FOTO / Rapid are din nou juniori republicani

AFC Rapid
AFC Rapid, afiliată din nou la FRF. Republicani A

În sezonul 2016-2017, AFC Rapid nu a avut decât o grupă de juniori. Aceea 2001, condusă de Mihai Iosif, cel care a fost antrenor principal şi la prima echipă. Aceştia au reuşit miracolul şi au cucerit titlul pe Bucureşti – Ilfov în faţa unor echipe net favorite precum Concordia Chiajna sau Juventus Bucureşti. Din 2017-2018, AFC Rapid are, iată, juniori republicani. Despre reafilierea la FRF am scris aici. De două săptămâni campionatul a început. Iar Republicanii A şi B ai Rapidului joacă pe terenul Energoutilaj meciurile de acasă. Undeva în Berceni. Acolo unde au jucat şi acum doi ani.

AFC Rapid, o victorie şi trei înfrângeri

Numai că de această dată, condiţiile sunt diferite. Dacă atunci terenul semăna cu un tăpşan lăsat în paragină, acum gazonul este unul impecabil. E drept, acest lucru nu i-a ajutat prea mult pe băieţi în primele două etape. Cel puţin nu la nivelul rezultatelor. Toate cele patru partide s-au jucat pe acest stadion. Două sâmbătă, 19 august. Şi două sâmbătă, 26 august. De la orele 16, respectiv 18. Teroare de cald! În primele meciuri, LPS Iolanda Balaş Soter Buzău a bătut cu 3-0 şi 3-0. Ambele grupe de vârstă. Cu AS Regal Sport „Ferdinand I” rezultatele au fost împărţite. O victorie frumoasă pentru juniorii mari, 4-2, dar una dezastruoasă pentru ceilalţi, 1-7.

Aşteptări şi câteva imagini

Până la urmă însă, rezultatele contează mai puţin, atât timp cât Rapid există! Echipele sunt nou formate, iar până la omogenizare probabil va mai dura. Nu ne aşteptăm să fim campioni, însă ne dorim un comportament din ce în ce mai bun în competiţie. Până atunci, prezentăm câteva fotografii de la ultimul eveniment. Cu băieţii, dar şi cu antrenorul Robert Georgescu. Mai mult, vă oferim şi primele unsprezece folosite în etapa a 2-a. Pentru a vă face o idee despre cei care evoluează în prezent. La juniorii republicani ai AFC Rapid Bucureşti.

CITEȘTE ȘI  Jucătorii de la FC Rapid 1923, declarații înainte de meciul cu Progresul Spartac

AFC Rapid juniori A (1999 – 2000):

D. Ionescu – Pîrvescu, Dinu, Popa, Ivaşcu (cpt.), Trică, Lincan, Cosmescu, A. Niculescu, Onus, Zencir

AFC Rapid juniori B (2001 – 2002):

Portaru – Stamanichi, C. Marin, S. Constantin, Luchianu, Stemate, D. Stoian, A. Costache (cpt.), Cazacu, Vârlan, Ciucu

15 COMENTARII

 1. Daca Mihai iosif nu era si nu se implica trup si suflet….Rapid nu mai avea de mult centru de copii si juniorii…Respect Iosif Mihai…!!! Campionul la tot ce a antrenat !….

 2. Asa e!! Academia Rapid este continuitoarea de drept al vechiului Rapid! Academia are sigla, marca, palmaresul! Plus legendele visinii!

 3. Prima mea echipa e Rapidu apoi CRaiova, asa s-a intamplat si aici, suporterii adevarati ai craiovei nu sustin craiova olgutei

 4. Amice..AFC are datorii de sute de mii de euro..nu va prinde sfarsitul sezonului, iar ACS e sustinuta de 26 de oameni si nu are nicio treaba cu Rapidul. Sa vezi cati vom fi cand incepe campionatul…toata suflarea rapidista adevarata sustine Academia Rapid. Nu sustinem clonele Afc sau Acs. Hai Academia Rapid!

 5. Academia RAPID va fi adevaratul Rapid. Suporterii rapidisti sustin Academia RAPID! Nu AFC si nici ACS! Forza Academia RAPID!

 6. Salut.
  Vreau sa precizez de la început că sunt suporter Steaua, insa nu pot sta asta, nu pot sa nu felicit inițiativa suporterilor rapidiști care fac tot posibilul sa contribuie la continuarea tradiției, a spiritului și a legendei numite Rapid.
  Bravo! Sunt mândru de voi!
  Îmi era dor de echipa Steaua și de Rapid. Îmi era dor de derby-urile care ne țineau cu sufletul la gura. Îmi era dor să văd că București are echipe de fotbal.

  Ce îmi doresc? Că atunci când ne vom vedea la meciuri sa nu ne mai înjurăm (ne-am înjurat atâția ani, ne-am bătut atâția ani între noi și nu am rezolvat nimic)

  Îmi doresc să nu ne mai urâm între noi, îmi doresc să nu mai dam motive altora pentru a ne arata cu degetul.

  Ambele echipe au renăscut, ambele echipe au trecut și trec prin momente dificile, ambele echipe au nevoie de susținerea noastră și astfel, propun că la derby să o facem într-un mod civilizat.

  Încă odată felicitări rapidiștilor!

  Un suporter stelist!

LĂSAȚI UN MESAJ