Goge e sigur: „Va fi 3-0 pentru Academia Rapid!”

Academia Rapid
Academia Rapid, foto: gsp.ro

Petre Goge (26 de ani) este unul dintre cei mai experimentați și valoroși fotbaliști din lotul celor de la Academia Rapid. Mijlocașul care a mai trecut în cariera sa pe la formații precum Unirea Urziceni, FCM Târgu Mureș, Poli Timișoara și Universitatea Craiova așteaptă meciul de sâmbătă cu Steaua și crede că echipa sa se va impune clar la final.

Petre Goge, cum e la Rapid? Ești aici deja de vreo lună și jumătate.
Sincer să fiu nu mă așteptam să găsesc asemenea condiții la Liga a 4-a, chiar nu regret că am venit aici. Am mai avut și alte oferte din Liga a 2-a, dar când am văzut ce condiții sunt aici și ce se vrea, am acceptat imediat să vin la Rapid. Mă simt fotbalist că joc la o echipă cu nume și cu un public grozav. Asta mă face să dau totul pe teren.

Ai jucat și în Liga a 2-a și în prima ligă, care sunt diferențele?
Față de Liga 1 e o diferență mare, dar față de Liga a 2-a nu e așa mare, te rog să mă crezi. Sincer să fiu, la ceea ce se întâmplă în România, chiar nu. În afara acelui meci câștigat categoric cu Progresul, în rest toate partidele le-am simțit foarte grele. Pe București e o serie bună, oricum cu noi toți vor să demonstreze, poate ăsta e motivul pentru care e așa greu. Dau un exemplu. Noi am jucat cu Victoria, am câștigat 3-0. E adevărat că am ratat niște ocazii mari, dar steaua a bătut-o 8-0 sau așa ceva. Diferența se face la meciurile directe cu steaua.

Petre Goge: „Suporterii sunt la fcsb”

Cum va fi cu steaua, poate cea mai în formă echipă din campionat?
N-am văzut niciun meci al Stelei, dar ne-am interesat săptămâna asta. Înaintea meciului direct și am înțeles că sunt o echipă cu tineri foarte talentați, bine pregătiți și cred că ăsta e motivul pentru care nu s-au încurcat. Oricum asta nu prea contează, pentru că va fi acel play-off. Degeaba bați tot campionatul dacă nu o faci și în meciurile directe. Trebuie să-i batem sâmbătă, suntem foarte mobilizați. Vom vedea în teren ce se va întâmpla.

Nu e ciudat ca un astfel de meci care acum câțiva ani umplea Arena Națională să se joace în Liga a 4-a?
Sunt consecințele intrării în fotbal a unor oameni care voiau doar publicitate. Se ajunge în situația asta, ca echipe de tradiție să joace în ligile inferioare. Acum eu nu știu sigur dacă ei sunt adevărata steaua. La noi e mai simplă treaba, lumea vine după echipa noastră, la ei e altceva. Văd că mai multă lume se duce după echipa din Liga 1. Pare că totul e făcut dintr-o ambiție. Nu știu ce este acolo exact. Dacă asta era steaua adevărată trebuia să aibă 10.000 de oameni în afara stadionului. Eu am jucat la Craiova, aveam 7-10 mii de oameni la fiecare meci. Acum s-au mai schimbat lucrurile și acolo, oarecum normal, pentru că echipa lui Mititelu nu dă o siguranță. Prefer mai bine proiectul ăsta de la Rapid, care e curat, serios. De asta am venit aici, altfel mă puteam duce la UTA.

Dar au sigla pe piept, au numele…
Nu știu mai multe detalii, așa cred eu. Au tot, dar le lipsește masa de suporteri, pe care noi la Rapid o avem. Repet, e o părere personală. Cum am mai zis, pare o ambiție.

Goge crede că Academia Rapid bate csa steaua

Câți suporteri vor veni la meci?
Din ce observ este un interes uriaș. Cred că stadionul va fi plin atât cât se va permite. Toată lumea cere bilete, văd și pe Facebook. E zarvă peste tot. Mai sunt câteva zile până la meci și e timp suficient.

Cine va câștiga și ce pronostic dai?
Mizez pe experiența noastră și oarecum avem un plus față de ei. Contează mult că avem jucători mai în vârstă, gestionăm altfel meciul direct. Contează mult și atitudinea, forma de moment, chiar și norocul. Spre exemplu ei puteau să se încurce cu Tricolor, dar au câștigat pe final, ori noi i-am bătut 3-1. Sunt situații și situații. Simt că o să fie un 2-0 sau 3-0 pentru noi. Așa văd eu situația, așa simt. Să vedem sâmbătă!

Despre meciul Academia Rapid – csa steaua

csa steaua și Academia Rapid sunt singurele echipe din Liga 4 a Bucureștiului fără vreo înfrângere în acest sezon. Cele două se întâlnesc sâmbătă, ora 19:15, în Giulești. Partida va putea fi urmărită la TV Telekom Sport și liveTEXT pe 1923.ro.

 Sursa: gsp.ro

1 COMENTARIU