ISTORIE / Venus – AFC Rapid. Sâmbătă, 16:30, Coresi

Venus - AFC Rapid
Venus - AFC Rapid, cu istoria pe masa

Venus – AFC Rapid. Pe 14 octombrie, suflarea rapidistă aşteaptă cu nerăbdare meciul de pe Giuleşti dintre Academia Rapid şi csa steaua. Până atunci însă, un alt eveniment de amploare are loc cu o săptămână mai devreme. Concret, AFC Rapid va juca împotriva lui Venus. Marea rivală interbelică a Rapidului şi una dintre cele mai titrate echipe româneşti! Sigur, Venus s-a reînfiinţat în 2012, după multe decenii în care nu a mai existat. La fel cum s-a întâmplat cu Ripensia şi, mai nou, cu Carmen.

Venus – AFC Rapid în spatele Casei Presei

Acum, Venus Bucureşti este pe ultimul loc în liga a 4-a Bucureşti. Nu e o echipă deloc de speriat. Cu toate acestea, încărcătura istorică din jurul acestui meci este una de necontestat. AFC Rapid se va deplasa sâmbătă, pe terenul Coresi, în spatele Casei Presei Libere. Acolo unde, sezonul trecut, a obţinut una dintre cele mai dramatice victorii, 5-4 cu SSC Băneasa. Venus – AFC Rapid se joacă de la ora 16:30 şi reprezintă primul meci oficial, la nivel de seniori, dintre aceste două entităţi din ultimii 70 de ani.

7 octombrie 2017 pentru istorie

Sigur, cel mai probabil Venus – AFC Rapid se va încheia cu victoria jucătorilor lui Andrei Anghel Constantinescu. Una care ar avea rolul să le mai redea şi moralul după înfrângerea 0-3 cu Academia Rapid. Numai că momentul merită şi trebuie savurat de toţi cei care iubesc istoria. Pentru că, orice s-ar spune, data de 7 octombrie 2017 va rămâne definitiv în istoria Giuleştiului. Pentru că reînnoadă o tradiţie de şapte decenii. Cu toate că nici Rapid şi nici Venus nu mai sunt la nivelul de atunci…

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...
Loading...

3 COMENTARII

  1. Nu poate reinnoda nici o traditie pentru ca nu joaca Rapidul ci AFC Rapid.
    Fara suparare, in momentul de fata AFC Rapid nu e Rapid.in momentul de fata Rapidul este Academia Rapid pentru ca are dreptul sa foloseasca toate elementele de identificare ale echipei si, foarte important, lumea rapidista a imbratisat aceasta echipa.Asta mai si inseamna ca spiritul Rapidului este dus mai departe de Academia Rapid si nu de AFC Rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ