Cine are sigla e adevăratul Rapid?! O au de un an!

rapid
FC Rapid Brodoc joacă în liga a 5-a Vaslui

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Având în vedere situaţia dezastruoasă în care se află Rapid, ne vom destinde puţin. Un pic de haz de necaz merge, mai ales că noi rapidiştii suntem cunoscuţi pentru umorul pe care îl avem. Sau pe care ar trebui să îl mai păstrăm în parametri decenţi, în ciuda anilor infernali prin care trecem. Nu de puţine ori am auzit vorba de lemn cum că „cine va juca cu sigla cu vulturul, ăla e Rapidul!” Este o chestie total ilogică şi lipsită de sens. Însă am încercat şi noi să mergem pe această ipoteză.

FC Rapid Brodoc e dintr-o localitate de lângă Vaslui

Numai că atunci ne-a lovit un fior. Fiindcă am găsit o echipă care joacă cu emblema cu acvila pe piept de anul trecut! Cam de când SC FC Rapid SA a intrat în faliment. Este vorba despre… FC Rapid Brodoc! Iar dovada este mai jos. O formaţie din liga a 5-a, dintr-un sat de nici 1000 de locuitori din vecinătatea oraşului Vaslui a luat însemnul pe care l-a imprimat pe tricourile Givova. Culmea, aceeaşi firmă de echipamente sportive pe care a folosit-o în sezonul 2016-2017 şi AFC Rapid Bucureşti.

Fotografia postată de FC Rapid Brodoc.

Am dezlegat misterul de ce nu a jucat AFC Rapid cu sigla

Acum aţi primit răspunsul, de ce AFC Rapid Bucureşti nu a jucat în stagiunea precedentă cu acvila pe tricouri. Pentru că aceasta deja fusese luată de FC Rapid Brodoc! Fireşte, acest articol este un pamflet, măcar în ceea ce priveşte utilizarea siglei. Şi trebuie tratat ca atare! Mergând mai departe însă, e chiar un lucru frumos că undeva, într-o zonă a ţării dominată copios de stelişti să existe un grup de rapidişti. La vreo 400 kilometri de Bucureşti! Mai ales în aceste momente de cotitură în istoria echipei din Giuleşti! Iar pentru a încheia materialul într-o notă serioasă trebuie să spunem că sigla a fost modificată corespunzător. Cu anul 2016 în loc de 1923 şi cu numele localităţii, Brodoc, în loc de Bucureşti.