stadionul nu se face doar pentru o săptămână, ci poate pentru încă 100 de ani.