FOTO + AUDIO / Giuleşti, locul miracolelor…

Giuleşti
Emoţii pe Giuleşti

Am redat, integral, o poveste cu sentimente amestecate aici. Cea a unui om care a fost pe Giuleşti, la meciul Academia Rapid – Progresul 2005. Textul este aproape cutremurător, iar pe măsură ce l-am parcurs am dat despre o fotografie pe baza căreia vom construi partea a doua a emoţiei care ne-a cuprins prin monitor. Marz, artist rapidist care îşi exprimă dragostea pentru Rapid, alături de Rappa şi Leasă în piesa „Rapidul nostru”, pe care o puteţi asculta mai jos, a fost iar la meci. Împreună cu tatăl său. Căruia i-a făcut o poză cu tabela la finalul partidei. Noi avem şi instantaneul cu părintele său. Care lăcrimează în timp ce arată fix spre scorul de pe chenarul electric.

Giuleşti, sursa sentimentelor supreme

Lăcrimează bine! La fel ca şi cel care ţine camera în mână, telefonul cu care pozează. Adică Marz. Lacrimilie curg şiroaie. Pentru ei nu contează că joacă Academia Rapid neapărat. Ci că simt din nou acea bucurie de a fi pe Giuleşti într-un vacarm sublim. E ceva ce bătrânul de 81 de ani n-a mai trăit de ceva timp… Lacrimi şi iar lacrimi. Nici de tristeţe, nici de bucurie neapărat. Dar sigur de emoţie! O emoţie pe care numai pe cel mai frumos stadion din România o poţi simţi. Chiar dacă e vechi, chiar dacă aşteaptă să fie reconstruit, Giuleştiul rămâne templul de care fiecare rapidist are nevoie. Pentru a uita de problemele vieţii, de suferinţă. Şi, mai presus de orice, pentru a simţi că sentimentele sale pentru fotbal sunt total diferite faţă de ale oricărui alt suporter de fotbal din lume!

WhatsApp Image 2017-09-03 at 19.42.54

Giuleşti

Şi melodia!

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...
Loading...

4 COMENTARII

  1. Admin, poate vei accepta sau vei înţelege (încă nu-mi este clar care variantă ţi se potriveşte mai bine) că RAPIDUL este în fiecare dintre noi şi că aceasta este mai presus de orice interes mărunt sau de orice societate comercială care administrează o echipă de fotbal, pe placul tău ori nu. Pe Bătranul Giuleşti, l a meciul Academiei Rapid cu Progresul 2005, spectatorii din tribune au scandat de mai multe ori „Noi suntem Rapid!!!” . Şi asta spune totul. Cred că mai ai timp să demonstrezi că nu eşti un om mărunt. Depinde doar de tine.
    Personal, anul trecut am fost pe Giuleşti atat la meciurile jucate de AFC, cat şi la cele jucate de Mişcarea CFR. Vibraţiile ascunse ale acelui loc plin de legende mă atrag, ca pe mulţi dintre cei care simt farmecul vieţii, cu o forţă greu de descris în cuvinte. Astăzi, chiar mă gandesc serios sa merg pe Rocar pentru a-i revedea pe cei care anul trecut au ţinut vie flacara rapidismului. Tu, omule …, eşti în stare să susţii tot ceea ce înseamnă RAPID?

  2. Rapid -ul nu este al unui investitor, Rapid -ul nu este al primăriei, Rapid-ul este al rapidiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ