TOP 5 destinatii mai putin cunoscute din ROMANIA

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Toti romanii stiu despre litoralul romanesc sau despre Valea Prahovei. De fapt, asa cum remarcam intr-o discutie cu niste prieteni acum ceva vreme, cand zici ca pleci „la munte”, te referi automat la Valea Prahovei, nu la alta zona muntoasa din Romania. Frumusetile tarii noastre sunt insa mult mai vaste asa ca am pregatit pentru voi un top 5 al celor mai frumoase destinatii, necunoscute publicului larg:

1.Tunelul Iubirii – Caras Severin

Image result for tunelul iubirii caras severin

Cand privesti fotografiile cu „Tunelul Iubirii” realizate in lunile de vara sau toamna timpurie, iti vine greu sa crezi ca acest colt de rai s-a format absolut intamplator si ca frumusetea sa a fost descoperita si apreciata abia in urma cu 3 ani. Practic, tunelul s-a format din verdeata crescuta de-o parte si de alta a caii ferate, luand, in interior, forma trenului care trece din cand in cand pe acolo.

2. Cetatea Heracleea (Enisala)

Image result for cetatea heracleea

Daca ai intreba un roman ce fortarete genoveze avem in Romania, este foarte posibil sa nu primesti vreun raspuns. Si totusi, se pare ca genovezii au fost cei care au construit acum 700 de ani o fortareata pe unul dintre dealurile masive de calcar care strajuiesc lacul Razim, langa Babadag.

3. INELET, SATUL UNDE AJUNGI CU SCARA

Related image

Undeva, in varf de munte, in satul Inelet, un catun pierdut printre norii agatati de crestele stancoase, isi duc zilele 47 de oameni, pentru care timpul are o alta dimensiune. Pentru ei, tineri sau batrani, singura legatura cu civilizatia este o scara veche din lemn, franta in patru bucati, intepenita de zeci de ani in pliurile masivului.

Image result for inelet

4. BISERICA RUPESTRA ALUNIS

Image result for BISERICA ALUNIS

Muntii Buzaului, respectiv zona Alunis-Nucu-Bozioru, ascund aproximativ 30 de asezari rupeste intre care cea mai cunoscuta este biserica din satul Alunis, care functioneaza de peste 700 de ani, fiind una dintre putinele locasuri din Romania sapate in piatra, in care inca se mai slujeste. Este vorba de un complex de asezaminte crestine rupestre, grupate si denumite generic „agatoane“. „Agatoanele“ sunt biserici, chilii sau monumente de arta crestina sapate sau sculptate direct in piatra.

5. LACUL ALBASTRU

Image result for LACUL ALBASTRU

Lacul Albastru – Baia Sprie – Maramures este unicat in Europa datorita felului in care s-a format si datorita unei proprietati pe care acesta o are si anume ca-si schimba culoarea in functie de anotimp (pozitia soarelui, temperatura apei). Primavara lacul are culoarea albastru deschis si albastru inchis, vara are culoarea verde inchis si uneori cu reflexe de smarald , iar toamna acesta devine verde inchis si uneori maro. Inca nimeni nu a dat o explicatie stiintifica exacta pentru aceste schimbari de aceea cei care sunteti pasionati de asa ceva sunteti bineveniti sa studiati acest caz