Revolta unui om care a luptat pentru Rapid

Rapid
Dan Alexa a antrenat în condiţii grele la Rapid

Dan Alexa a fost alături de Rapid necondiţionat în sezonul 2015-2016. De la un capăt la altul, luptând pentru o promovare din liga a 2-a pe care a şi obţinut-o. În condiţii extreme, fiindcă ştim toţi ce a fost atunci la Rapid! Doar că, ulterior, Alexa şi-a mai trecut în palmares o reuşită. La finalul sezonului 2016-2017 a salvat-o aproape miraculos pe Concordia Chiajna de la retrogradare. La finalul primei etape din sezonul 2017-2018 a fost forţat să renunţe la echipa ilfoveană. Iar decizia şi-a justificat-o prin postarea de pe pagina sa personală de Facebook pe care o redăm şi noi mai jos.

Dan Alexa a denunţat o parte a practicilor din fotbalul românesc

In lumina ultimelor evenimente intamplate as vrea sa clarificam cateva lucruri care mi se par esentiale.

De cand am semnat cu Concordia, am facut-o pentru ca mi s-a lasat impresia ca, aici, fotbalul a primit dreptul de a deveni calapod existential. Pentru oamenii care conduc aceasta echipa. Gluma a durat pana acum cateva zile, cand un sir de evenimente neasteptate a pus capat iluziei ca la Chiajna chiar se dorește performanța. Am ajuns la concluzia ca noua romanilor ne place prea mult fotbalul inexistent si aparent imaginativ. Ne dorim sa progresam. Dar cautam progresul fara sa-l imbunam prin munca, investitii, rabdare si organizare.

Concordia Chiajna a luptat cu Dan Alexa pe banca pana la epuizare in sezonul trecut si a reusit sa se salveze miraculos de la retrogradare. Nu pot sa fiu ca antrenor mai fericit de dedicatia si pasiunea de care au dat dovada baietii mei. Pentru care mi-as scoate in fiecare zi palaria. Îmi doresc ca oamenii din conducere sa realizeze ca fără investiții nu poți face performanța! Probabil acum Concordia Chiajna va semna pe banda rulantă jucatori…

Probleme cu lotul şi cu condiţiile de pregătire

Un club care-si lasa jucatorii sa se pregateasca doar pe teren sintetitc, cauzandu-le uriase probleme la genunchi… nu poate face performanța. Acelasi club care, din pacate, ne-a adus in postura de a strange jucatorii de acasa, cu o ora inainte de meciurile oficiale… nu poate face performanța! Asta dincolo de obisnuitele probleme financiare pe care multe cluburi le au… Si de lipsa masiva de investitii din vara pentru intarirea lotului. Ca antrenor este crunt sa constati ca echipe de liga secunda din Romania au investit mai mult decat echipa ta. Care teoretic isi propune sa faca performanta in acest an! Este inadmisibil sa incepi sezonul competitional fara jucatori pe fiecare poziție. La fel cum este intolerabil sa incepi campionatul cu un lot chiar mai slab decat anul trecut in ciuda promisiunilor facute… Probabil acesta este un semnal de alarma tras de mine și conducerea va remedia aceste probleme. Este păcat sa dispară și Concordia Chiajna din primul eșalon.

Am așteptat sa se întoarcă președintele Cristi Tanase in țara. Pentru a avea o ultima discuție înainte de a-mi prezinta demisia. Ii mulțumesc pentru susținere și pentru faptul ca m-a rugat sa nu demisionez. Nimic nu m-a mai întors din drum. Faptul ca noi antrenorii am ajuns sa ne facem meseria in genunchi, am ajuns sa suportam cele mai mari compromisuri, ma face sa mi pun zeci de întrebați… Ce se va întamplă cu fotbalul nostru?

Atac subtil la Valerii Moraru, fost „patron” la Rapid

Eu raman Dan Alexa si cu Concordia Chiajna si fara Concordia Chiajna! In CV-ul meu am deja prea multe echipe unde am luptat si am facut performanta fara niciun ban. Ceea ce pare sa fie un adevarat sindrom. Mai ales daca tin cont de faptul ca la alte echipe am adus chiar eu bani de acasa si am reusit imposibilul! (n.r. – este vorba, cel mai probabil, despre perioada petrecută la Rapid. „Patronată” atunci de Valerii Moraru).

Indubitabil, acest tip de climat nu este insa un mediu propice performantei. Iar acest delir general nu poate continua la nesfarsit. Decat daca fotbalul romanesc isi propune cu adevarat sa se autodistruga! Valoarea mea ca antrenor scade daca voi continua sa inchid ochii. La fel cum valoarea jucatorilor mei scade, in conditiile in care la mijloc nu exista interese comune si investitii pe masura! Pot tolera multe! Dar sunt prea pasionat de profesia mea si prea fidel principiilor si jucatorilor mei, ca sa pot accepta ideea ca o echipa frumoasa poate fi distrusă cu buna știință!
Bafta Concordia Chiajna!

Dan Alexa

Sursa: Facebook Dan Alexa

1 COMENTARIU