Academia Rapid şi AFC Rapid, unificate de… timp!

Rapid
Brandul Rapid, scos la licitatie

Toată lumea vorbeşte despre necesitatea existenţei unui singur Rapid Bucureşti. Ceea ce este extrem de corect. Realitatea este însă că acum ele sunt două, fiecare având atuul său. Nu avem cum să negăm realitatea, aşa că această discuţie nu se va axa pe aşa ceva. Ci pe o unificare ad-hoc, oferită de… timp. Nu ştim cât de întâmplător sau nu a fost, dar ultimele două meciuri ale fiecăreia dintre cele două echipe, AFC Rapid şi Academia Rapid, s-au jucat la acceaşi oră! CS FC Dinamo – AFC Rapid şi Academia Rapid – Romprim, marţi, 7 noiembrie, ora 13. Apoi, Romprim – Academia Rapid şi AFC Rapid – Termo, vineri, 10 noiembrie, ora 14. Unul în Cupă, celălalt în campionat. Iar ca o binecuvântare a destinului, toate patru au fost câştigate.

Justiţia trebuie să facă dreptate pentru Rapid!

Poate că şi soarta a vrut să tragă, astfel un semnal de alarmă. Sau poate că oficialii celor două echipe s-au gândit că aşa e mai bine, ca entităţile să joace la aceeaşi oră. Cert este că s-a întâmplat pentru prima dată în acest sezon. Şi, practic, prima dată de când Academia Rapid s-a înfiinţat, exceptând desigur, meciul direct pe care vrem să-l dăm uitării cât mai… RAPID. Toţi dorim unitate, dar, din păcate, aceasta nu poate fi făcută doar cu sufletul. Este o chestie de negociere, pe bune! Şi aceste negocieri nu pot fi întreprinse decât, exclusiv, de conducerile celor două entităţi. Iar dacă una refuză sau respinge discuţiile, e de datoria celeilalte să le împacheteze astfel. Indiferent la care dintre părţi ne raportăm! Rapid trebuie să fie unul singur şi puternic. Numai că totul trebuie luat pe rând şi respectând firul istoriei. Fir al istoriei pe care, la un moment dat, Justiţia îl va stabili.

Timpul se scurge dureros…

Noi însă nu ştim cât timp mai este pentru asta. Zilele, săptămânile, lunile, chiar anii, trec dureros de greu. Avem două echipe care joacă în liga a 4-a şi încă una care ar fi putut evolua în liga a 5-a. Pentru că, indiferent dacă îi simpatizăm sau nu, şi Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului fac parte din istoria Grantului. O firmitură de istorie pot revendica şi ei. Deocamdată aşteptăm. O licitaţie, o nouă evaluare, vorbe aruncate aiurea sau tăcere mormântală. Nu contează, în ciuda aparenţelor, viitorul apropiat rămâne sumbru. Suntem doar curioşi dacă această unificare temporală între Academia şi AFC va continua. Şi, mai important, dacă ambele vor continua să lege victorii consecutive care le vor facilita accesul în play-off la finalul sezonului regulat.

6 COMENTARII

 1. Auzi Dragos, daca reusesc sa adun vreo 50 de suporteri care sustin Rapid-ul de, sa zicem, mai bine de 40 de ani, si imi fac si eu o echipa si ii zic Simpaticii vechi ai Giulestiului, ce facem frate, am si eu o ,, firimitura ” din istoria Rapidului ? Vin si eu la negocieri ? Avem patru echipe ? Si daca jucam de la aceiasi ora, ok, e dovada ca suntem in regula ? Te rog eu frumos, pe tine care esti un mare sustinator afc, pune poza lui Manoliu pe site si spume un singur lucru : de ce pretinde el ca detine ceva din Rapid ? Parca zicea meseriasu’ ca lichidatorul vinde ceva ce nu are. Pai Manoliu are ceva, de la cine, ca sa negocieze ceva ? Si pana la urma de ce e fraier si se leaga de Rapid, de ce nu scoate el actiunile de la Real Madrid ? Ce e asa greu sa te duci pana in Spania, nu ai nevoie de viza, doar cu buletinul ! In fine, e ceva necurat, pana la prezentarea dovezilor…

 2. De când a început campionatul, din această ligă, este primul articol dintre toate postate pe acest site care se apropie (92 -93%) de realitatea existentă. Situația celor două entități sportive este asemănătoare (aproape identică) cu situația politico-administrativă a României cu Basarabia (Rep.Moldova). Vor să se unească. Se trag din același ”aluat”. Dar nimeni nu spune când se va produce, efectua acest lucru.

 3. si daca sunt 3 rapiduri ce? Sa ajunga toate in liga 1 din partea mea sa moara oile de ciuda.
  Din pacate insa sansele sunt infime. AFC si cu cei din liga 5 sunt proiecte care s-au nascut moarte direct. Nu au nimic care sa dea senzatia ca ar putea trece de liga 3 – nici bani, nici cunostinte nici idei. Academia e un copil cu malformatii care misca cat de cat dar e neclar in ce masura se poate transforma sa inceapa sa mearga pe picioarele lui.

  Partea distractiva e ca toate 3 au moaste si bocitoare din belsug care desfac firul in patru fara sa ajute cu ceva concret.

 4. cel care poate clarifica ce va fi cu a.f.c. și academia este chiar ziaristul de la 1923.ro, el chiar are datoria să ia interviuri părților implicate și să le facă publice.
  desigur vom fi mințiți, vom afla că interesul nu este pt. bani sau funcții de conducere și că toate strădaniile (și investițiile) sunt pt. rapidul nostru și pt. noi, fanii – dar poate că totuși vom desluși o urmă de adevăr.
  până una alta, este cât se poate de clar că a.f.c. ar cam dori o fuziune, dar în anumite condiții, nu-i așa?

 5. am tot scris pe ac. site. dar m-ai am o singura intrebare: puteti sa ne spueti cand va actiona justitia pt stabilirea adevarului cu care tot ne amenintati de atata vreme? daca ac. lucru se va intampla peste 20 de ani , cu siguranta ca atunci nici fotbal nu se va mai juca pe planeta…