EXPLOZIV / Valerii Moraru, ia-ţi gândul de la Rapid!!!

valerii moraru
Valerii Moraru pe vremea în care poza în salvator al Rapidului

Pentru că ne plac lucrurile concrete, nu doar vorbele, am stat şi ne-am tot întrebat cum a fost evaluat brandul Rapid şi toate cele la 406.800 euro. Nu neapărat că e puţin, fiindcă e, comparativ cu steaua. Şi e ilogic. Dar am vrut să vedem cam care ar fi sursa acestei valori. Ea a fost declarată prin presă chiar de Mihai Florea. Lichidatorul judiciar al SC FC Rapid SA. Care, fără a mai fi vreun secret pentru cineva, este un personaj favorabil unuia dintre principalii creditori. Anume Azuga Waters. Adică firma soţilor Violeta şi Valerii Moraru, oamenii care au dus la faliment societatea pe care o preluaseră în proces de insolvenţă.

Cine dă banii la licitaţie?!

În mod cert, acesta şi stelist fiind, nu poate avea alt scop decât scoaterea basma curată a celor mai sus menţionaţi. Nicidecum nu face el planuri, să fim serioşi, cum să fie Rapidul mai bine… Chiar şi aşa, a declarat că principalii interesaţi de licitaţie par a fi, în acest moment, Primăria Sectorului 1 în tandem cu Academia Rapid. Cum însă nu există deocamdată acordul Consiliului Local pentru sponsorizarea Academiei şi nu e vreo garanţie că va exista aşa ceva până la data anunţată a licitaţiei, rămâne un mare semn de întrebare… Cine ar fi dispus să dea banii?!  Pe tricourile Academiei nu a apărut vreun sponsor, de care să ne agăţăm şi pe care să îl prezentăm ca interesat.

Azuga Waters, un pericol ridicol!

Aşa că lucrurile pot lua oricând alte turnuri, cel puţin în teorie. Raportându-ne la prezent şi privind acum spre licitaţia anunţată. Bun, doar că ne-au parvenit câteva documente şi informaţii incredibile. Se pare că cuantumul creanţelor acceptate Azuga Waters în tabelul de creditori este sensibil egal cu cel al valorii la licitaţie ce s-a făcut publică. În actele de mai jos, mai exact în tabel se observă cuantumul creanţelor solicitate şi cel al creanţelor acceptate, în lei. La acestea din urmă se adaugă şi suma din josul primului document, care a fost executată după cum se poate observa.

Creanţele lui Valerii Moraru… cam 429.000 euro. Preţul… 406.800!!!

Cu alte cuvinte, sumele acceptate sunt următoarele: 1.747.194,98 + 225.803,17 lei. Anume 1.972.998,15 lei. Pentru a vă face o idee mai clară, luăm un euro la valoarea de 4,6 lei, pentru a facilita calculul. Iar dacă împărţim suma astfel ne trec fiori pe şira spinării! De ce? 428.912,64 euro este suma rezultată! Cu alte cuvinte atât de apropiată de acel 406.800 euro despre care vorbea lichidatorul judiciar! Ce înseamnă asta? Simplu de tot. În teorie, Azuga Waters, firma lui Valerii Moraru, poate participa la licitaţie şi în contul creanţei să solicite bunurile de patrimoniu! Asta dacă nu apare alt cumpărător! Sigur, la câte probleme sunt la această firmă, ar putea nici să nu se ajungă până la licitaţie. Asta dacă va exista una…

Paza bună păzeşte primejdia rea!

Mai exact, sperăm ca până atunci, Ursus să obţină insolvenţa Azuga Waters. Pe care a cerut-o, aşa cum am scris aici. Context în care am avea certitudinea că aceştia nu vor participa la o potenţială licitaţie! Iar termenul este undeva la mijlocul lunii septembrie.

7 COMENTARII

  1. Dar de Afc Rapid nu mai scrieti nimic? Ca in ultimul timp sctieti mai mult de Academia decat de echipa pe care o sustineti, in speta afc Rapid

  2. […] Mai departe mutăm discuţia pentru că nu se specifică absolut nimic de palmares. Aşa cum noi am susţinut de atâtea ori. Şi cum inclusiv lichidatorul judiciar Mihai Florea a explicat în trecut. Constrâns de evidenţa, normal. Dincolo de discuţia legată de mărci şi OSIM pe care nu o vom aborda acum, suntem curioşi să vedem, în sfârşit, la un loc cele 23 de trofee şi Cupe. În format fizic, fiindcă despre asta se vorbeşte. Ah, şi nu vă gândiţi la titlurile câştigate! La Cupe, la Sueprcupe sau măcar la Cupa Balcanică! Nu, nu, lista o aveţi mai jos! Şi este, pur şi simplu… fabuloasă. Alte comentarii chiar sunt de prisos! Să vină licitaţia! […]

  3. Preferăm să fim precauţi. Să nu ne trezim cu vreo surpriză de proporţii. Ne-am bazat pe ceva când am scris asta. Aşteptăm ca lucrurile să se lămurească. În orice caz, fără Valerii Moraru aproape de Rapid!

  4. Nu au cum sa ajunga la Moraru, intrucat el este principalul creditor. E normal ca licitatia sa plece de la un pret apropiat de valoarea creantelor, pentru ca asta e si scopul licitatiei respective, sa acopere datoriile, creantele adica. Creditorii nu pot participa, pentru ca ei sunt practic organizatorii licitatiei. Lichidatorul reprezinta interesele crditorilor, in temeiul legii, e simplu. Nu mai bateti campii, oameni buni

  5. Iata, dragii mei, ca ce scriam in urma cu o saptamana,adica intrebam unde ajung banii de la licitatie incepe sa se arate. M-au luat unii atunci la misto ca sunt intr-un fel sau altul.Din fericire eu stiu in ce lume traiesc. Asta ar mai trebui sa ajunga palmaresul, marca, si toate cele la moraru. Doamne fereste !