FIFA interzice FRF afilierea CSA Steaua daca nu se desprinde de Armata

Un articol publicat de Florin Alboiu pe site-ul sportb.ro arata cu documente cat se poate de clare, faptul ca FIFA interzice participarea in competitiile interne si internationale, a cluburilor organizate ca si societati de drept public!

Iata un fragment din cele peste 27 de pagini trimise de forul mondial ce-si are sediul in Zurich catre FRF:

“Definiţia cluburilor de la litera (f) menţionează faptul că acestea pot fi „public legal entities” („persoane juridice de drept public”). Vă recomandăm organizarea cluburilor sportive doar sub formă de organizaţii non-profit sau societăţi cu răspundere limitată, fără a avea statutul de „public law entities” („persoane juridice de drept public”). În opinia noastră, astfel de cluburi sportive, având statutul de persoane juridice de drept public, sunt sub autoritatea statului român, ceea ce presupune faptul că statul român poate interveni în mod nejustificat în activitatea cluburilor sportive, activitate, care, dimpotrivă, trebuie să fie sub controlul exclusiv al FRF. Totodată, dorim să vă readucem la cunoştinţă că fiecare membru al FRF trebuie să declare faptul că structura juridică a solicitantului garantează faptul că acesta poate lua decizii independent de orice altă entitate externă (cf. art. 10 alin. 3 (g) al SSF şi observaţiile noastre cu privire la art. 11 al Statutului FRF). În plus, intervenţia guvernului în activităţile cluburilor sportive presupune o influenţă indirectă asupra FRF, care trebuie evitată pentru a asigura conformitatea cu prevederile art. 1 alin. 1 al Statutului FRF, care stipulează în mod corect că FRF este „a non-governmental entity” („persoană juridică neguvernamentală”) şi respectarea obligaţiei care le revine membrilor afiliaţi la FIFA şi la UEFA, de a-şi administra activitatea independent şi de a asigura faptul că propria activitate nu este sub influenţa unor terţi (cf. art. 13 alin. 1 (g) şi art. 17  ale Statutului FIFA, precum şi observaţiile noastre cu privire la art. 23 alin. 6 al Statutului FRF).”

Din acest lucru reiese cat se poate de clar ca CSA Steaua poate promova doar daca se desprinde de Armata.

Intreg articolul il puteti citi AICI , iar dupa ce il cititi, asteptam parerile voastre!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI

7 COMENTARII

 1. Nu-ti da telefonul ca mai intra si spurcaciuni p-aici curioase in a-si lasa bale acide! Nu e recomandabil.

 2. Doresc un abonament,tin cu Rapidul condus de Daniel si Pancu.Va doresc succes la promovare.Cum pot intra in posesia abonamentului, (100 lei)pe timp de un sezon competitional.Mentionez sant suporter Rapidist din Hunedoara.
  Cu stima si respect pentru toti ce iubesc RAPIDUL.

 3. Te interesează mai mult ce se întâmplă în curtea altora decat ce se întâmplă cu RAPID .

  În ultimile 30 de zile ai scris cred ca 30 de postari cu si despre berbeci .

  Nu te mai uita la numărul de vizitatorii si renunța sa mai ne spui despre fel si fel de animale .

  HAI RAPID .

 4. Ei spun ca sa nu poată intervenii guvernul, primăriile nefacand parte din acesta, spre deosebire de ministere ! Sigur ca nu-i in regula nici cu primăriile, dar daca așa e formulata obiecția…

 5. dar de primarii poti depinde ?
  in romania de azi 70-80% din echipele din primele divizii ,traiesc de pe urma primariilor
  borfasii romaniei de dupa revolutie sa-u cam retras din fotbal dupa ce au facut abonamente pe la d.n.a ,tribunale si penitenciare .
  in situatia asta ,fotbalul romanesc profesionist ar putea dispare , practic.