A murit Stela Popescu!

Actriţa Stela Popescu, care peste o lună împlinea 82 de ani, a fost găsită moartă, joi, la domiciliul ei.

Potrivit reprezentanţilor SMURD, Stela Popescu a fost găsită decedată de un membru al familiei, la domiciliul actriţei. Potrivit medicilor, decesul ar fi intervenit cu câteva ore mai devreme.

Stela Popescu s-a născut în 21 decembrie 1935, în Bălţi, Basarabia, şi şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului şi filmului, fiind una dintre cele mai iubite actriţe româneşti. A absolvit Colegiul Naţional Unirea, din Braşov. A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1959.

Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov. În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru. La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în prezent.

A fost actriţă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Era îndeosebi cunoscută pentru cuplul pe care îl forma pe scenă împreună cu actorul Alexandru Arşinel.

A jucat în filmele şi serialele: 1958 – „Alos… Aţi greşit numărul” (regia: Andrei Călăraşu) 1961 – „Omul de lângă tine” (regia: Horea Popescu) 1965 – „Sărutul” 1969 – „Pantoful Cenuşăresei” (regia: Jean Georgescu) 1972 – „Astă seară dansăm în familie” (regia: Geo Saizescu) 1975 – „Cantemir”(regia: Gheorghe Vitanidis) 1979 – „Nea Marin Miliardar” (regia: Sergiu Nicolaescu) 1981 – „Grăbeşte-te încet” (regia: Geo Saizescu) 1984 – „Zbor periculos” (regia: Francisc Munteanu) 1987 – „în fiecare zi mi-e dor de tine” (regia: Gheorghe Vitanidis) 1993 – „A doua cădere a Constantinopolului” (regia: Mircea Mureşan). 2001 – „Sexy Harem Ada-Kaleh” 2005 – „Cuscrele” (Serial TV) 2007 – „Războiul sexelor” (Acasă TV)

5 COMENTARII

  1. Nu, este vorba despre o valoare a României. Măcar la astfel de articole ai putea să te abţii. Numai bine!

  2. Suntem rapidiști, suntem oameni! E bine ca site-ul își arată atașamentul și față de altfel de stiri! Și Ștefan Bănică a fost unul din marii suporteri ai Rapidului! Stela Popescu avea ceva din spiritul laeg al rapidismului… De ce nu am omagia-o si aici! Va ramane in inimile noastre!

  3. Dumnezeu sa o ierte… Aceasta știre are cumva legătură cu AFC sau Academia Rapid??? Numai publicați știri care nu au legătură cu suflarea rapidistă. Daca vrem știri le găsim în evenimentul ,libertatea etc.