Mihai Roman, formă excelentă la 33 de ani!

Mihai Roman
Mihai Roman a jucat şi portar la Rapid

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Îl mai ţineţi minte, nu? Mihai Roman nu este un jucător fundamental în istoria Rapidului. Nici măcar în cea modernă. Dar el este genul de fotbalist care lasă ceva pozitiv în urmă la finalul fiecărui meci. A jucat la Rapid între 2010 şi 2013, cam 100 de meciuri oficiale. A fost piesă de bază, motiv pentru care în vara lui 2013 s-a şi transferat la Toulouse, echipă bună din Franţa la acea vreme. Rapid intrase pe drumul ireversibil către insolvenţă, care avea apoi să ducă la faliment. Din păcate, nici lui Mişu nu i-a mers mai bine. Omul care a jucat pe toate posturile în Giuleşti, inclusiv portar (!!!), s-a accidentat grav.

Mihai Roman şi două accidentări horror

Nu o dată, ci de două ori! Cea dintâi lovitură a suferit-o chiar pe 1 august 2013, la scurt timp după transferul în Franţa, când traversa forma vieţii: ruptură a tendonului lui Achile. A revenit după opt luni de pauză. Forma sa scăzuse mult, iar după jumătate de an a venit şi a doua nenorocire: dublă fractură de tibie şi peroneu. Clubul din Franţa s-a comportat admirabil cu mijlocaşul, însă părea că totul se va duce pe apa sâmbetei. Având în vedere că în trei sezoane în Franţa nu a strâns decât cinci meciuri oficiale la prima echipă şi 13 la a doua, undeva prin liga a 4-a. Mihai Roman a fost încăpăţânat. Nu a vrut să cedeze. Aşa că în 2016 a ales să revină în Liga 1. La FC Botoşani, aproape de Suceava natală.

Om de bază la FC Botoşani

Un sezon excelent, în nota lui de la Rapid, cu patru goluri în 30 de meciuri. Urmează al doilea acum. Mihai Roman tocmai a marcat al cincilea său gol al sezonului, în 15 meciuri. FC Botoşani este acum pe loc de play-off. Şi la cum joacă echipa, sunt şanse bune să rămână acolo şi când se trage linie la finalul sezonului regulat. Ar fi fantastic pentru echipa moldoveană. Iar dacă acest lucru se întâmplă, unul dintre principalii responsabili este chiar Mihai Roman. Alături de Laurenţiu Buş, alt fost jucător al Rapidului. Felicitări, Mişule, pentru tăria de caracter, ambiţia şi valoarea sportivă de care dai dovadă!