FOTO / Rapid, în centrul atenţiei la Romexpo

Rapid
Rapid, iubită peste tot

Despre Rapid şi lansarea cărţii „De ce susţin Rapidul”, autor Gheorghe Scurtu, am scris câteva rânduri şi aici. V-am prezentat chiar şi un video de la eveniment. Numai că acţiunea a fost una mai complexă, fiindcă totul a început, de fapt, de la ora 14:07, când autorul a ajuns la stadionul Coresi. Pentru a vedea meciul AFC Rapid – CS FC Dinamo pe viu. Deznodământul e cunoscut, nu insistăm. Cu toate că mai rămân două ore de la fluierul final până la lansare, Gheorghe Scurtu ia calea Târgului de Carte de la Romexpo. Nu e deloc departe de locaţia terenului de la graniţa dintre Dămăroaia şi Pajura. Pe jos faci cam 30 de minute dacă o iei la pas domol.

Marian Tonciu, omul din spatele lansării

Cu toate că am făcut acelaşi drum cu vreo 30 de minute mai târziu decât autorul cărţii, ne imaginăm cam cum l-a purtat pasul către pavilionul central al Romexpo, printre tarabele cu vin fiert, kurtos si carnati. E targ de carte, dar ca în România, parcă merge un întăritor înainte să primeşti un pliant cu concertul de Crăciun de la Ateneu sau să vezi ce cărţi au mai scos editurile favorite. Fireşte, un astfel de eveniment e o plăcere. Cum Rapid e prezent prin cartea amintită mai sus, cu atât mai bine. Doamna prezentă la standul editurii Semne-Artemis este amabilă şi mă ajută să imortalizez opera lui Gheorghe Scurtu, aşezând-o frumos să dea bine pe cameră. Între timp, maestrul, după ce este întâmpinat de omul care l-a ajutat să scoată această carte, Marian Tonciu, se apucă să semneze câteva bucăţi pentru cei care vor veni să ia un exemplar. Mai e puţin până la lansare!

Marian Tonciu şi Vasile Copil

Vasile Copil şi Viorel Kraus, legendele din public

Marian Tonciu întâmpină pe toţi cei care doresc să asiste la eveniment. Nu sunt extrem de mulţi, dar sunt nume grele. În frunte cu doi foşti jucători legendari din Giuleşti, Vasile Copil şi Viorel Kraus. Cel din urmă chiar a vorbit despre acţiune. Nu lipseşte nici toba cu care a venit dotat Victor Langa, suporter înfocat, aşa cum se poate observa. Invitaţii schimbă impresii, eu profit de moment pentru a face un interviu cu Vasile Copil. Discursul inginerului este emoţionant. Se ridică în picioare şi face apel la unitate între rapidişti. Nimic nu poate fi mai frumos decât această imagine cu un om care ţine cu Rapid de 70 de ani! Ropote de aplauze se aud constant, pe măsură ce fiecare implicat îşi rosteşte discursul. Nu există persoană care nu are ceva important de spus! Privirile celor din jur, a trecătorilor, deja se întorc tot mai des către locul unde Gheorghe Scurtu are lansarea cărţii.

Rapid devine cunoscut şi profanilor din jur

„De ce susţin Rapidul” nu mai este pentru câteva zeci de secunde doar o colecţie de câteva sute de file prinse într-o copertă vişinie. Toba de pe haina cărţii prinde viaţă, pentru că este prezentă acolo, iar cei prezenţi încep să cânte pentru Rapid. Trecătorii şi oamenii de la celelalte standuri se minunează şi se strâng ca la urs. Nu pare a deranja pe nimeni, doar că aşa ceva nu se întâmplă prea des la un târg de carte. Poate chiar e un eveniment unic. Îl puteţi vedea şi voi pe video, mai jos. Toată lumea are câte o carte acum, obligatoriu şi câte un autograf, aşa că gaşca se sparge. Dar nucleul se opreşte pe aleea centrală care duce spre turnurile gemene de la Piaţa Presei Libere şi se cinsteşte cu un păhărel de vin fiert. Numai bun pentru o zi de noiembrie târziu. Rapid trăieşte!

2 COMENTARII

  1. Care sunt acei mari jucatori ai Rapidului care s au alaturat echipei psd? cumva nae stanciu’fane tira’constantinovici’sapunaru’iencsi?nu!!!!!!!s au alaturat pe bani multi doar nico si pancone care nu stie sau nu poate sa mai scape desi eu cred ca va pleca in scurt timp de acolo.

  2. manoliu si cine o mai fi in spate nu doresc unitate, doar a subliniat asta pe acest site, citez AFC NU SE VA ASOCIA NICIODATA CU ACADEMIA, atunci ce vorbim. pacat de fostii mari jucatori ai rapidului si de sustinatorii infocati ai rapidului care si-ar fi dorit din suflet sa revada Rapidul acolo unde a scris glorie, pacat…