FOTO / Nicolae Vasile a început un nou drum

Nicolae Vasile
Nicolae Vasile joacă la Arandina

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Fostul căpitan de la Rapid, din liga a 2-a, Nicolae Vasile, şi-a dat restart la 21 de ani. A ales purgatoriul ligii a 4-a din Spania. Şi a semnat cu Arandina, echipă pentru care a şi debutat în acest weekend. Proaspăt retrogradată din eşalonul al treilea, formaţia din inima ţării luptă pentru a reveni sus. Iar în primul meci a jucat chiar în deplasare la una dintre principalele contracandidate la mult visata promovare, Real Avila. Scorul final a fost unul extrem de spectaculos, 3-3. Iar Nicolae Vasile a jucat 75 de minute. Fiind, fireşte, titular pe postul de fundaş stânga.

Nicolae Vasile, impresionat de nivelul fotbalului

Cu toate că nivelul este, aparent, unul destul jos pentru un om cu 70 de meciuri în Liga 1 şi a doua pentru Rapid Bucureşti, lucrurile nu stau chiar aşa în esenţă. Asta pentru că Niky a rămas plăcut impresionat de tot ce a găsit în Peninsula Iberică. „Nivelul este unul foarte bun! A fost terenul destul de greu la meciul ăsta, dar din punct de vedere fotbalistic este peste nivelul ligii a doua din România. Sper să îmi meargă bine aici! Să ajung la un nivel cât mai sus şi să ajut echipa să promoveze”, a declarat Nicolae Vasile în exclusivitate pentru 1923.ro.

Galerie foto şi un nou meci de foc pentru Arandina

Ca bonus, pentru că aşa e frumos, la această minipoveste ataşăm şi o galerie foto. Cu primele imagini ale lui Nicolae Vasile în tricoul celor de la Arandina. Nu sunt de la meciul cu Real Vila, ci din partidele de pregătire. Iar Niky pare a avea exact aceeaşi determinare pe care a arătat-o în fiecare minut şi atunci când juca lângă Podul Grant. Următoarea partidă pe care acesta o va juca va avea loc pe 3 septembrie. Va fi primul meci oficial jucat în faţa propriilor fani. Împotriva uneia dintre celelalte candidate la promovare. Este vorba despre Atletico Astorga.

 

1 COMENTARIU

  1. Personal îmi place mult de Nicolae Vasile. Îl admir de când avea 17 ani și juca în Liga I – curajos, determinat, bătăios (în sensul bun), cu tupeu constructiv. De-asta nici nu m-am mirat că a devenit căpitan atât de devreme. Când a plecat în Finlanda, m-am bucurat că a reușit să-și găsească loc într-un fotbal care, chiar dacă e la un nivel slab, oferă în schimb condiții de pregătire pe care nu ni le putem imagina. Iar el merita să „funcționeze” ca un sportiv adevărat după ce se chinuise pe terenurile prăpădite de prin Liga a 2-a ori prin vestiare în care, ca să aibă apă caldă, trebuia să se milostivească vreunul cu motorină pentru generator. Nu știu ce n-a mers în Finlanda și de ce n-a reușit să joace mai mult, să fie remarcat, eventual, de cineva de la o echipă mai importantă sau dintr-un campionat mai valoros – fie și dintr-o ligă inferioară. Mă bucur că acum a revenit pe teren. Chiar dacă liga e doar a patra, e totuși în Spania și cred că el are șanse să crească fotbalistic, să învețe multe dintr-un sistem care – chiar și la un astfel de nivel – bănuiesc că e mult mai bine organizat și mai funcțional decât ce-ar găsi prin România. Îi țin pumnii și sper să aveți cât mai dese ocazii să ne dați vești bune despre evoluția lui Nicolae Vasile.