Andrei Dumitrescu: „Nu contează ce Rapid susţinem, să lăsăm ura!”

Andrei Dumitrescu
Foto 1923.ro

La doar 16 ani, Andrei Dumitrescu și-a împlinit deja un vis, a marcat pentru Rapid. Și nu doar o dată! Se întâmpla în meciul Academia Rapid – Milannetto, din Cupa României, faza de București. Intrat în locul idolului Daniel Niculae, tânărul atacant a marcat cinci din cele opt goluri reușite de echipa sa de suflet! Mai mult decât atât, unul dintre cei mai talentați puști ai generației 2001 a Rapidului a purtat și banderola! Despre asta, dar și despre alte lucruri legate de Rapid(uri), ne-a vorbit în cele ce urmează.

Interviu cu Andrei Dumitrescu

Andrei, cât înseamnă pentru tine acele cinci goluri marcate pe Giulești, la echipa mare, la doar 16 ani?

Acele cinci goluri au contat foarte mult! Pe moment, nu am realizat, abia după meci mi-am dat seama ce am făcut.

Ai intrat atunci în locul lui Daniel Niculae. Ți-au tremurat un pic picioarele, ai simțit că într-un fel se face un schimb de generații vișinii?

Da, când am vazut că intru în locul lui Nico am simțit că noi trebuie să ducem mai departe spiritul Rapidului. Apoi, am văzut că mi-a dat și banderola de căpitan. Și acel moment ma motivat foarte mult!

La club este acum și Daniel Pancu. Visai vreodată să joci cot la cot cu idolii tăi, ba chiar să și fii antrenat de un alt jucător care a scris istorie la Rapid, Constantin Schumacher?

Uite că acum am putut sta în același vestiar cu ei și să fiu și coleg. E incredibil, un vis împlinit!

Andrei Dumitrescu: „Îmi doresc să ajung ca Nico şi ca Pancu”

Cu cine să te asemănăm mai mult ca stil, pentru cei care nu te-au văzut jucând, cu Nico sau cu Pancone? Sau cu o a treia variantă de atacant?

Eu zic ca mă asemăn cu amândoi, nu doar cu unul. Au fost idolii mei atâția ani și îmi doresc să ajung ca ei.

Cum vezi tu toată această situație, cu Academia și AFC-ul în aceeași ligă și oferind recent unul dintre cele mai ciudate și nedorite meciuri din istoria Rapidului?

Pentru mine treaba cu AFC și Academia este ceva ce mă lasă rece! Rapidul este unul singur, nu mai multe, și este al tuturor rapidiștilor! Unitatea face puterea pentru noi și pentru suporteri.

Urmează derbiul cu Steaua, probabil ultimul mare meci pe actualul stadion. Oficialii multor echipe din Liga4 spun că steliștii sunt favoriți, fiind o echipă mai închegată și mai proaspătă din punct de vedere fizic. Cum vezi tu meciul? Și ce ar însemna pentru tine să prinzi măcar câteva minute?

Da, toată lumea spune că Steaua este favorită. Eu am încrede în forța grupului nostru și cred că noi vom ieși câștigători la finalul meciului. Dacă se va apela la mine, voi da totul pentru a-i face fericiți pe suporterii noștri. Dar sunt conștient totodată că poate încă sunt prea tînăr pentru o partidă cu asemenea miză.

Andrei Dumitrescu: „Aş semna pe viaţă cu Rapid!”

Cât de mult contează pentru tine prezența pe bancă și a lui Iosif Mihai, cel care se pare că a crescut o generație frumoasă, cea de 2001?

Țin să îi mulțumesc cu această ocazie, pentru tot sprijinul și încrederea pe care mi-a acordat-o pentru a ajunge aici!

Cât de sus visezi să ajungi, cu Rapidul mai întâi și apoi mai departe?

Mai întâi îmi doresc să promovez cu Rapidul în prima ligă. Și apoi voi ținti și mai sus!

Dacă ți s-ar oferi acum un contract pe viața cu Rapidul, l-ai accepta?

Sigur, dacă o asemenea ofertă ar veni, aș semna fără ezitare!

Mesaj pentru suporterii Rapidului!

În final, un mesaj pentru toti suporterii Rapidului, indiferent dacă susțin Academia, AFC-ul sau Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului?

Nu contează acum pe care Rapid susținem, important este să lăsam deoparte toate răutățile și ura! Toți suntem Rapid! Important este să se scoată odată la licitație palmaresul și atunci să ne unim și să fim o forță, cum am fost și înainte. Rapid trăiește prin noi!

Sursa: ziaruldesport.ro

2 COMENTARII

  1. Asta este spiritul unui rapidist ce dorim sa-l regasim la toti jucatorii ce-i sustinem in mod neconditionat , fiecare dintre suporterii Rapidului .