EXCLUSIV / Viorel Kraus Jr. critica dur decizia AMFB

Foto: sptfm.ro

Viorel Kraus Jr, fiul fostului mare jucator al Rapidului, a reactionat extrem de dur la decizia AMFB de a permite inscriere direct Liga a 4-a, a echipelor CSA Steaua, FC Dinamo, AFC Carmen si Academia Rapid. Iata ce a declarat patronul VK Soccer:

Liga a 4-a va fi o liga forfecata de abuzuri („clauzele de inscriere” sunt un exemplu, unde nici nu se mentioneaza meritul sportiv, ce sa ne mai asteptam sa fie si luat in seama!…), o sa fie o bataie crunta bazata pe interese proprii si nu pe dezvoltarea fotbalului la nivel municipal si va fi o liga unde se vor aloca probabil sume imense pentru a se „obtine” anumite rezultate.

Ca atare, am decis ca este necesar – pentru sanatatea fizica si morala a jucatorilor nostri, a antrenorilor si a tuturor celor implicati – sa stam departe de haos.

Eu am invatat ce inseamna pasiune pentru fotbal pe Republicii si pe Giulesti, iar primii mei eroi cu crampoane au fost Nae Manea, Bimbo Paraschiv, Ion Manu, Marian Damaschin, etc. Dupa ei au urmat Ion Goanta, Gica Cirstea, Ion Bacos, Leo Toader, Fane Tira, etc. Pe unii am avut sansa si o onoarea sa ii am chiar si colegi de echipa (Gica Vamesu, Marcel Puscas, George Banica, Petrus Parvu, Florin Motroc, Silvian Dobre, Marius Sumudica, etc). Am invatat multe de la ei si – in special! – am invatat multe de la minunatii suporteri ai Rapidului.

Iar unul din aceste lucruri, fara discutie, este ca indiferent daca suntem jucatori, antrenori, sau conducatori, trebuie sa ne respectam mai intai pe noi insine, principiile noastre si sa facem orice pentru ca lumea sa stie ca jucam fotbal pentru fotbal si nu pentru interese. Iar daca pretul este scoaterea din Liga 4 pentru asta, sau a juca inca un an in Liga 5, va rog sa ma credeti ca este mult mai mic decat bataia de joc pe care AMFB o face – pe fata – la adresa cluburilor din Liga 4

3 COMENTARII

  1. Ce sa spun? Vom vedea. Daca nu va promova o sa fie deranj mare. Nu doresc asta, dar nu va fi imposibil. Din pacate * magariile* nu au favorizat Rapidul, sau a fost din pura intamplare.

  2. Maetre Constantin iti dau dreaptate sa vezi magarii la meciuri cu arbitrii interventii de la partid.Imi pun intrebarea Noul Rapid are un buget de peste 300 mii de euro enorm pt liga 4 ce se face daca nu poate sau nu promoveaza.Se va justifica cineva ca sau pierdut bani imensi.??Se va duce si la cercetari ca sunt bani publici cu peste 300 mii de euro sa nu promovezi!???

  3. Din pacate are dreptate.
    Omul face parte din fenomen si stie ce spune.
    Or sa fie o gramada de magarii, iar beneficiarii se vor vedea.