Academia Rapid – Progresul Spartac 2-0. Nume uriaşe pe teren!

Academia Rapid - csa steaua Giuleşti
Academia Rapid - csa steaua s-a jucat pe Giuleşti

Academia Rapid – Progresul Spartac 2-0 s-a jucat miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19:00 pe stadionul Giuleşti. Partida a fost una amicală, dar rezultatul este excelent pentru echipa antrenată de Constantin Schumacher şi Mihai Iosif. Asta pentru că Progresul Spartac evoluează în liga a 3-a şi este chiar lider al seriei a 2-a, aşa cum am explicat aici. Golurile echipei susţinute de Primăria Sectorului 1 au fost marcate de Alin Lădaru şi juniorul de 16 ani Adrian Niţu! Din păcate, deşi intrarea a fost liberă, în tribunele Giuleştiului au fost doar undeva în jur de 100 de suporteri.

Academia Rapid a bifat mai multe noutăţi

Academia Rapid a folosit următoarea garnitură: Ignat (46′ Manea) – Voicu (59′ Boian), Iacob (59′ Matei), Bratu, Lădaru (46′ Stancu) – Maftei (59′ Dumitru), Duriță (69′ A. Dumitrescu), Olariu (46′ Herea), Goge (75′ Nițu) – Pancu (46′ Burcea, 84′ Cristil), Bărbălău (46′ Bădiță, 85′ Popa). Analizând toţi jucătorii care au intrat ne putem da seama de câteva mutări extrem de interesante. În primul rând, de remarcat este absenţa din teren a preşedintelui-golgheter Daniel Niculae. În acelaşi timp se pot evidenţia mai multe debuturi la Academia Rapid şi reveniri pe Giuleşti.

A lipsit Niculae, au jucat Voicu, Maftei şi Herea

Ne referim aici la Ionuţ Voicu şi Vasile Maftei, care au început din primul minut, dar şi la Ovidiu Herea, cel intrat după pauză. Sunt şanse foarte mari ca cei trei să semneze din iarnă cu clubul de lângă Podul Grant, context în care plusul de experienţă din lot va creşte semnificativ. Un debut notabil este şi cel al lui Mihai Popa. Mijlocaş extrem de talentat, acesta a jucat în sezonul trecut la AFC Rapid. Din păcate pentru el, prea puţin, din cauza unor probleme musculare care l-au chinuit mai multe luni.

Ultimul meci oficial pentru Academia Rapid din 2017, în Cupă

Academia Rapid a terminat actualul tur al ligii a 4-a. În ciuda acestui fapt, formaţia lui Pancu şi Nico mai are de jucat un meci. Acesta se va consuma marţi, 28 noiembrie, de la ora 13, pe stadionul Coresi din spatele Casei Presei Libere. Partidă cu AS Tricolor ce va conta pentru Cupa României. Şi ale cărei încasări vor fi donate suporterului dinamovist Cucu.

13 COMENTARII

 1. Nu poti sa ii obligi sa taca, din pacate. Nici fizic nici democratic nu e normal. Eu as vrea sa isi schimbe toti gandurile in ceea ce priveste RAPIDul si sa facem toti eforturi sa reusim sa unim echipele.
  Daca cei ce vor sa mai suga de pe urma numelui RAPID, s-ar orienta spre o alta sursa de venit si s-ar duce dimineata la munca, am putea sa organizam un socios (cum s-a vrut la AFC anul trecut) si sa contribuim cu bani, fara a avea pretentii materiale.
  De la tãrtãcutã pleaca tot. Cat timp banu primeaza inainte dorintei firesti a unui suporter de a-si vedea clubul in actiune, nu se va face nimic in sensul asta.

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

 2. Exact asta am si eu in cap. UNITATE! Putem sa ne numim AFC RAPID, sau Academia RAPID, sau Nebunii Frumosi ai Giulestiului RAPID (cam lung numele), sau XYZ RAPID, atata timp cat avem numele RAPID si suntem uniti, suntem puternici si intretinem o atmosfera frumoasa.

  Trebuie renuntat la ideea de dezbinare. Trebuie sa ne unim cu toate echipele RAPID si sa fim UN SINGUR RAPID, iar suporterii sa cante toti uniti pentru UN SINGUR RAPID sub O SINGURA GALERIE!

  Te salut cu respect! Asa e, adevaratii RAPIDisti, sunt inca tristi in momentul de fata, cand vad ce se intampla acum.

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

 3. Bravo, AVL! Asa ar trebui sa gandeasca toți! Lătrătorii ăștia merită excluși din Giulești! O spune un rapidist cu patru generatii! Si un neam intreg de rapidisti! Oale sparte ăștia sa taca!

 4. Subscriu la raspunsul AvlFCRP! Voi ar trebui sa tăceți! UN SINGUR RAPID! Daca Academia e cea mai viabilă și in stare sa duca mai departe spiritul rapidist, sa tinem cu ea! Daca AFC era in stare, mergeam cu ea! Hai sa sustinem toti un singur RAPID! Nu va mai dati pe aici cu păreri nătânge! Inseamna ca nu meritati sa tineti cu Rapid! De alde Voi l-ați Distrus mai mult decat cârnățarii și vânzătorii de sifon cu eticheta de apă minerală! Nu merită sa le rostim numele, îi stie toata lumea!

 5. MĂI, TU ESTI RAPIDIST? taci, dracului și nu mai face priveliști pe aici! tu îți dai seama ce ar defila RAPIDUL CU ĂȘTIA TREI PLUS CEI DOI VECHI, PLUS TINERII? AM FI DE LIGA 1. tE AUZI VORBIND! bANI, BANI, BANI! nIMIC NU SE FACE FARA BANI, ȘUȚULE! Taci! Sau ciocu mic!

 6. Eu sustin un singur RAPID. Eu vreau sa cant alaturi de tine si alaturi de orice RAPIDist, ca pe vremuri sau ca acum vreo 3-4 ani. Sa cantam si sa urlam pt un singur RAPID.

  Tot spun pe aici: UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

 7. E clar bani multi sunt ca altfel nu veneau astia sau poate nu ii mai primește nimeni si hop cu primăria. Ce vorbești…

 8. Bravo baietii! Nu poate decat sa ne dea sperante de o mare reusita, dar si sa ne dea de gandit ca inca avem nevoie de jucatori experimentati precum Maftei, Voicu sau Herea.

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!