Episodul 1. Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti

AFC Rapid
AFC Rapid - VK Soccer

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Începem! AFC Rapid Bucureşti a fost fondată în 2001, preluând activele UFC Rapid Bucureşti, inclusiv continuitatea pe linie sportivă. Apoi a fondat SC FC Rapid SA în 2006. Ulterior, după ce această societate a intrat în faliment, în 2016, AFC Rapid şi-a reluat activitatea, din liga a 5-a. Ultima posibilă în Bucureşti. Pe care a câştigat-o sub comanda lui Mihai Iosif, antrenor principal, şi a promovat în eşalonul al 4-lea.

Bile negre AFC Rapid Bucureşti

 • prezenţa în conducere a unei persoane extrem de controversate şi antipatizate, Horia Manoliu. Chiar dacă nu există dovezi care să susţină acuzele ce i se aduc, nu a existat vreodată un punct de vedere oficial amplu din partea sa;
 • datoria istorică ajunsă la câteva sute de mii de euro. Pornită de la baza de 40.000 de euro, dar care neplătită a strâns penalităţi şi dobânzi uriaşe;
 • lipsa de bani şi condiţii propice asigurării unui climat bun de promovare succesivă până în Liga 1;
 • plecarea la finalul sezonului 2016-2017 a antrenorului Mihai Iosif în condiţii neclare. Dar şi a multor jucători importanţi care au promovat echipa;
 • ambiguitatea şi transparenţa precară pe care acest club o are raportat la masa suporterilor. Raportând totul la cei care nu au acces la informaţii din interior sau din preajma echipei;
 • eşuarea aducerii unor nume grele din istoria Rapidului, care să sporească gradul de entuziasm din jurul echipei;
 • certurile dese din jurul echipei care au avut loc anul trecut şi care au întreţinut o atmosferă precară la AFC Rapid.

Bile albe AFC Rapid Bucureşti

 • este continuatoarea indubitabilă şi de necontestat a SC FC Rapid SA. Adică deţinătoarea fără tăgadă a palmaresului. E un subiect pe care nu mai insistăm acum, pentru că l-am dezbătut extrem de clar AICI. Cine este interesat de ADEVĂR, să citească! Mai ales că acest fapt a fost recunoscut inclusiv de Primăria Sectorului 1!
 • iniţiativa de a înscrie entitatea în competiţii în vara lui 2016. Altfel tradiţia fotbalistică a Rapidului risca să se oprească în loc. Definitiv!
 • faptul că a jucat şi va juca meciurile de acasă pe bătrânul stadion Giuleşti, un adevărat catalizator pentru entuziasmul suporterilor care au fost alături de echipă;
 • pregătirea fizică din această vară, coordonată de noul antrenor, Andrei Anghel Constantinescu, a fost una foarte bună;
 • forţa de a aduce 3.000 de suporteri la un meci, anume cel cu CS Dinamo de la începutul anului 2017. Câştigat cu 2-0 prin golurile lui Bărbălău şi Boian.

 

48 COMENTARII

 1. Nu. In cazul dizolvarii voluntare, e vorba de altceva. Sunt doua puncte distincte: LICHIDAREA si DIZOLVAREA VOLUNTARA. In caz de lichidare (cazul de fata) continuitatea sportiva a clubului revine la AFC. In caz de dizolvare voluntara, AFC ar fi avut dreptul la prioritate pentru emblema, marca etc. Poti citi aici punctul din actul constitutiv si vei vedea clar aceste lucruri: http://1923.ro/2017/07/afc-rapid-lamuriti-situatia-o-data/

 2. În acel statut scrie că palmaresul se întoarce la AFC Rapid în cazul LICHIDĂRII VOLUNTARE! Adică dacă proprietarii FC Rapid se duceau la Registrul Comerțului și închideau SC FC Rapid. Altfel, nimic nu poate reveni automat cuiva, fără licitație. http://www.fanatik.ro/afc-rapid-nu-detine-palmaresul-va-fi-scos-la-licitatie-798641

 3. iti spun eu de ce, ptr ca este un proiect luate de la 0, repet inca odata, noi rapidistii nu sustinem PSD, sustinem RAPID, din contra ar trebuii sa ziceti merci unii! macar exista un buget si absolut totul transparent! apropo, ar fii trebuit sa te bucuri, ca macar am inceput din liga 4 si nu din liga 5 a, scuza-ma ca te intreb, cam ce fotbal e asta in liga 5-a? nu car ar fii departe de liga 4, dar asa ca fapt divers iti spun eu fratioare, un fel de miuta pe camp, cu ocazia asta am scutit un an pentru a ajunge cat mai repede in liga 1, simplu si corect. HAI ACADEMIA RAPID!

 4. * nu mai vand si ei un tricou, un hanoracel,din ce mai fac si ei bani daca nu din prefacatorie si dume ifetine de 20de bani (adresata strict site-ului 1923.ro)

 5. pai stai putin fratelo, nu mai vand si eu un tricou, in hanoracel, din ce mai fac si ei bani daca nu din prefacatorie si dume ifetine de 20de bani :), Academia Rapid = RAPID, e simplu 🙂 si o sa vedeti ca asa o sa fie! sa zica merci anumite persoane ca sa implicat cineva macar, primaria sectorului 1, pancu,niculae,schumacher etc, apropo, 1923.ro, noi tinem cu academia rapid adica cu RAPID nu tinem cu psd, nu tinem cu primaria, nu tinem cu nimeni strict cu RAPID!

 6. bine admin, tu esti destept si noi prosti. Ramai tu cu Afc Rapid, ar trebui sa ii dam o lectie acestui admin si sa il lasam singur pe site. Se va convinge in cel mai scurt timp despre proiectul sau AFc Rapid. Admin fii barbat, cand nu va mai fi AFc Rapid sa nu te dai mare rapidist si sa te convertesti la adevaratul Rapid. Oricum de obraznicia si de nivelul tau ne-am convins toti, tu nu observi ca esti singur impotriva tuturor? Poate asta te face rapidist adevarat.

 7. ADminule nu cred ca greșeala mea de exprimare este mai mare decit greșeala în care va aflați voi de o lunga perioada de timp .faptul ca Îți permiți sa vb în felul care o faci reflecta o crasa lipsa de educație .Voi cei care butonați pe acest sait aveți o mare parte de vina în tot ceea ce oferă situația RAPIDULUI .Dați vina pe oricine :pe Copos pe Cristi Scuzați-mă, pe Moraru ,pe Florea,pe primar ,pe Pancu ,pe Nico pe primărie .dar o mare parte din vina o aveți voi prin articolele publicare pline de neadevăruri și vreți sa împărți suflarea RAPIDISTA în grupulețe .din păcate trebuie sa recunosc ca ați reușit .BRAVO.

 8. Ai dreptul să îţi exprimi ce opinie vrei tu despre Rapid şi despre orice. Dar las-o mai moale cu măsurarea cunoştinţelor noastre, când tu ai lacune uriaşe în a te exprima în limba ta nativă, româna. Când nu ştii să scrii corect, măcar lasă criticile mai moi. Sigur, o să percepi şi asta ca pe o jignire, dar textul de mai sus ne susţine opinia. În rest, numai bine, şi eşti binevenit oricând pe 1923.ro!

 9. Nu este un argument valid! Am explicat chiar ieri de ce, în articolul cu datoriile de la ProRapid.

 10. Nu, noi nu ne enervăm de ceea ce spui tu. Ne mai enervează uneori când vedem cum musteşte prostie în jur. Dar acum suntem calmi, am înţeles care e tendinţa şi care este nivelul. Dacă vrei să afli răspunsul la prima parte a comentariului tău, este simplu să te duci în material şi să dai un click. Acolo ai absolut toate argumentele. Dacă vrei bine, dacă nu, iar bine! Numai bine!

 11. cineva face pe acest sait o imensa manipulatie si asta de luni de zile :se sustine (fara nici o argumentatie si fara nici o logica) ca prin intrarea in faliment a s.c. fc rapid (in 2016) toate drepturile ei (inclusiv acela de continuitate a marii echipe rapid) se intorc la asciatia care le-a detinut anterior : a.f.c. rapid (!!!)
  cu asta ni s-a batut capul de un an de zile , propietarul acestui sait enervindu-se ori de cite ori cineva se arata nedumerit de aceasta afirmatie : se poate vedea chiar pe aceasta pagina in replicile admin.date lui alexandru calota sau dragos , ca sa nu mai spun ca in trecut era si mai vehement
  numai ca vine rapidistul alex(vezi mai sus) si pune punctul pe i :daca era asa ce se mai vinde la licitatia mult asteptata ?
  crede cineva ca potentialii doritori sint atit de prosti ?
  deci toata aceasta initiativa de a face lumina referitor la toate „proiectele” rapid , nu este decit praf in ochi pentru prosti sau naivi
  daca aceasta licitatie va avea loc , vom sti cine este continuatoarea legala a rapidului
  daca nu , am mai spus-o :va trebui sa uitam ca a existat o mare dragoste in viata noastra ,si ea s-a numit rapid bucuresti!

 12. Su încă ceva ADmin cind greșești și Îți recunoști greșeală ți se iartă multe .dar din păcate voi nu vreți sa vedeți adevărul .afc a fost invitat la discuți sa făcut oferta clara (Îți spun în cunoștință de cauză se găseau soluții de rezolvare referitor la situația financiara???)Doar ca dl Manoliu a fost lipsit de tact și a cerut mai mult decit merita .voi ați citit cu atenție cum mă numesc (nume și prenume)dacă ați fi facuto și ați avea cunoștințe minime vați fi dat seama ce și cum.

 13. Mihai Iosif nu a fost îndepărtat. Pur şi simplu părţile nu s-au înţeles, nu au ajuns la un acord. Într-adevăr, plecarea sa a fost învăluită în mister şi rămâne astfel, dar aşa se întâmplă de multe ori în fotbal.

 14. Poate nu ai reținut EU IUBESC RAPIDUL DE O JUMĂTATE DE SECOL .nu doar fotbalul iubesc la clubul RAPID …..Deci nu țin cu academia țin cu RAPID BUCUREȘTI fie ca va promova fie ca nu .ați auzit cunva de cupa municipiului BUCUREȘTI ?Ați văzut vreun meci în aceasta competiție? Rova Roșiori ,Chimia Brazi ,Autobuzu,Metalul Plopeni ,Petrolul ,Progresul ,metalul București, Cs Tirgoviste sunt citeva dintre echipele pe care RAPID BUCUREȘTI lea intilnim în cei 6ani petrecuți în divizia B.va pot spune multe despre RAPID .DE înșelat soția miam înșelat pe RAPID NICIODATĂ .Mult a fost puțin a rămas .

 15. Neștiutor , rãu intenționat sau Cretin !!! Nu m’am referit la tine în mod special Amice , depinde de tine unde crezi cã te încadrezi . Cu stimã .

 16. Dacă echipa Primăriei nu va promova în liga a 3-a şi va intra în faliment… o vei mai susţine?

 17. Aşteptăm nişte chestii mai detaliate… De exemplu cine a făcut-o, care au fost parametrii după care s-a calculat… Sau asta nu mai contează? Dacă spune stelistul Florea ceva, e sfânt?! Păi noi considerăm că valoarea Rapidului este de 15 milioane de euro! A brandului ş.a.m.d. Nu ne crezi pe cuvânt?

 18. Păi să vedem noi licitaţia. Ca de vorbe ne-am săturat… Mai bine discutăm când totul se clarifică. Noi nu mergem pe presupuneri. Preferăm calea grea, extrem de grea, DAR CORECTĂ! NIMENI nu este mai presus de RAPID! Nimeni!

 19. Dacă ai citi link-urile ataşate, ar fi altceva. Dar aşa este când refuzăm să ne informăm, dar ne dăm cu părerea!

 20. Ajutor prin asfixierea continuatorului de drept al Rapidului! Nu este important cine este Manoliu, important este de ce Primăria n-a început cum era normal, de la AFC Rapid!

 21. Scuze 1923.ro dar luminati-ma cine este Manoliu? Sunt rapidist de mic copii/">copil si tin la Oamenii care au creat Rapidul dupa 1989, Lucescu Pancu, Daniel. Iencsi. Stanciu, Sumudica si chiar , in ciuda perfidiei sale Copos, scuze pentru cei care nu i-am amintit.
  Daca acesti oameni au ales drumul asta inseamna ca au dreptate si eu personal sant alaturi de ei.
  In rest ambitii, orgolii, interese meschine.
  Sa fie clar pentru toto singa certitudine este ACADEMIA RAPID.
  PS. Va Rog sa-mi spuneti cate echipe din ligile I si II au inscriptinat pe tricouri numele primariei sau consiliului judetean, va spun eu este o forma de a ajuta NUMAI LOGISTIC un sport pe cale de disparitie.

 22. @Eliodor…Ca esti prost,mai si jignesti…asta am inteles prin debitatiile pe care le-ai insiruit mai sus,esti un cliseu de prost gust iar cu tine sigur orice discutie nu rezolva nimic,prostiile pe care le tot spui fara sens si logica face parte din arsenalul bogat al unui incult crescut in clisee cu opt clase primare.
  Imi pare rau pt tine si jur ca mi-e mila de tine.
  Totusi este un punct de vedere dar prost informat,departe de adevar si cu multe injurii si jigniri…in fine,prostia ta nu este unica si de aceea iti acord circumstante atenuante…mai sunt citiva ca tine(ffff putini ce-i drept) dar …heyyyyy…fii linistit exista pt fiecare dintre voi….SOCOLA( stii ce zic)

 23. Obiectiv vorbind, cam multe bile negre si niciuna alba plauzibila.. doar S.F. Cat despre palmares, nu s-a demonstrat nimic, tot S.F. Pacat. Incet dar sigur toti rapidistii se indreapta catre Academia Rapid. Voi cand?

 24. Amice cum sã ajungã la cei nominalizați de tine banii când ANAF (statul român) are cei mai mulți banii de recuperat , cine nu înțelege asta este rãu intenționat , neștiutor sau CRETIN !!!

 25. Am urmarit cu interes echipa AFC Rapid anul trecut si am sustinut-o in dauna Mișcării. Totuși, legat de prima parte a articolului, daca AFC Rapid e continuatoarea de drept a ceea ce reprezinta Rapid (istorie, palmares, datorii, etc) de ce s-a declarat deja un faliment si de ce s-ar mai organiza o licitație? Merci!

 26. Așa Cum am mai spus afc nu are cum sa continue în situația financiara pe care o are .ar fi un al 2 faliment pt ceea ce înseamnă titulatura RAPID.Dar mai avem fff puțin și se va lămuri toată situația după ce va avea loc licitația vom ști exact cine are tot ceea ce înseamnă RAPID .Nu mai spun ca va fi academia RAPID deoarece văd ca deranjează .putințică RĂBDARE.

 27. Dezastrul Rapidului a plecat de la nemernicii care-l înjurau pe Copos și care au mers cu coliva la tribunal. Din păcate coliva a fost pentru Rapid.

 28. Foarte bine ca ajung la ANAF. Mi-ar parea rau sa ajunga la cei nominalizati.
  Este clar ?

 29. 90% la ANAF și restul la cine mai apucã . Parcã îți pare rãu sau poate mã înșel eu ?!?!

 30. lucruri stiute de mult in analiza pro si contra ! credibilitatea lui afc rapid sufera …. la greu , mai ales dupa indepartarea lui mihai iosif in conditii … suspecte ca si plecarea multor copii de acolo ! sa nu mai vorbim de … datorii , imense dupa parerea mea ! de unde aceste datorii ? lipsa de transparenta a lui manoliu au directionat suporterii , aia care mai sunt catre echipa primariei ! pacat de acei copii care au pus suflet ca si antrenorul lor !

 31. SA ÎNCHEIAT EVALUAREA BRANDULUI CLUBULUI FAPID SUMA DE PORNIRE ESTE 406000 € , ÎN LICITAȚIE INTRÃ NUMELE (RAPID), CULORILE , 5 SIGLE ȘI PALMARESUL (ISTORIA) !!!!!! Vezi digisport.ro . ACUM ESTE CLAR PT TOȚI RAPIDIȘTII CÃ CINE CÂȘTIGÃ LICITAȚIA ESTE RAPID !!!