SPECIAL / Tur de forţă pentru Costi Berechet

Costi Berechet
Costi Berechet la România - Samoa 17-13

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

De aproape două săptămâni, Costi Berechet pune piciorul în pământ. Acel picior accidentat grav la mijlocul lui septembrie de un tăietor de lemne de la Romprim, o ruşine de echipă din liga 4 Bucureşti. În fine, momentan nu are cum să meargă fără cârje. Ceva normal până se reface musculatura de la piciorul care a trecut printr-o dublă fractură. Osul se reface excelent şi, este posibil, ca în maximum 10 zile Costi Berechet să înceapă recuperarea. Deocamdată vorbim despre altceva, mai plăcut. Despre viaţa pe stadion. De când a părăsit pe targa salvării terenul Romprim nu mai călcase decât pe Giuleşti. La meciul Academia Rapid – Metaloglobus II. A fost luat de acasă de un prieten rapidist şi dus până în tribună.

Costi Berechet, prezent pe Electromagnetica

A trecut timpul, iar Costi Berechet a vrut din nou pe stadion. A profitat de mobilitatea ceva mai bună pe care o are, a luat un taxi, iar la 13:52 deja se postează în faţa tribunei de beton trist a stadionului Electromagnetica. Preşedintele Horia Manoliu îl întâmpină cordial, iar Bere, cu rucsacul în spate, caută un loc cât mai ferit de frig. E greu să eviţi aşa ceva având în vedere vremea de afară şi cimentul rece ca gheaţa. Dar pătura luată la purtător îl ajută. Se aşază între părinţii a doi dintre protagoniştii meciului Asalt – AFC Rapid. Tatăl omului meciului, Stamate, portarul echipei şi cel al lui Stoica, mijlocaş eliminat total gratuit în repriza a doua după un joc excelent făcut până atunci. Am putea spune că Berechet le-a purtat noroc colegilor săi.

Încurajat de un mare sportiv

La final s-a dus să salute lumea, să discute câteva minute cu ei, iar Philippe Magdalinis s-a oferit să îl ducă spre destinaţia următoare. Una, atenţie!, surpriză! Meciul de rugby România – Samoa de pe stadionul Arcul de Triumf. Aici Costi s-a întâlnit cu Adi Voicu, fost preparator fizic la AFC Rapid şi omul care l-a ajutat cel mai mult în momentele ce au urmat imediat după groaznica sa accidentare. E primul meci de rugby pe care Costi Berechet îl vede live. Din nou cu noroc. România bate cu 17-13. E amical, dar o victorie de moral excelentă în faţa unui adversar puternic. La final, Adi îi face cunoştinţă cu marcatorul primului eseu al României, Surugiu: „E fotbalist la AFC Rapid, a avut dublă fractură…” O fotografie cu protagonistul naţionalei şi un mesaj: „Îmi pare rău să aud asta… Fii tare! Trebuie să îţi revii!” Încurajările venite de la un asemenea sportiv nu pot fi decât un catalizator excepţional.

Martor în peluză la meciul istoric de pe Giuleşti

Pe Giuleşti se joacă Academia Rapid – Venus. Lui Costi îi e dor să vadă meciul din peluză, dintre suporteri. De la Arcul de Triumf nu face mult, vreo 10 minute. Prinde cam 30 de minute. Dar şi… 12 goluri! Era doar 15-0 când a ajuns. S-a terminat 26-1. Nu se poate numi meci de fotbal, dar Costi Berechet se bucură că poate fi printre suporteri. Mulţi îl recunosc, vorbeşte cu toată lumea. Unul îi transmite, aproape ţipând: „Să te faci bine cât mai repede!” Nu este primul suporter care îl ajută pe Costi măcar cu o vorbă bună, de încurajare. Paradoxal, dar accidentarea sa a scos ce este mai frumos din mulţi oameni. Nu din toţi, dar ca şi cu suporterii… Contează cei care vin la meciuri, nu cei care nu vin.

Se anunţă un an 2018 fenomenal!

Costi Berechet revine acasă undeva înaintea orei 22. Ziua a fost una reuşită, plină de experienţe plăcute. În mod cert va mai merge la meciuri. Şi nu doar de fotbal, ci mai ales de rugby. Are dreptate. Măcar acea naţională nu ne face de râs şi a ajuns, se pare, pe locul 13 în lume. Nu are şanse să bată monştrii sacri ai acestui sport, dar la ce condiţii sunt, victoriile cu Georgia şi Samoa din acest an sunt de aur! Urmează şi meciul cu Tonga, iar înainte de Moş Nicolae începe recuperarea. Urmează un an 2018 în care fotbalistul Costi Berechet va deveni unul mai bun şi mai puternic. Vom reveni cu amănunte legate de acest subiect. Deocamdată, să savurăm împreună această zi specială!

3 COMENTARII

  1. Te asteptam sa revii cat mai repede pe teren.Multa sanatate Costi!! Toti rapidistii sunt alaturi de tine.Bafta!