Rapid şi umilinţa supremă pentru steaua

rapid
Rapid a umilit mereu steaua

Ghencea, stadionul de la marginea Capitalei, aparţine ştim noi cui. Chiar dacă acesta a fost de nenumărate ori arhiplin, mai ales când echipa solicita suporterii de rezultat, la meciurile de prin Europa, recordul este deţinut de… Rapid! Pentru a demonstra încă o dată că istoria lor nu se poate compara nici pe de parte cu a noastră, vom rememora un episod ce a avut loc acum 35 de ani. Mult timp de atunci, extrem de mult, dar cifrele nu mint şi rămân în istorie. Iar recordurile sunt ale Rapidului.

Record de asistenţă pe Ghencea la… Rapid – Petrolul 5-1

Echipa intrată abuziv şi nejustificat în fotbalul românesc, steaua, a jucat sute de meciuri pe templul din porumb. Însă acolo, de nevoie, o perioadă a jucat şi Rapid. Iar în 1982, la un derby cu Petrolul din liga a 2-a (!!!!), au fost 32.500 de oameni. Fireşte, 90 la sută rapidişti! Bucuria lor a fost cu atât mai mare cu cât giuleştenii s-au impus cu 5-1. Într-o partidă care oricum este considerată unul dintre cele mai mari derby-uri ale fotbalului românesc. Mai presus de orice, ea a însemnat o dublă umilinţă. O dată a Petrolului, o echipă cameleon care de-a lungul anilor a trecut prin numeroase fuziuni şi schimbări de nume, dar şi a stelei.

Mai vorbim după ce vă calcă Sporting în picioare

Oricâte meciuri importante ar fi avut favoriţii regimului aici, de la Anderlecht şi până la Valencia sau Middlesbrough (:))))) niciodată nu s-au bucurat de o asemenea asistenţă! Rapid demonstrând ce înseamnă, de fapt, în istoria fotbalului românesc. Şi cât de mic este un club artificial precum cel al armatei pe lângă colosul născut în Atelierele Griviţa. Ştim, pentru voi doare că nu însemnaţi nimic nici pentru aşa-zişii voştri suporteri. Ah, sau însemnaţi la un meci cu o miză mai ridicată. Că după ce va trece dubla cu Sporting Lisabona şi veţi fi călcaţi în picioare, o să mai aveţi câteva sute în tribune. Dar stai! Am uitat! Acum voi sunteţi fcsb, nu aveţi decât palmaresul. Numele şi l-a recuperat armata. Şi acum, clona pe care au făcut-o, doreşte să îşi dea restart fraudulos.

5 COMENTARII

  1. De ce vb despre adevaratul rapid ?? S a organizat licitatia pt brandul visiniu si noi nu stim ???? Mai e mult pana departe…

    Ce mi place la majoritatea suporterilor este cum le place lor sa se alinte … sa stiti ca nu sunteti speciali. NICI UNUL !

  2. Am fost la acel meci . A fost pe la inceputul lunii mai . Afara ? caldura crunta , cazangerie . Toata noaptea am fost pe tren , de la Timisoara , impreuna cu cel mai bun prieten , Aurel „Tutu” Simionescu ( DUMNEZEU sa-i ierte pacatele si sa-l odihneasca ) . Eram tineri , studenti . Nu aveam bilete , Tutu (familie de artisti ) l-a sunat pe Stefan Banica Sn. Acesta a aranjat cu Rica Raducanu sa ne intalnim la intrarea sportivilor , pentru bilete sau intrare . De la coborarea din tramvai a inceput primul baraj de militie , cereau prezentarea biletelor de meci . Multi oameni protestau , traiau in zona , s-au sculat devreme , sa cumpere paine si lapte . Va multumesc pentru ca cititi vorbele mele, sunt adevarate . Mai tarziu va voi povesti aventuri tampite care s-au intamplat inainte si dupa meci . Meciul a inceput la 11 dimineata , imi amintesc , „Bimbo” Paeaschiv a dat doua boabe si Damaschin alte doua . Golul cinci ? nu-mi amintesc , poate Cojocaru .

  3. Știți cunva cine au marcat pt RAPID HABAR NU AVEȚI iar arbitru știți cine a fost .nu știți .atunci cind nu știți dar vreți sa aflați ceva din istoria RAPIDULUI nu ezitați și va voi răspunde .

LĂSAȚI UN MESAJ