Haos şi la ProRapid! Datorii inimaginabile

Pro Rapid
Asociaţia Pro Rapid are datorii uriaşe

Faptul că la ProRapid sunt datorii mari şi că baza de pregătire se află într-o degradare aproape iremediabilă nu sunt neapărat secrete. Mai ales că, de mai bine de un an, acolo nu s-a mai mişcat nimic. În ciuda acestui fapt problema a devenit extrem de interesant de cercetat în momentul în care iniţiatorii proiectului AS Academia Rapid Bucureşti au vorbit despre rezolvarea situaţiei de la baza de pregătire specificată până în primăvara lui 2018. Verbal şi pe hârtie pare un plan admirabil. Dar nu ştim exact pe ce se bazează.

ProRapid are de dat la stat peste 17 milioane lei!

Conform tabelului de mai jos, care este copiat de pe site-ul ANAF rezultă că Asociaţia ProRapid, cea care are o parte semnificativă a bunurilor din complex are de dat la stat peste 17 milioane de lei! Datoria în sine nu este importantă, cel puţin pentru noi. Numai că trecând de aici la problema AFC Rapid Bucureşti este evident că ceva nu se leagă. Motivarea nepreluării entităţii de către Primăria Sectorului 1 a fost legată exclusiv de datoriile pe care asociaţia le are la bugetul de stat. Cu tot cu penalităţi, ele au ajuns la aproape două milioane lei, fapt ce poate fi verificat pe acelaşi site.

AFC Rapid pare mic la capitolul datorii acum…

Conform celor mai sus menţionaţi, nu se poate prelua o entitate cu o datorie atât de mare. Într-adevăr, cele ale AFC Rapid nu sunt deloc de neglijat. Dar dacă se compară cu datoriile Asociaţiei ProRapid, totul pare un pistol cu apă. Ele fiind de nouă ori mai mici! Aşa că este interesant cum va putea fi preluată, în aceste condiţii, baza de pregătire de la ProRapid. Până atunci vă vom ţine la curent cu evoluţia situaţiei viitorului Rapidului. Mai ales că în câteva zile debutează şi prima etapă din liga a 4-a.

27 COMENTARII

 1. Mai bine organizati un miniturneu cu toate echipele care poarta numele de Rapid .Catigatoarea va reprezenta Rapidul de acum in fotbalul din Romania.Apropo de latura sportiva si nu de cea financiara.

 2. Amice fi atent la ce spun acum pt toții Rapidiștii : COPOS N’A VÂNDUT LA NIMENI NIMIC !!! AFC RAPID , SC FC RAPID SA , PRO’RAPID SUNT TOATE PROPRIETATEA LUI COPOS , A PLIMBAT (CESIONAT) ACȚIUNILE LUI MASONUL , ZAMFIR , SUPORTERI , MORARU , TAHER .Tu ști treaba asta dar nu poți sã recunoști aici !!! Aratã un act de vânzare-cumpãrare pe 1leu fãcut de Copos cu cineva din ãia de mai sus !!! Dacã ai așa ceva și arãți la toți Rapidiștii , eu îți spun cã ești cel mai mare Rapidist în viațã și care a stat cu folos la Tribuna Copiilor !!! Slabe șanse ……

 3. Am mai scris si eu ca proiectul primariei trebuia facut la AFC! Ai inteles gresit! ,, Motivele” enuntate de cei care sustin academia nu au fundament . D.p. meu d.v. ei sunt cei care ,,dezinformeaza”. Noi nu avem scoli si spitale si ei au halit niste galusti aruncate de PS1(liga campionilor si bugete de milioane). Baloane de sapun!. Forza AFC Rapid Bucuresti!!!!!

 4. A stat puțin la odihnã (pușcãrie) și’a rãmas cu sute de milioane de euro . A fãcut avere dupã urma Rapidului , nu’l cunoștea nimeni înainte sã ajungã la Rapid(doar ãia din utc+pcr) nu’i doresc decât sã ajungã în situația Rapidului ! Forza Rapid .

 5. Interesantă gândire… Clonă înfiinţată în 2001, adevăratul Rapid fondat în 2017. Dar va avea… Ai văzut tu că va avea? La AFC Rapid aţi vrut documente şi nici când au fost arătate mulţi nu au fost mulţumiţi. Acum ajung vorbele frumoase rostite pe la TV?

 6. Dacă era Manoliu omul lui Copos, era primul care sărea în barca Primăriei. Of, ce bine era! Să evităm toată această tevatură şi să existe un singur RAPID. Voi vorbiţi însă din auzite, nu sunteţi informaţi. Noi asta încercăm să facem, iar cine doreşte să afle realitatea, citeşte cu atenţie. Cine nu, rămâne cu opinia lui. Răbdare, vom face şi un sondaj. Dar întâi să prezentăm toate entităţile!

 7. copos a lasat in urma numai datorii si insolvente….el este autorul distrugerii Rapidului.Partea cea mai trista este ca sunt multi rapidisti care il plang si acum.AFC ul este doar o unealta meschina programata sa destabilizere orice forma de inchegare a Rapidului aflat in faliment

 8. Bravos amice , A.Rapid este curatâ 100% dar amicul de la butoane mai încearcã sã zãpãceascã Rapidiștii . ProRapid este a lui Copos , Manoliu cãra apã mineralâ la ProRapid , Copos ia dat 0.25% lui Manoliu gratis , te’ai prins cine este în spatele lui Manoliu ?

 9. Primaria nu poate prelua Asociatia Pro Rapid, la fel cum nu poate sa plateasca datoriile acesteia. Asta legal. Altfel nu stiu cum ar putea.
  Primaria doar sponzorizeaza activitatea sportiva a Academiei, in conformitate cu legea.
  Academia Rapid, ca entitate juridica poate avea un parteneriat/asociere cu Asociatia Pro Rapid, dar cu datoriile e mai complicat. Ori se vor plati de catre Asociatia Pro, ori executare silita.
  Despre sustinerea primariei: Da la momentul acesta ca si pornire este bine, dar daca se va vrea performanta, in viitor , nu va fi suficient. Va fi nevoie si de investitori sau actionariat.
  FZR !

 10. Ma intereseaza sa aflu cum iau legatura cu conducerea AFC. Este cazul sa scoatem RAPID din zona aceasta.
  Multumesc

 11. Adevaratul plan este distrugerea identitatii Rapidului! Am mai scris. ,,Adevarul nu e pentru toti. E pentru cine il cauta”!

 12. Ce strambe sa bage amice? Toti rapidistii stiu ca adevaratul Rapid e Academia Rapid! Nu are ce sa mai zica admin sau mai stiu eu cine! Mergem cu Academia inainte !!! Deja multi oameni care au fost alaturi de Afc sustin Academia! Mi-au confirmat f multi!

 13. Realitatea e ca Academia Rapid e adevaratul Rapid! Va avea sigla, marca, palmaresul..ce mai…Academia Rapid e Rapidul nostru nascut in 1923! Afc e doar o clona care va disparea in curand..impreuna cu profitorul de Manoliu.

 14. Au mai pornit şi alţii fără datorii la drum şi au dispărut după nici un an… E un stereotip răsuflat. Datoriile nu trebuie să influenţeze în vreun fel realitatea!

 15. Academia Rapid va porni la drum fara datorii. Spre deosebire de AFC. Cum a zis si Admin, AFC are datorii enorme. Falimentul ii paste!

 16. De aceea e bine sa sustinem Academia Rapid! Are buget f mare! Va detine marca, sigla, palmaresul, istoria si legendele! Cum scrie si in articol, AFC are datorii f mari si mai mult ca sigur se va desfiinta! Ceea ce nu e rau…va disparea o clona! Forza Academia Rapid!