Gigant în acţiune! Rică Răducanu, idolul Giuleştiului!

Rică Răducanu, despre coronavirus
Rică Răducanu, despre coronavirus

O fotografie extrem de rară circulă în aceste zile pe Facebook. În ea, aşa cum puteţi remarca, apare uriaşul fost mare portar al Rapidului, Rică Răducanu. Uriaş şi la propriu şi la figurat! Rică Răducanu, ajuns acum la 71 de ani, are peste 250 de meciuri oficiale pentru Rapid. Toate strânse într-un interval de 10 ani, între 1965 şi 1975. Mai mult, el a marcat şi şapte goluri pentru echipa de lângă Podul Grant! A câştigat titlul în 1967, Cupa în 1972 şi 1975. Dar a bifat şi o promovare în tricoul vişiniu, la finalul stagiunii 1974-1975.

Rică Răducanu are 61 de selecţii la naţională

Dacă în topul meciurilor jucate pentru Rapid din postura de portar este întrecut de Leontin Toader, Rică are un record special la naţională. Cu un număr incredibil de 61 de selecţii, uriaş pentru acei ani, el este jucătorul cu cele mai multe partide sub tricolor dintre monştrii sacri ai Giuleştiului. Prin comparaţie, Răzvan Raţ, Mircea Rednic şi Bogdan Lobonţ au mai multe partide la prima reprezentativă. Dar chiar şi aşa, în ciuda faptului că au avut evoluţii consistente în tricoul vişiniu, nici unul nu s-a apropiat de cifrele şi simpatia pe care le-a avut Rică Răducanu.

CITEȘTE ȘI  ISTORIE | Bucurie rapidistă ca în... 1967! Un trofeu special

1 COMENTARIU

  1. Rică va rămâne simbolul cel mai fidel al Rapidului, alături de Niki Dumitriu și Nae Manea!Și, desigur, și alții!
    În altă ordine de idei, îndrăznesc să vă fac o invitație la echilibru, cumpănire și decență tuturor celor care simțiți nevoia să vă exprimați opiniile pe acest site!
    Perfect de acord cu dreptul fiecăruia la opinie, dincolo de simplitatea, temperamentul, caracterul și modestia fiecăruia! Dar să nu facem din dreptul la exprimare un abuz, o agresiune împotriva părerilor celorlalți, o siluire a logicii, expresiei și a bunului simț, o exhibare a unei personalități refulate! În fond, putem discuta civilizat pe orice temă, cât ne duc mintea, experiența și cultura, calm și fără a iradia vrăjmășie și a ne da ostentativ înțelepți și deținători ai adevărurilor supreme, impunându-le celorlalți „idei” incoerente și deductibil doar pătimașe! Dincolo de orice diferențe – culturale, sociale, profesionale, economice, educative și chiar de moralitate, preferințe politice etc – trebuie să ne unească un singur ideal: BINELE ÎNTRU GLORIE AL RAPIDULUI! Da, adevărat! Ce uniți eram sub Cristi Bărbosul (apropo, mai știe cineva de el?) sau nea Titi Geamgiul!… Să fim toți egali în dragostea noastră pentru RAPID!

LĂSAȚI UN MESAJ