Care sunt cele 32 de echipe de la Cupa Mondială!

Cupa Mondială World Cup
World Cup 2018 a intrat în linie dreaptă

O dată cu terminarea meciurilor de baraj s-au stabilit cele 32 de echipe care vor juca la Cupa Mondială din 2018. Competiţie care va avea loc vara viitoare în Rusia. Surprizele nu lipsesc nici cu această ocazie. Panama şi Islanda sunt în premieră la un turneu final de acest fel. Ultima este chiar cea mai mică ţară din istorie care participă şi, probabil, nu va fi întrecută vreodată. Egipt a revenit după 28 ani la un Mondial, Maroc după 20. Peru a creat isterie în ţară după 36 de ani de la ultimul turneu final. Mai jos este lista completă!

Ţările de la Cupa Mondială în funcţie de urne

Urna 1: Rusia (ţara gazdă), Germania (1*), Brazilia (2), Portugalia (3), Argentina (4), Belgia (5), Polonia (6), Franţa (7)

Urna 2: Spania (8), Peru (10), Elveţia (11), Anglia (12), Columbia (13), Mexic (16), Uruguay (17), Croaţia (18)

Urna 3: Danemarca (19), Islanda (21), Suedia (25), Costa Rica (22), Tunisia (28), Egipt (30), Senegal (32), Iran (34)

Urna 4: Serbia (38), Nigeria (41), Australia (43), Japonia (44), Maroc (48), Panama (49), Coreea de Sud (62), Arabia Saudită (63)

*poziţia din clasamentul FIFA

Marile absenţe de la Cupa Mondială

Dacă analizăm poziţiile din clasamentul FIFA realizăm că sunt câteva absenţe importante. Cea mai sus clasificată absentă este Chile. Dubla campioană a Americii de Sud e pe 9, dar a ratat turneul final din cauza unei… contestaţii! Concret, din cauza meciurilor Bolivia – Chile 0-0 şi Bolivia – Peru 2-0. Bolivienii au utilizat un jucător fără drept de joc, Chile a făcut contestaţie, aşa că au pierdut ambele meciuri. Numai că Peru a trecut în faţă tocmai datorită acelui punct diferenţă. Alte absenţe uriaşe sunt Italia şi Olanda ca nume, dar şi Ţara Galilor ca poziţie în clasament, 14. SUA, 27 FIFA, este iar un nume important care lipseşte. Pentru prima dată în 32 de ani!

Cupa Mondială, câştigată de opt naţiuni!

Tragerea la sorţi pentru faza grupelor va avea loc pe 1 decembrie! Turneul final din Rusia va fi a 21-a ediţie a Cupei Mondiale din istorie. Clasamentul în funcţie de numărul de trofee câştigate este următorul:

  1. Brazilia – 5 trofee
  2. Germania, Italia – câte 4
  3. Argentina, Uruguay – câte 2
  4. Anglia, Franţa, Spania – câte 1

1 COMENTARIU

  1. Muie rusia! La ce haos produc bolsevicii prin lume, nu merita sa aiba privilegiul asta de a organiza un Campionat Mondial de fotbal. In locul FIFA, nu as fi permis rusiei sa organizeze. Rusia trebuie supusa la sanctiuni drastice, pentru ca astia isi doresc un nou conflict cel putin in europa.

    UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!