Timişoara se rupe în două! AFC – Academia reloaded

Timişoara
Timişoara se rupe azi în două

Pentru prima dată de la apariţia lor, din 2012, cele două echipe timişorene care poartă numele vechiului club al oraşului Timişoara, Politehnica, se întâlnesc într-un meci. Sorţii au decis ca în 16-imile Cupei României să pice ASU Poli cu ACS Poli. Echipa suporterilor timişoreni, respectiv cea susţinută de autorităţile locale vor juca una contra alteia pentru prima dată oficial. Va fi una dintre cele mai mediatizate jocuri din această fază a competiţie, conform liga2.prosport.ro.

Meciul care nu ar fi trebuit să se joace vreodată în Timişoara

Gruparea Universităţii Politehnica, ASU, va fi gazdă, iar liderul suporterilor timişoreni, preşedintele Druckeria, Sebastian Novovic şi-ar fi dorit ca acest meci să nu se dispute niciodată. „Nu ar fi fost bun niciun moment pentru meciul acesta. Meciul ăsta, în mod normal, nu ar fi trebuit să aibă loc vreodată. Acum, că aşa e situaţia, trebuie să-l câştigăm, obligatoriu. E clar, e diferenţă de ligi, rămâne de văzut… Lumea să vină la restul meciurilor. Nu când e doar ceva de show, de spectacol. Să susţină echipele din Timişoara în fiecare etapă, nu doar când au chef”, a spus, pentru PressAlert, Sebastian Novovic, liderul Druckeria.

Traseul celor două Poli Timişoara până în finală

Pentru a ajunge în 16-imi, ASU Poli a trecut cu 1-0 de Voinţa Biled, iar ACS Poli abia a intrat în competiţie. În ediţia precedentă, „Băieţii în ghete” au fost eliminaţi chiar în 16-imi, pe „Dan Păltinişanu”, de Pandurii, cu 3-0, în timp ce echipa preferată a primarului Nicolae Robu a ajuns până în semifinale, acolo unde nu a putut trece de Astra, fiind învinsă cu 1-4 la Giurgiu şi cu 0-3 la Timişoara. Interesant este că un meci asemănător a avut loc recent şi în cazul Rapidului. Este vorba despre duelul AFC Rapid – Academia Rapid. Este cunoscut faptul că suporterii Timişoarei şi ai Rapidului sunt înfrăţiţi de multe decenii.

CITEȘTE ȘI  Liga nimănui. 11 echipe orbecăie să ajungă în play-off pentru promovare

1 COMENTARIU

  1. Hai ASU Politehnica Timisoara! Eliminati mizeria facuta de Robu in cazul vostru, in Timisoara.

    POLI si RAPID, se iubesc la infinit!

    UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

LĂSAȚI UN MESAJ