Poziţia lui Daniel Niculae după modificarea siglei

daniel niculae
Daniel Niculae este acum preşedinte-jucător

Daniel Niculae, președintele Academiei Rapid, a ținut să dea un comunicat. Prin care să le răspundă contestatarilor acestui proiect: „Ca urmare a intoxicărilor și acuzațiilor răuvoitoare vânturate în spațiul media doresc să fac, pentru prima și ultima dată, câteva precizări. Pentru a explica proiectul Academia RAPID. Fac aceste precizări pentru marea masă a suporterilor rapidiști. Oameni care ar putea fi induși în eroare de campania furibundă îndreptată împotriva noastră. Și nu pentru aceia care doar se prefac ca nu inteleg! RAPIDUL este o stare de spirit! RAPIDUL nu este nici al lui X nici al lui Y, nu aparține unei singure persoane, nici unei entități, nici chiar Primăriei Sectorului 1! RAPIDUL este al comunității, al oamenilor simpli și al suporterilor dezinteresați!”

Daniel Niculae, explicaţii legate de forma organizaţională

„Proiectul Academiei RAPID se bazeaza pe mandria comunitatii din care se trage, pe construirea unui centru sportiv de excelență pentru tinerii de azi și de mâine, pe dezvoltarea interesului comunității de a fi parte din acest proiect, pe componenta socială care poate naște o mândrie colectivă raportată la numele de RAPID. Academia RAPID este o societate civilă sprijinită necondiționat, până la înregistrarea ca Asociație Sportivă, de către organizația Rapid Redivivus, membru al acesteia, lider de asociere, partener si suport organizațional și financiar.”

Rolul misterioasei Rapid Redivivus

„Organizația Rapid Redivivus a fost pusă la dispoziția echipei de management a acestui proiect de un grup de suporteri dezinteresați, singurul grup care nu a emis pretenții, nu a dorit funcții și nu a condiționat participarea la proiect. Acest grup a dovedit că poate fi partenerul și susținătorul organizatoric și financiar al Academiei RAPID. Academia RAPID, Rapid Redivivus si Primăria Sectorului 1 au încheiat un contract de parteneriat fără implicații financiare din partea Primăriei. Vom dezvolta acest parteneriat în zona de infrastructură sportivă și de management al brandului.”

De ce a fost modificată sigla

„De asemenea, Academia RAPID și Primăria Sectorului 1 au încheiat cu S.C Rapid S.A., societatea aflată în faliment, prin lichidatorul Sierra Quadrant S.P.R.L., un contract de licență pentru dreptul de utilizare a unui număr de 5 mărci combinate, reprezentative pentru brandul Rapid, de asemenea fără implicații financiare din partea Primăriei Sectorului 1. Datorită faptului că Academia RAPID nu se numește Fotbal Club Rapid am evitat să folosim această din urmă denumire tocmai având în vedere atacurile apărute în spațiul media din ultimul timp, și pentru a demonstra că respectăm identitatea Fotbal Club Rapid S.A., chiar dacă este în faliment.”

Contractul de închiriere

„Nu în ultimul rând, nimeni nu ne poate acuza vreodată de piratare de brand, întrucât deținem legal un contract de licențiere pentru utilizarea mărcii Rapid cu titularul acesteia. Este pentru prima dată și ultima când ieșim în spațiul public pentru a răspunde unei campanii răuvoitoare. O facem pentru suporterii noștri. Preferăm ca de acum înainte sa ne concentrăm pe ceea ce avem de facut și să lăsăm faptele să vorbească.”

Concluzie

Aceasta este, aşadar, poziţia preşedintelui de la Academia Rapid. S-a pornit de la altceva, ajungându-se la problema cu sigla. Nu au fost atacuri, din punctul nostru de vedere, ci doar o expunere a adevărului. Sigla trebuie ori folosită cum este, ori ţinută în stand by până este legal. Pentru că aşa, până la urmă, şi anul trebuie modificat, fiindcă Academia Rapid a luat fiinţă în 2017, nu în 1923. În rest, suporterii rapidişti aşteaptă cu maximum interes materializarea planurilor expuse, de această dată, de Daniel Niculae.

9 COMENTARII

 1. Propun ca ‘ Academia Rapid sa isi faca alt sait sa putem intra la ei,pentru ca ,1923.ro este mereu contra.

 2. -> Daniel Niculae a iesit public ca eu i-am sugerat sa faca asta…ca adminii retardati de pe acest site este contra lor, contra legendelor RAPIDULUI, iar eu in calitate de suporter, ma doare sa vad ca unii de pe „1923.ro” sunt contra lor ! Daca sunteti contra jucatorilor care au facut istorie al clublui de fotbal RAPID BUCURESTI, schimbati-va numele din 1923.ro in antiRAPID si vom intelege si nu vom mai intra aici !

  AFC A FOST CONTINUITOAREA RAPIDULUI PANA CAND S-A FACUT RAPID S.A. acuma este FIZIC SI TEORETIC noname. Schimba numele site-ului din 1923.ro in AFC-RAPID … o seara buna !

 3. Daniel Niculae a iesit public ca eu i-am sugerat sa faca asta…ca adminii retardati de pe acest site este contra lor, contra legendelor RAPIDULUI, iar eu in calitate de suporter, ma doare sa vad ca unii de pe „1923.ro” sunt contra lor ! Daca sunteti contra jucatorilor care au facut istorie al clublui de fotbal RAPID BUCURESTI, schimbati-va numele din 1923.ro in antiRAPID si vom intelege si nu vom mai intra aici !

  AFC A FOST CONTINUITOAREA RAPIDULUI PANA CAND S-A FACUT RAPID S.A. acuma este FIZIC SI TEORETIC noname. Schimba numele site-ului din 1923.ro in AFC-RAPID … o seara buna !

 4. „Academia RAPID, Rapid Redivivus si Primăria Sectorului 1 au încheiat un contract de parteneriat fără implicații financiare din partea Primăriei.”
  ??? Adică? „FĂRĂ implicații financiare”? Cum vine asta? Deci, de fapt, Primăria Sectorului 1 nu va da bani pentru această echipă? Pentru că dacă ar da, ar fi CU implicații financiare, nu FĂRĂ, mă gândesc. Sau nu mai înțeleg eu cuvintele.
  La fel, „…Academia RAPID și Primăria Sectorului 1 au încheiat cu S.C Rapid S.A., (…) un contract de licență pentru dreptul de utilizare a unui număr de 5 mărci combinate, (…) de asemenea fără implicații financiare din partea Primăriei Sectorului 1.” Din nou nu înțeleg – dacă nu există implicații financiare, atunci cine plătește suma (s-a vehiculat c-ar fi vorba de 5.000 de euro, parcă lunar) pentru folosirea siglelor? Sau pentru că nu se numește contract de închiriere, ci de licență, asta înseamnă că nu se plătește nimic pentru folosirea siglelor? Pe bune, nu înțeleg. Și dacă nu sunt implicații financiare pentru Primăria Sectorului 1, ce fel de implicații sunt? Mă rog, în afară de cele eventuale de imagine pozitivă pentru primarul care poate poza în salvatorul Rapidului la fel cum se împăuna Copos pe vremuri, când după ce se alinta a enjpea oară că vinde clubul, revenea oftând că tot el salvează situația, acest martir nesanctificat al Giuleștiului…