FOTO / Victoria rapidiştilor cu inimă mare!

AFC Rapid
AFC Rapid a învins Victoria cu 2-0

Accesul pe Giuleşti e interzis, chiria a devenit prea mare pentru bugetul inexistent al AFC Rapid. Şi totuşi e meci cu Victoria Bucureşti. Echipă pe care băieţii lui Andrei Anghel Constantinescu o bătuseră cu 8-0 în amicale… Victoria e schimbată complet, dar nici AFC nu mai e ce-a fost. Jucătorii au plecat în masă. Pentru că situaţia e atât de proastă încât la antrenamente nici măcar nu au ce bea în pauzele de… hidratare! Ştim, sună trist, dar e adevărul. Chiar şi aşa, un grup de inimoşi a rămas să lupte pentru o cauză. Nu se lasă zdrobită de forţa incomensurabilă a Academiei Rapid. Un proiect pornit cam de la zero, dar care are alături legendele şi promisiunea că va antama istoria.

Uite Magdalinis, nu e Magdalinis. E Narcis! Unde? Pe Google…

Banderola care anul trecut stătea pe braţul lui Adrian Boian, acum aparţine lui Narcis Ioniţă. Al doilea golgheter al lui Mihai Iosif în stagiunea în care AFC Rapid câştiga liga a 5-a. Puştiul care încă n-a sărbătorit majoratul are acelaşi număr 7, consacrat, dar deasupra lui apare scris Magdalinis. Veteranul din lotul AFC Rapid, fost participant la Pepsi World Challenge în tinereţe, e pe bancă. În tribune se risipesc vreo 100-150 de suflete. Incluzând aici şi jandarmii. Pentru că da, se pare, e meci de risc! Ce glumă… Mulţi ţin cu… oaspeţii. „Căutaţi-l, bă, pe Narcis pe Google!”, striga unul dintre victorieni în repriza a doua când căpitanul era strigat pentru schimbare, dar era prea concentrat la joc şi nu auzea. În locul său intră, ce ironie, Magdalinis! Cel al cărui nume Ioniţă în poartă pe spate. Banderola ajunge la Berechet, intrat cu mare poftă de joc.

Labirintul din Berceni şi golul lui Matei

Întorcându-ne la Philippe, adevăratul Magalinis, joacă fără nume pe tricou. Are în schimb un număr încropit din leocoplast negru. Parcă tocmai şi-a scos pansamentul ce-i avea în grijă inima rănită de atâta scindare rapidistă şi l-a pus pe spinare, la vedere. N-o avea o calitate tehnică deosebită, dar îşi doreşte mult. Aleargă după minge, indiferent unde e! Şi la 30 de ani, Philippe e un fenomen. Scorul e deja 1-0. De asta se ocupase deja, cu puţin înainte de pauză, Matei Moldoveanu. La primul său meci pentru AFC Rapid, fostul căpitan al Mişcării CFR, dă gol cu un şut sănătos din lovitură liberă, la firul ierbii. Ne bucurăm! Bucuria e scurtă, fiindcă rapidiştii n-au mai venit ca altă dată… Poate că n-au găsit stadionul. E drept, să ajungi pe Rocar, mai ales cu taxiul, e o misiune grea şi pentru un locuitor din Berceni. Zona e, pur şi simplu, labirintală.

Meciul de copiii monopolizează suporterii câteva minute

Revenim la joc, fiindcă decorul nu devine spectaculos. Jandarmii sunt la locul lor, nişte nori se alătură şi ei partidei care devine un pic mai ritmată. Dar nu ameninţă cu ploi. E totuşi bine, că vrem să vedem finalul în linişte. Chiar dacă e o opţiune peluza acoperită, acolo unde se localizează, cu un steag uriaş, şi Gheorghe Scurtu. Omul care ţine de 70 de ani cu Rapid şi care tocmai şi-a lansat cartea. Emoţiile rămân. Munaf şi Berechet se străduiesc să dezlege picioarele adversarilor, iar Stan caută soluţii pentru atac. Vuk face risipă de efort, în timp ce Stamate şi Panait îşi ţin colegii în priză de pe linia de fund. Suporterii de la tribuna a doua nu sunt prea entuziasmaţi. Se întorc cu faţa, la propriu, de la terenul principal. Imediat lângă e un meci de copii. Îl găsesc mai interesant… Aşa o fi… Dar nu ştiu ce pierd! Magdalinis revine pe teren! Ba nu, vor fi doi… Unul are 17, lipit stângaci cu leocoplast, pe un tricou alb.

Berechet scapă AFC Rapid de emoţii

Al doilea are tricoul lui. Adică cel purtat de Narcis Ioniţă. Aţi înţeles ceva?! Ei, dacă nu, atunci uită-te la tricoul lui Doinel Dumitru! Haha! Normal că nu îl vezi, că n-ai fost acolo. Sub numele de Magdalinis şi lângă cifra 7 se mai pune, ad-hoc, un 1. Aşa devine 71. Iar Magalinis joacă fără numele său, în timp ce alt coleg o face! Situaţia e tragi-comică, dar măcar tricourile sunt Puma… Aşteptăm cu sufletul la gură finalul de meci. Şi totul se eliberează când Berechet finalizează, calm, din careu, pentru 2-0. Iar dacă bara nu i-ar fi duşman, putea face chiar 3-0. O ia însă la ţintă şi îşi pune mâinile în cap. În acelaşi timp, arbitrul duce una dintre ele la gură. E fluier final, iar AFC Rapid ia primele trei puncte în acest sezon cenuşiu. Nu contează decât pentru moral. Dar cât de important poate fi morarul într-un fotbal lugubru precum cel românesc! E victoria rapidiştilor cu inimă mare!

14 COMENTARII

 1. ne place AFC-UL , iubim si Academia , cred ca trebuie sa ne intelegem si sa fim toti in unu , si AFC-ul reprezinta tot Rapid-ul !!

 2. Admin ai ajuns la vorbele noastre, maxim 200 oameni incluzand jandarmi, rudele jucatorilor. Apara-l in continuare pe manoliu, daca prindeti Craciunul (Afc Rapid) este un miracol. Crede in continuare in cauza ta, este o cauza pierduta. Tu, Manoliu si cativa de la tribuna 2 ati facut rau Rapidului opunandu-va unificarii, dar nu mai conteaza, rapidistii au ales. Ne-ati tratat cu nesimtire si dispret pe noi , cei ce am venit sezonul trecut la meciurile Afc Rapid, acum se pare ca primiti acelasi lucru de la zecile de mii de suporteri giulesteni. Ne-am obisnuit cu tine sa nu raspunzi la intrebarile noastre, dar nu te schimba dupa cum bate vantul. Ramai cu Afc Rapid (nu Ajax), deja prezinti 80 la suta stiri despre Academia Rapid. Sau asa speri sa iti vinzi vorba cuiva „tricourile fake”, asta e pentru tine numele RAPID, o simpla afacere? La cariera muzicala se pare ca ai renuntat.

 3. „dar cit de important poate fi morarul intr-un fotbal lugubru ”
  probabil ca e vorba de „moralul”
  nu am intentionat sa fac misto ,daca nu mi-ai fi facut-o ieri la una din postarile mele , in lipsa de argumente
  si acum la obiect !
  e tragic ce se intimpla cu acesti copii .lui manoliu nu-i duc grija
  dar eu consider ca isi bate joc de acesti copii , trimitind-ui la joc fara ticouri normale, fara minimul ncesar pentru improspatare in pauzele de joc , fara un minimum de conditii ,etc
  acest individ poate fi patron de echipa ? este la fel de lugubru ca mititelu , care are tupeul sa mai dea sfaturi si la altii , sfaturi pe care acest sait le promoveaza cu o consecventa demna de o cauza mai buna.adica sa ajungem si noi ca stiinta lui(daca nu am si ajuns)
  ma ia groaza la ce se va intimpla pe 29/09/17 pe giulesti .sper sa fie pe giulesti , desi a.f.c.-ul e organizator , si nu stiu daca au bani pentru teren.in tot cazul , e singura sansa sa intre niste bani in casieria goala a a.f.c.ului (poate si de la tv ?)
  poate ii ajuta „redivivus” cu organizarea , asa cum s-a intimplat vineri seara pe dinamo.
  apropo tv , stie cineva sa ne spuna si noua cit incaseaza academia pentru meciurile lor televizate ?
  sper ca nu vom auzi ca nimic !
  imi aduc aminte ca ultima oara in „b”(acum 2 ani) federatia asta nenorocita a incheiat un contract global cu tv pentru o suma de nimic care s-a impartit la vreo 28 de echipe , rapidul-ui revenindu-i o suma ridicola de 10-12,000 de euro (desi aproape toate meciurile ei au fost televizate ,in timp ce majoritatea echipelor nu interesa-u pe nimeni).
  initial rapid a incercat sa-si vinda singura drepturile la tv dar a fost amenintata de frf ca daca nu accepta conditiile si-si va negocia singura contractul cu tv, meciurile ii vor fi programate la ore incopatibile cu televizarea lor !!
  fata de fratii nostri rapidisti din tribune am o mare, mare rugaminte !
  nu cumva vreun idiot nimerit din intimplare la meci sa-i fluere pe acesti copii nevinovati !!
  injurati-l pe manoliu fara jena , dar nu , doamne fereste ,pe copii !
  va fi probabil ceva ce nu s-a mai vazut pe stadioane si la tv.
  vom putea oare , sa ne bucuram de goluri inscrise de academia in poarta a.f.c.-ului si de amaraciunea acestor copii care na-u avut loc la ruda mai mare si mai bogata ? sau chiar si invers.
  eu cred ca am avea nevoie de serviciile unui psiholog (care are si cunostinte de psihologia jocului de fotbal ) pentru a ne da niste sfaturi , inclusiv sttaful-ui academiei (presupunindu-se ca academia va fi net superiora pe teren , in conditiile date)

 4. frumos.. sezonul trecut ati jucat cu numerele roz pe tricouri iar sezonul asta jucati cu jambiere portocalii. Curcubeu la afc 😂😂😂

 5. Ce-a ajuns AFC continuatorul de drept 😂😂😂😂 Rusine horia manoliu si lingailor lui care se schimba in functie de cum bate vantul 😂😂 DISLIKE!