MAREA LICITATIE are loc pe 10 noiembrie

Sierra Quadrant, lichidatorul judiciar al Societăţii Comerciale Fotbal Club Rapid SA, a anunţat printr-o „Publicaţie de Vânzare” data primei licitaţii publice cu strigare pentru vânzarea celor cinci certificate de marcă şi a celor 23 de trofee găsite în vitrina clubului.

După cum se ştie, preţul impus de Adunarea Creditorilor, mai exact de firma lui Valerii Moraru, Azuga Waters, principalul creditor de la Rapid, este de 3,4 milioane de euro.

Participanţii la licitaţie vor trebui să depună o garanţie de participare la licitaţie în valoare de 10 la sută din suma totală, adică 340.000 de euro.

De asemenea, pentru a participa la licitaţie trebuie achiziţionat caietul de sarcini, care valorează 2.000 de lei plus TVA, şi poate fi cumpărat de la sediul societăţii amintite, acolo unde se va desfăşura şi licitaţia.

În cazul în care nu va achiziţiona nimeni mărcile şi trofeele, la următoarele licitaţii preţul va scădea cu câte 340.000 de euro, dar nu mai jos de 1,7 milioane de euro.

După cum se ştie, în urma evaluării efectuate de o firmă de specialitate, suma avansată pentru FC Rapid a fost de 406.000 euro. În acest moment se află pe rol un proces declanşat de ANAF, care contestă statutul de creditor majoritar al Azuga şi invocă datoriile pe care le are către Bugetul de Stat. Dacă va câştiga procesul, ANAFva deveni creditorul principal.

Trofeele, care vor putea fi achiziţionate doar la pachet, nu reprezintă cele 3 tiluri de campioană, 13 Cupe ale României, 4 Supercupe, o Cupă a Ligii şi două Cupe Balcanice, ci trofeele găsite în gestiunea clubului, inclusiv:

„23 de cupe si trofee aflate în inventarul S.C. FOTBAL CLUB RAPID S.A. descrise dupa cum urmeaza:
1. EHRENPREIS SPARKASSE BAD ISCHL/AG
2. ASOCIATIA MUNICIPALA DE FOTBAL BUCURESTI F.C. RAPID – 1.993 – Locul III – Editia 2007/2008
3. CUPA INTER AGRO – Turneul International de Fotbal – PLOIESTI – ROMANIA o8-1o OCT. 2003 – LOCUL III
4. GASTFIZ CUP oo – HIRUGARRENA GAVAL GASTEIZ B –
2.000 KO UZTALLAK
5. ASOCIATIA MUNICIPALA DE FOTBAL BUCURESTI
LOCUL II – EDITIA 2004
6. 2nd PLACE – CARPATHIAN CUP – ROMANIA
7. CUPA ROMANIEI – CASTIGATOR – U.F.C. RAPID
EDITIA 2001-2002
8. TURNEUL „FOTBAL 2000″, BUCURESTI ROMANIA – 16-19 – 06.1997- LOCUL II, ACORDAT DE IMPRESARUL WERNER HET ECKES
9. TORNEO INTERNATIONALE DI CALCIO A 7 – DAIMILOPTU
io CLASS CAT 94/95 – 20o7
10. FINALIST CUPA ROMANIEI TUBORG – EDITIA 1998-199g
11. EHRENPREIS HAGEBAUTHRKT EISL – BAD ISCHL
12. CASTIGATOAREA EDIT. I – OLYMPIQUE LYONNAIS (2008)
13. CUPA GLORIA BISTRITA – LOC I – EDITIA igg8
14. ZILELE LOCALITATII MACIUCA DIN DATA DE 15.08.2015
CSM VALCEA – FC RAPID BUCURESTI
15. PUCHAR – PREZESA RADY NADZORCZFJ MIEJSCA W MIEDZYNARODOWYM TURNIEJU PILKI NOZNEJ JUNIOROW IM. WLADYSLAWA KROLA LODZ, 8-g MAJA 1gg8R
16. ABC – ARCADIA HOTEL 2004 – ARCADIA BELEK CUP – ANTALYA – TURKEY ist WINNER
17. 2013 – COSTA DEL SOL TROPHY – JANUARY 2013 MARBELLA FOOTBALL IM:PACT TOURNAMENT 4th PLACE
18. FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL SUPERCUPA ROMANIEI FINALISTA EDITIEI 1998 UFC RAPID BUCURESTI
ig. FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL – A.F.C. RAPID CASTIGATOR – SUPERCUPA ROMANIEI – EDITIA 2003
20. XXV INTERNATIONAL FOOTBALL TORUNAMENT OF MASPALOMAS – 16-18 JAN. 2007 2th PLACE
21. FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL – SUPERCUPA ROMANIEI EDITIA 2002 A.F.C. RAPID BUCURESTI
22. FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL – CAMPIOANA NATIONALA JUNIORI
23. CLUBUL SPORTIV AL JURNALISTILOR – FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL, GALA FOTBALULUI ROMANESC 23.12.2002 – PREMIU DE EXCFLENTA NECULA RADUCANU”

SURSA digisport.ro

10 COMENTARII

 1. Asta aici are legătura cu ce este aici http://supervizor.ro/ursus-a-cerut-insolventa-azuga-waters-firma-controlata-de-basarabeanca-violeta-moraru-a-refuzat-la-plata-1-182-cecuri-si-bilete-la-ordin/
  Deci singura soluție rămâne cutia milei pentru bogații de Azuga Waters care apoi , teoretic merg către datoriile lor din articolul aici care ar reprezenta doar ~1 milion €. Acele datorii sunt ANAF. Dar cum o banca e implicată, firme de utilități și servicii diverse, sumei i se mai adauga sistemului 200%=300%. Nu am adăugat și costurile operaționale/angajați/distribuție, întrucât nu este menționat in articolul postat de mine aici.
  In concluzie, cineva acoperă datoriile tuturor bogățiilor care sunt sistemice, undeva lanțul s-a intrerupt. Încrederea consumatorilor de orice fel a fost trădată…Datorie pentru datorie pentru buzunarul lor a născut poprire aici și Capitalizare( Monetizare a simbolurilor ) pentru a ieși din faliment+ profit pentru restul creditorilor Azuga . Azuga a fost investitor la Rapid cu acțiuni sau sponsor pentru publicitatea oferită pe tricouri?! Exista diferențe între alea doua! Dacă ajunge Statul proprietar se va face ștergerea datoriilor dar nu va exista capital circulant către profitorii care au adăugat 200% care ar fi circulant in mâinile bancarilor( da, dobânda unui credit poate totaliza cel puțin 120% dar și 300% dacă este eșalonat pe perioade lungi! Practic jaf monetar și depreciere a monedei din momentul oferirii creditului.Plus ca Bancile nu știu ce sa facă cu imobilele deținute, le revând de obicei statului. Statul și Banca se pot înțelege dar cele comerciale nu prea se înțeleg cu Statul! Cine e la ING s-ar putea sa facă profit 2 milioane €.

 2. Stati linistiti ca ANAF-ul, catre care erau cele mai mari datorii, a declansat proces si va castiga. Dupa asta totul se va clarifica, iar suma care se va cere la licitatie va fi cea initiala, 4 sute si ceva de mii euro, sau mai mica. Parca se aude un zanganit. Oare ce o fi?
  FZR !

 3. Este o mare magarie ceea ce se intampla cu licitatia asta. Din nou, soarta RAPIDului atarna parca de un fir de ata, si totusi e cineva care trage de acel fir, sperand sa ma curga vreun strop de bani din el. Este incredibil… Batjocoriti in ultimul hal am fost in ultimii ani..

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

 4. Si cele 3 tiluri de campioană, 13 Cupe ale României, 4 Supercupe, o Cupă a Ligii şi două Cupe Balcanice apartin cui?

 5. Trofeele, care vor putea fi achiziţionate doar la pachet, nu reprezintă cele 3 tiluri de campioană, 13 Cupe ale României, 4 Supercupe, o Cupă a Ligii şi două Cupe Balcanice, ci trofeele găsite în gestiunea clubului, inclusiv: cum adica nu reprezinta vom avea doar o parte din palmares?

 6. cred ca nu mai merita sa ne agitam in aceast afacere. totul e un haos, sume de licitatie stabilite fara nicio noima, fara nicio logica, mai ales ca e o premiera in domeniu, probabil ca, doar niste interese meschine ale unor javre care nu au nimic in comun cu spiritul rapid, urmaresc sa se imbogateasca de pe urma acestei mascarade de licitatie.
  Un lucru e clar, Rapidul va dainuii atata timp cat se va juca fotbal pe aceasta planeta.

 7. Eu sunt de acord sa se scoata la licitatie cupa Maciuca !!!!! sa vad cine o cumpara si cum se va lauda ca a cumparat o MACIUCA ;))
  Este o bataie de joc mai bine scotea la licitatie in vederea cesionarii datoriile RAPID SA.

 8. discutia asta a mai fost aici .
  intrebarea reala , cui apartin insemnele , culorile si numele sportiv „rapid” ?
  daca aceasta societate in faliment nu are exclusivitate in folosirea lor , pai despre ce vorbim ?
  palmaresul marelui rapid (in marea lui majoritate) , asa cum cu totii o stim si o simtim , nici macar nu se afla pe aceasta lista
  pai ce vind ei nu valoreaza nici acei 400.000 e initiali
  admin nu este obiectiv ,el tragind turta pe spuzele a.f.c.-ului lui manoliu !
  cine ne poate lamuri ?

 9. Nu prea inteleg logica, daca se spune clar ca AFC este castigatoarea a 2 trofee din lista cum poate lichidatorul sa le scoata la licitatie?? la fel si in cazul UFC !!!Este ilogica aceasta lista. Cum sa detina Rapid SA marcile UFC Rapid??
  In plus unde sunt titlurile si restul de cupe ale Roamaniei????