NEWS ALERT / Ce se întâmplă cu licitaţia pentru Rapid!

Rapid
Brandul Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Pe 19 septembrie s-a aflat că licitaţia pentru brandul Rapid nu se va ţine la începutul lunii octombrie. Din cauza contestaţiilor formulate de Adunarea Generală a Creditorilor. Au fost mai mulţi creditori, unii chiar şi cu creanţe de câteva sute de lei, care au fost împotriva pornirii licitaţiei de la 406.000 euro, atât cât a stabilit evaluatorul autorizat. „Unii au spus că evaluarea e prea mică, alţii că trebuie să luăm bani mai mulţi, alţii habar nu am ce mai invocă. Vă spun sincer că eu, care nu am ţinut de mic cu Rapid, sunt mai rapidist decât ei! Unii fac orice ca să tărăgăneze cât mai mult licitaţia. Din interese personale, nu pentru binele acestui club”, a declarat pentru Digi Sport Mihai Florea, lichidatorul clubului FC Rapid SA.

Suma pentru brandul Rapid, cea corectă?!

Între cei care au considerat preţul de 406.000 de euro prea mic pentru vânzarea Rapidului s-au aflat şi reprezentanţii Azuga Waters, firma lui Valerii Moraru. „Evaluarea se face respectând nişte criterii, nişte reguli foarte clare. În proporţie de 99 la sută, dacă se va face o nouă evaluare s-ar ajunge la aceeaşi sumă. Sau pe acolo. În niciun caz o diferenţă importantă”, a explicat pentru Digi Sport un expert în domeniu, care nu a dorit să-i fie popularizat numele. Dar asta ar însemna o nouă cheltuială, undeva în jurul a 35.000 de euro. În condiţiile în care oricum plata pentru prima evaluare se va face din banii care vor fi luaţi la licitaţie.

„Pot vota să înceapă licitaţia de la 20 milioane de euro!”

Florea va convoca o nouă Adunare a Creditorilor în care va solicita stabilirea unui preţ de pornire: „Până la urmă, creditorii pot vota să pornească licitaţia de la 20 de milioane de euro. Asta nu înseamnă că se va vinde cu aceşti bani. Probabil că săptămâna viitoare voi trimite convocările, cu cinci zile înainte de adunarea în sine. Voi vedea ce spun atunci creditorii”. Omul care la Adunarea din septembrie a avut cuvântul hotărâtor în amânarea unei decizii a fost Valerii Moraru, patronul Azuga Waters, societate care reprezintă principalul creditor al Rapidului.

Cum poate prelua controlul ANAF

Cetăţeanul moldovean a ajuns principalul deţinător al creanţelor după ce le-a cumpărat pe preţuri mici de la persoane care aveau de luat bani de la Rapid. Numai că ANAF a contestat în instanţă calitatea lui Moraru şi daca va câştiga, atunci statul va deveni creditorul majoritar. Iar dacă noul acţionar majoritar va decide că preţul de pornire e OK, eventualele noi contestaţii nu vor mai putea bloca procesul.

5 COMENTARII

  1. Moraru ar trebui sa aiba scrupule si macar in al 12-lea ceas sa nu mai ridice nici o pretentie. Este suficient de trist ca a ramas in istoria sportului ca „groparul Rapidului”.

  2. Nu este vorba nici de democratie nici de comunism in acest caz concret este vorba de indestularea tuturor creditorilor. A prins ideea ca Academia are bani si pe cale de consecinta isi vor toti creantele integral. Problema este ……. ce doamne se vinde ???? Palmaresul in niciun caz. Culorile ??? asta poate dar cine va da bani, foarte multi pe o combinatie de culori!!!, trofeele asta doar daca lichidatorul poate face legatura cu inceputurile din 1923. A si sa nu uit singura sigla inregistrata de Moraru. Deci in concluzie o noua licitatie va fi peste vreo 10 ani si in situatia in care legea va permite.

  3. La noi s-a inteles gresit democratia si s-a aplicat gresit capitalismul, cand noi nu eram pregatiti inca pt capitalism dupa 44 de ani de comunism.

    UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

  4. Sa zici da sau nu oricărei re-evaluări e ca și cum ai decide cum sa fii gătit de un trib de canibali. Cam asta punctul de vedere al unui suporter, pentru ca suporterul plătește biletul și își cumpara tricouri și alte „merchandiseuri”! Bai, oameni buni, management participativ-Uncorporation, ați auzit?! Ce atâția directori, mijlocitori, manageri de pod și de schema piramidala! Bă, pleacă romanii cu sutele…dacă tărăgănati pleacă și juniorii cum era sa plece in Spania Florinel Coman de junior, Dragomir stabilit in Anglia, Pușcaș Italia etc. Mai vreți exemple?! Urmează la juniori din toată țara…Capitalism pe pâine ați primit…