O altfel de aniversare pentru Andrei Ciolacu

ciolacu
Ciolacu se simte excelent în Singapore

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Andrei Ciolacu a ales ca în această vară să se transfere într-un campionat exotic, Singapore. Exotic pe hârtie şi în percepţia profană a unora, fiindcă acest stat este, conform statisticilor, cel mai civilizat din lume! Aşa că exotismul aici este în sensul cel mai bun al cuvântului. Experienţa pare să îi priască de minune, Andrei deja a dat cinci goluri şi a jucat finala Cupei Ligii. Are o perioadă de pauză acum în care îşi sărbătoreşte şi ziua de naştere. Pentru că aceasta este pe 9 august, când Ciolacu împlineşte 25 de ani. O aniversare pe care, cu siguranţă, nu o va uita.

Ciolacu a împlinit 25 ani, Singapore 52!

Cu atât mai mult cu cât acest 9 august este şi ziua naţională a ţării sale adoptive. Iar statul în care joacă împlineşte… 52 de ani! Adică aceleaşi cifre, dar în altă ordine. Ineditul din spatele acestor două sărbători îl vom transpune în continuare în două elemente. Într-un interviu pe care atacantul l-a oferit pentru AFAN şi în care face dezvăluiri interesante. Dar şi în postarea pe care a publicat-o pe contul personal de Facebook în care îşi exprimă bucuria de a trăi o experienţă unică în Singapore.

Interviu cu Andrei Ciolacu

Andrei Ciolacu, fostul atacant de la Rapid și ASA Tg. Mureș, s-a adaptat rapid la fotbalul din Singapore, devenind una dintre vedetele echipei FC Warriors. Românul este impresionat de relația dintre jucători și club, profesia de fotbalist fiind una respectată în țara asiatică.

Cum a decurs adaptarea la fotbalul din Singapore?

A trebuit să mă adaptez destul de repede, deoarece în Singapore campionatul se desfășoară în perioada martie-noiembrie, deci era în plină desfășurare. Colegii m-au primit foarte bine și asta mi-a permis să mă obișnuiesc rapid cu noul mediu și să marchez trei goluri la al doilea meci jucat. Totdată, faptul că limba engleză este limbă oficială a reprezentat un atu pentru integrarea mea.

A fost ceva ce te-a impresionat în primele zile petrecute acolo?

Unul dintre lucrurile pozitive pe care le-am remarcat a fost relația club-jucători. Avem un grup pe WhatsApp în care vorbim deschis despre orice problemă, atât jucătorii, cât și stafful și cei din conducere. De asemenea, îmi place că cei din conducere sunt foarte implicați în ceea ce fac și sunt oameni umili, care te respectă indiferent de nație. Un singur lucru negativ ar fi: acela că aproape toate echipele au teren sintetic. Echipa mea are teren cu iarbă. Stadionul lor național este impresionant. Acolo vin să joace amicale Argentina, Bayern, Inter, Chelsea etc.

Fundaşii sunt mai agresivi decât în Liga 1

Ce mănânci acolo? Există o comunitate de români?

Este mâncare de toate felurile, așa că nu mi-e greu din acest punct de vedere, mai ales că mie îmi place bucătăria asiatică. Români încă nu am întâlnit, deși am auzit că sunt.

Cum sunt fundașii de acolo în comparație cu cei din Liga I?

Aș spune că nu sunt foarte diferiți, mai ales că mai toate echipele au câte un fundaș central străin. Aș spune că apărătorii din România sunt mai tehnici și mai responsabili, pe când cei de aici sunt mai agresivi.

Vin oameni la stadion?

Din păcate, media de spectatori este destul de scăzută, undeva pe la 1000-2000 de fani pe meci, însă Federația face eforturi să atragă lumea la stadion prin concursuri interactive și programe speciale în pauza fiecărei partide.

Fotografia postată de Andrei Ciolacu.

Bonusuri pentru… testele fizice!

Te-ai interesat de situația financiară a cluburilor? Se plătesc banii la timp?

Toate cluburile plătesc la zi salariile, bonusurile și cazarea. Câteodată sunt și bonusuri pentru rezultate bune la testele fizice. Este trist că a devenit un lucru de discutat când de fapt este ceva complet normal.

Cum sunt văzuți fotbaliștii acolo?

Un fotbalist câștigă de două ori mai mult decât un profesor sau decât o persoană care lucrează la bancă. Așadar, este o profesie apreciată.

Ai recomanda și altor jucători din România să te urmeze?

Imediat după ce s-a făcut public în România că am semnat pentru un club din Singapore, mai mulți jucători, inclusiv antrenori, agenți și scouteri m-au sunat ca să mă felicite pentru alegerea făcută și să îmi spună, mai în glumă mai în serios, să mă interesez dacă e loc și pentru ei aici. Cu siguranță m-aș bucura să mă urmeze și alți români aici.

FC Warriors, ca Rapid

Cu ce echipă din Liga I ar putea fi comparată FC Wariors?

Vreau să cred că seamănă cu Rapid, pentru că este o echipă care trece repede de la agonie la extaz. Am avut meciuri grele cu echipe din subsolul clasamentului, dar și victorii după ce am fost conduși la două goluri diferență, împotriva unor echipe bune. Fanii cântă și bat la tobe din primul până în ultimul minut.

Mai ții legătura cu fanii Rapidului?

Bineînțeles! Pe tot parcursul carierei mele am ținut și voi ține legătura cu ei și niciodată nu mă voi dezice de spiritul alb-vișiniu. Voi merge și pe stadion de fiecare dată când voi avea ocazia, din postura de suporter, iar pe viitor sper să îmbrac din nou tricoul Rapidului.

Mesajul lui Andrei Ciolacu

Iar pentru că interviul este gata, trecem şi la mesajul pe care Andrei Ciolacu l-a postat pe Facebook. „La Mulţi Ani, Singapore, cu ocazia celor 52 de ani împliniţi! La Mulţi Ani şi tuturor oamenilor minunaţi pe care i-am cunoscut aici! Mulţumesc pentru tot sprijinul vostru şi pentru că mă faceţi să mă simt ca şi cum sunt parte din familie!”

LA MULŢI ANI, Andrei Ciolacu!

 

1 COMENTARIU