Ripensia, revenire distrugătoare în liga a 2-a

Ripensia
Ripensia a bătut 16-0. Mediop a dat şase goluri

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Ripensia Timişoara nu mai jucase în liga a 2-a a României de vreo 70 de ani. Ei fiind dispăruţi de pe harta fotbalului între 1948 şi 2012. Dar Ripensia, marea rivală a Rapidului, din perioada interbelică a revenit şi a făcut-o într-un fel răsunător. A învins cu 16-0 pe Foresta Suceava! Sigur, contextul în care s-a jucat meciul este total irelevant pentru valoarea Ripensiei. Având în vedere că sucevenii s-au prezentat cu nişte juniori strânşi la întâmplare, doar pentru a nu abandona competiţia. Sigur, mulţi au zis că Ripensia nu a procedat corect, umilindu-şi aşa adversarul.

O ruşine de campionat

O mentalitate tipic românească. Care preferă să fie blândă cu astfel de adverasri, în loc să pună degetul pe rană şi să se ceară neînscrierea în competiţie a unei asemenea bătăi de joc. Ştim, nu sunt bani, juniorii nu au valoarea ligii a doua. Şi atunci ce caută acolo? Să încurce competiţia? Să meargă în excursii prin ţară? Dacă nu ai valoarea sau sustenabilitatea necesară pentru liga a 2-a, atunci retrage-te şi, în cel mai bun caz, evoluează într-o ligă inferioară. În caz contrar, nu aştepta milă! Ci cât mai multe goluri încasate. Fiindcă presupunem că acei juniori fac şi ei fotbal de mici, nu atlatism sau înot. În fine, în altă ordine de idei rezultatul rămâne.

Mediop a dat şase goluri pentru Ripensia

Chiar dacă este unul, cum am mai spus, total irelevant, această partidă va mai rămâne în statisci şi pentru că atacantul senegalez al timişorenilor, Mediop, a marcat şase goluri! Sigur, este foarte posibil, în buna tradiţie românească, ca Foresta să se retragă în mijlocul turului, iar această statistică să fie ştearsă. Până atunci salutăm însă revenirea Ripensiei Timişoara în al doilea eşalon al fotbalului românesc. Şi aşteptăm ca în scurt timp, când vom fi de acelaşi nivel, să ne măsurăm iar forţele în meciuri oficiale!

1 COMENTARIU

  1. Asta e prostia unora care se cred destepti
    Acest Mediop a marcat 6 goluri si in opinia multora va ajunge cel putin la P.S.G . Iar despre juniori vor sa para mici vedete dar nu e vina lor ci a celor care vor bani cazand din cer. Niste profitori. Organizare proasta
    Defapt nu ai ce sa ceri cand pestele se impute de la cap. Avem conducerea fotbalului romanesc putreda si nu putem cere mai mult. Probabil vom juca un mondial pe consolele fifa. De ras si de c-c-t.