Venus înŢEPată de AFC Rapid fără pauză!

AFC Rapid
AFC Rapid a jucat pe o vreme vitregă

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Am spus din start că Venus – AFC Rapid este o întâlnire cu un puternic impact istoric. Indiferent de calitatea celor două echipe sau a eşalonului în care joacă. Numele este tot ce contează la contabilitatea pe care istoria o ţine minte. Aşa că ne îndreptăm spre teren. E cam o oră de mers cu metroul, 331 şi un pic pe jos până la Coresi. În mod normal n-ar fi o mare problemă, nici acum nu e, doar că plouă torenţial de ore bune. Şi ne gândim oare ce fotbal se va putea juca pe-un sintetic ce nu permite scurgerea apei acumulate. Prima grijă. Poate se amână meciul?! Eh, aş, e liga a patra! Cine ar avea aşa interes. Şi într-adevăr, la faţa locului, apa musteşte, bălteşte, cum vreţi voi să spuneţi.

25 de oameni au venit să vadă Venus – AFC Rapid

Nici urmă de intenţie ca ceva să se remedieze. Şi nici urmă că norii vor dispărea. Plouă în continuare des, ca într-o zi tipică de toamnă. Noroc cu minitribuna care poate găzdui 50 de oameni, fiindcă acoperişul ei ne scuteşte de neplăceri pe cei 25 care ne-am încumetat să vedem live meciul. Cam tipul ăla de neplăcere pe care cei 22 de oameni de pe teren sunt nevoiţi să o înfrunte. În prima repriză mai ales, AFC Rapid controlează cu autoritate meciul. Început cu zece minute întârziere. Controlul e luat de băieţii lui Anghel Constantinescu prin golul marcat din lovitură liberă de Narcis Ioniţă. Căpitanul percutează în chiar minutul 3. În poartă, al treilea portar al AFC Rapid din sezonul trecut, Ştefan Toma. Scorul final nici nu are vreo importanţă, decât pentru statistică.

7-0 la pauză! Ăăăă, mai bine fără pauză!

Cătălin Stan, cunoscut de mulţi drept „Ţep” face insctrucţie cu apărarea adversă şi punctează de trei ori până la pauză. Niţu şi Gore sunt ceilalţi marcatori. La cabine se intră cu 7-0, dar cabine e împropriu spus. Pentru prima dată în viaţa mea sunt martorul unui meci de fotbal care nu are pauză. „Am convenit să nu mai luăm pauză, că răcim mai rău!”, se adresează un jucător al lui Venus către fanii lor din tribune. „Cât e scorul?! Doar 7-0?! E bine!”, continuă replica puştiului de la Venus. Nu, nu e glumă. Diferenţa e mare, AFC Rapid a predat un seminar de fotbal pe terenul din spatele Casei Presei Libere. Gazdele sunt conştiente că ultimul loc din clasament este în perfectă concordanţă cu potenţialul pe care îl au. Practic, după trei minute, timp în care se schimbă doar terenurile, meciul se reia.

Ţep a marcat un gol tipic rapidist

AFC Rapid o lasă, parcă, un pic mai moale. Responsabilă pentru această stare de fapt este şi Venus, care atacă ceva mai decis. Unica lor ocazie mare e blocată însă de Stamate, care la scurt timp iese pentru a-i lăsa locul lui Oprea. Nici Toma nu mai continuă. Chiar dacă a luat şapte goluri, un coleg exclamă în glumă: „E clar, se schimbă portarul, mai luăm cinci!” Măcar cei de la Venus au simţul umorului… Nu au mai luat cinci ci două. Iar primul vine în stitlul caracteristic al Rapidului. Scăpat singur, Ţep driblează tot. Inclusiv portarul, apoi se propteşte pe linia porţii cu piciorul pe minge. Aşteaptă câteva secunde să mai tragă un sprint adversarii şi o împinge în plasă. Ultima reuşită e lipsită de glorie, dar putem spune că Narcis Ioniţă închide tabela. Tot căpitanul! Chiar dacă şutul său nu intra în poartă, dacă nu era redirecţionat de un fundaş advers…

Berea la 5 lei

Undeva, în spatele Casei Presei Libere, la graniţa dintre cartierele Pajura şi Dămăroaia se mai scrie o filă din istoria Rapidului. O istorie mărunţită, divizată în două acum. Nu cotnează, trebuie să ne bucurăm de prezent. Şi trebuie să ştim să savurăm şi un astfel de meci, într-o ligă obscură din fotbalul românesc, pe o ploaie lugubră. Cu un Bucegi la doză cumpărat cu 5 lei de la standul stadionului. Ce momente… Ce ironie… AFC Rapid a obţinut cea mai clară victorie a ei din acest sezon şi nici măcar nu a avut cu cine să o împărtăşească. Nu e nimic, firul istoriei se scrie însă şi cu astfel de momente. În care tristeţea se împleteşte cu clipele în care poţi să te simţi, măcar pentru tine, regele lumii. Plecăm spre casele noastre. Într-un meci fără pauză, AFC Rapid a înţepat tare de tot Venus. La propriu, pentru că Stan Cătălin, „Ţep”, a fost vioara întâi.

3 COMENTARII