Doi ani de la Colectiv. Ce s-a schimbat…?

colectiv
Colectiv

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Mergeam cu prietenii spre Bacău pentru că a doua zi, pe 31 octombrie, Rapid avea meci cu SC Bacău în deplasare. SC FC Rapid SA era atunci în liga a doua. Băieţii au bătut cu 3-0 prin două goluri marcate de Iulian Popa şi unul de Embalo. Voi ţine minte toată viaţa acest meci. Şi nu datorită rezultatului, ci din cauza momentului. În timp ce maşina rula spre Moldova ştirile curgeau: „Explozie în clubul Colectiv!” Nu se ştia numărul victimelor. Până la urmă s-a ajuns la 64 de morţi, sute de răniţi şi tot atâtea vieţi distruse. Se întâmpla în 2015. Sunt fix doi ani de atunci. De când o dramă cumplită a zguduit din temelii România. Ba chiar a fost lovită şi familia rapidistă. Din cauza dispariţiei, după zile de luptă, a Teodorei Matei.

Fotografia postată de Alexandra Furnea.

Alexandra, victima din Colectiv care îşi spune povestea după 2 ani…

Nu vrem să scriem poveşti lacrimogene pentru că nu îşi au rostul. Nu vrem să bravăm sau să arătăm cât de solidari suntem pentru că de acum oricum ar fi doar ipocrizie… Nu s-a schimbat nimic! Vă prezentă totuşi povestea Alexandrei Furnea. O tânără frumoasă care din acel moment a învăţat ce înseamnă iadul. Imaginile sunt, într-adevăr, cutremurătoare. Nu vă arătăm pe site decât una, fiindcă ele chiar pot afecta emoţional. În cazul în care vreţi să citiţi drama pe îndelete vă oferim două linkuri. Unul este către pagina de Facebook a Alexandrei. Celălalt către un material scris pe baza poveştii pe a1.ro. Un articol dur, crud, dar adevărat. Dumnezeu să îi ierte pe dispăruţi şi să le dea putere să meargă mai deaprte şi să îşi revină complet răniţilor!

2 COMENTARII

  1. Nimic nu s-a schimbat. Aceleasi legi inexistente. Legi care nu se aplica sau nu se aplica la fel pt toti. Aceleasi mite si spagi.
    Mai trist este ca nimic nu se va schimba, daca nu luam atitudine. Si atitudine nu cu pancarte si mesaje „funny” prin piata Victoriei. Ci astfel de atitudine: https://www.youtube.com/watch?v=stK3YPz6WTc&t=7s

    Se spune ca cica in viata trebuie sa te lupti pana la urma, daca chiar vrei sa obtii ceva. Se pare ca chiar trebuie sa luptam pentru dreptul nostru la viata si pentru un nivel de trai mai bun.

    UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

  2. […] Gata, e terminat. Acum, toţi cei care au înjurat, contestat şi huiduit o urare să se uite la articolele din link-urile de mai jos. Pentru că da, noi suntem ăia care nu scriem nimic interesant. Ba scriem, dar ele nu au avut decât aproximativ 5 la sută din vizualizările unei urări!!! Aşa că nu mai ştim cine e de vină aici… Corect, sunt ştiri false. La fel cum este şi implicarea politicului în vreun fel la Academia Rapid! La fel cum a fost şi ştirea comemorativă despre Colectiv, la doi ani de la una dintre cele mai ma… […]