A demisionat de la steaua pentru a antrena Rapid

Rapid
Florin Marin a fost la un pas să preia Rapid şi în vara lui 2015

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Florin Marin (64 de ani), unul dintre tehnicienii cu cea mai lungă carieră în fotbalul românesc. Jucător de excepție la vremea sa, inclusiv la Rapid. A evoluat ca fundaș central, face parte din galeria selectă a foștilor fotbaliști care au avut onoarea de a îmbrăca atât tricoul stelei, cât și pe cel al Rapidului. Mai mult, cel poreclit ”Flocea” a ajuns chiar să antreneze ambele rivale. Florin Marin a povestit pentru digisport.ro cum și-a dat demisia de la steaua. Pentru a ajunge la Rapid, întâmplare petrecută în anii ’90.

A renunţat la multe beneficii pentru Rapid

”Pe vremea aceea eram angajat militar, ca ofițer activ, în structurile Ministerului Apărării Naționale. Nu am beneficiat eu de un statut special, așa se proceda cu toată lumea. Ei bine, în momentul în care am devenit antrenor, trebuia să pregătesc echipe ce aparțineau de Armată. Așa că am ajuns să fiu antrenorul secund al lui Costică Ștefănescu. Într-o zi, însă, nu am vrut să mai continui acolo, mai ales că eram dorit la Rapid. Am demisionat, chiar dacă am renunțat la niște condiții extraordinare. În acea perioadă, vorbim de anii ’80, era un avantaj foarte mare să lucrezi în MApN. Beneficiai de un salariu foarte bun, în plus aveai și alte multe avantaje, erai și ofițer activ”, a povestit Marin, la Digi Sport.

A jucat 10 ani în Giuleşti

Florin Marin şi-a legat cariera de jucător de două cluburi: Rapid şi steaua Bucureşti. La echipa din Grant, Florin Marin a evoluat 10 sezoane, în timp ce la roş-albaştrii a jucat timp de 8 sezoane. Cariera de jucător şi-a încheiat-o la Inter Sibiu în 1987. Cu steaua, Florin Marin a câştigat două Cupe ale României. În 1976 a fost transferat de echipa militară, formaţie pentru care a evoluat pînă în 1984 (8 sezoane – 174 meciuri în Divizia A – 3 goluri), cucerind cu aceştia titlul în 1978. Ca antrenor, primii paşi i-a făcut ca secundul lui Costică Ştefănescu la steaua, în 1990/91.

A antrenat-o şi pe Dinamo

Ca principal, a pus în dese rânduri probleme echipei din Ghencea, în special în anii 90. Prima victorie contra Stelei a bifat-o pe 11 august 1997, pe banca nemţenilor, Ceahlăul-Steaua 1-0, gol Costel Enache. Florin Marin a schimbat nu mai puţin de 13 echipe. Cariera şi-a început-o însă tot la cele două echipe de care şi-a legat numele ca jucător, fiind secund atât la steaua, cât şi la Rapid. Cel supranumit „Flocea” nu a avut probleme în a trece de la o rivală la alta, semnând atât cu Dinamo, cât şi cu Universitatea Craiova. De asemenea, antrenorul a mai trecut pe la echipa naţională de tineret a României între 2005 şi 2006.