Stadionul Giuleşti între Cartea Recordurilor şi ruşine

Giuleşti
Academia Rapid - Venus 26-1 pe Giuleşti

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Academia Rapid – Venus Bucureşti 26-1. Este scorul sec care stă scris pe tabela de marcaj a bătrânului Giuleşti. Ultimul meci de liga 4 care se joacă aici în acest an 2017 produce un scor cum, fără îndoială, nu s-a mai înregistrat vreodată în Giuleşti. Iar diferenţa asta este una care, fără dubii, nu s-a mai consumat la vreun sport în care e implicat numele Rapid. Chiar şi la nivel mondial aşa ceva este rar. Lucian Goge – 9 goluri, Daniel Niculae – 6, Alex Iacob – 3, Daniel Pancu şi Radu Bădiţă – câte 2 Cătălin Bărbălău, Alex Dumitru, Adrian Boian, Radu Bădiţă, Daniel Burcea – câte 1. Sunt cifre reci, aşa ca şi desfăşurarea meciului. Până la pauză totul a fost decent… Mă rog, în limita în care ar fi putut fi, având în vedere calitatea inexistentă a oaspeţilor.

Academia Rapid poate termina peste csa steaua turul!

S-a intrat la cabine cu 9-0, dar apoi iadul s-a dezlănţuit. Dar, culmea! Golul de 25-0 a fost, poate, cel mai frumos. Bădiţă marcând cu o foarfecă de efect. Nici golul de onoare al super amatorilor de la Venus nu a fost rău, Ionuţ Florea, trimiţând o scăriţă frumoasă. Ca o ironie, el a venit la… 26-0! Adică fix ultimul gol al meciului. Partea bună a acestui simulacru e aceea că Academia Rapid are şanse mult mai mari să prindă returul pe locul 1. Fapt fundamental în lupta pentru play-off cu csa steaua. Asta pentru că echipa lui Schumacher şi Iosif va sta în ultima etapă, iar armata, cel mai probabil, va bate la scor Romprim. Ar fi bine să nu învingă la o diferenţă mai mare de trei goluri. Şi, chiar şi aşa diferenţă să fie, numărul de goluri primite să nu fie mai mare de 1. La scorul de 5-2 sau mai mult, csa ar avea golaveraj mai bun.

Cei 15 oameni care vor rămâne în istorie

De aici s-a şi văzut în atitudinea celor de la Academia Rapid dorinţa de a da cât mai multe goluri. Am retărit imaginile de la un meci din preliminarii, de acum vreo zece ani. Atunci, la San Marino – Germania 0-13, nemţii se grăbeau să repună de la centru după fiecare reuşită. Asemenea Academiei Rapid. Numai că echipa susţinută de Primăria Sectorului 1 a marcat dublul golurilor date de Panzere. Fără îndoială acest prim unsprezece va rămâne în istorie pentru ceea ce a făcut în seara de 18 noiembrie 2017 pe stadionul Giuleşti! Ignat – Boian, Iacob, Bratu, Stancu – Olariu (Pancu), Mitea (Dumitru), Duriţă (Burcea), Goge – Niculae, Bărbălău (Bădiţă). Din păcate Mitea a ieşit accidentat în minutul 8, la scorul de… 0-0! Şi accidentarea pare una foarte serioasă. De menţionat mai este şi că Goge ar fi putut marca… 10 goluri! Dar a ratat un penalty la… 1-0. Aşadar Academia Rapid a început mai timid, dar robinetul cu goluri s-a intensificat pe măsură ce timpul a trecut.

Suporterii veniţi pe Giuleşti şi-au făcut treaba

Atmosfera din tribune a fost una bună, oamenii, fascinaţi şi de scor, au cântat non-stop. Numai că, deşi intrarea a fost gratuită, nu au fost decât în jur de 1500 de suporteri. Nu comentăm dacă e mult sau puţin, cert este că un lucru e clar. Rapidiştii nu sunt pregătiţi pentru un stadion nou cu mai mult de 14.500 de locuri. Ar fi fost, totuşi, şi păcat să se pună bilet la aşa meci. Conducerea a fost inspirată! Şi nu suntem ironici. Doar că plata unui bilet presupune să mergi la un spectacol. Ori fotbal nu a jucat decât o echipă. Rezultatul înregistrat pe Giuleşti va rămâne în istorie, dar şi ruşinea va persista. Pentru că actualul Venus este o insultă grosolană pentru ideea de fotbal şi pentru istoria clubului a cărei continuatoarea pretind că sunt.

6 COMENTARII

  1. Aici sunt de acord cu Admin. Nu conteaza ca e in liga a 7-a si cu cel mai slab adversar.
    Ca suporter, mergi sa iti vezi la treaba echipa favorita. Asta ar trebui sa fie gandirea. Daca am gandi toti asa, am fi 12000 la fiecare meci, nu doar cu csa.

    UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

  2. Asa este macar sa ramana 19100 de locuri,de ce sa scada pt ca asa vrea vochin? Este loc pentru mai mult chiar,iar admin sa nu mai faci comparatii prostesti niciodata,mai cu seama in numele Rapidului ! A fost un meci pe un timp urat,in liga a IV a si cu cel mai slab adversar.

  3. Eu sincer imi doresc un Giulesti de 45.500 de locuri sa depasim acel numar de soporteri din ani 80 cand Rapid juca in Divizia B pe stadionu republici cu 40 de mi de fani de data asta sa fim cu 5000 mai mult nu mi se pare corect incaz ca mai traeste Printu Carol al 2 ar trebui sa intervina el omu a avut muncitori si a facut stadionu Giulesti si acum sa ni se scada din capacitate daca de crescut nu poate creste capacitatea locului sa ramna 19.100 dansu nu cred ca ar permite asa ceva nu trebuie sa ne intereseze stadonu lu Petrolu ca ei au domne 15.500 de locuri noi vrem stdionu asa cum a fost el creat nu sunt in nici un fel de acord cu pierderea capacitati de acord daca nu se putea face 19.100 de locuri din cauza linilor ferate nu se construia de l bun inceput cei de la ministeru transporturilor au gasit ei scuza asta vezi Doamne ca Rapidu nu are loc adica intrun fel sau altu cauta scuze

  4. […] Academia Rapid – Venus 26-1. Vom reveni iar şi iar cu acest scor halucinant. „Opriţi măcelul!”, era o scandare ironico-milostivă auzită din tribunele stadionului Giuleşti la acest meci, pe la 19-0. Ba chiar au fost voci care au subliniat că echipa lui Pancu şi Niculae şi-au desconsiderat adversarul. Nimic mai fals! Dacă ar fi putut, Academia Rapid trebuia să dea 52 de goluri, nu 26. Din păcate, doar atât au intrat. Dacă ridicaţi acum din sprâncene şi vă întrebaţi unde este spiritul de fair-play, noi vom muta întrebarea către stimabilii de la Venus. […]