Rapid, ce ai de gând să faci cu noi?

Rapid
Rapid, din suflet

Printre multitudinea de mailuri pe care le primim pe adresa noastră, unul ne-a captat în mod deosebit atenţia. Este un text scris din suflet, de unul dintre cei câteva sute de suporteri care au fost joi seară pe Giuleşti, la discuţia despre Rapid. Nu am avut cum să nu îi publicăm gândurile, mai ales că transpun relativ realist atmosfera care s-a consumat la dialogul dintre fani şi legendele Rapidului. Pancu, Iencsi şi Nico. Vă invităm să vă bucuraţi şi voi de o lectură relativ scurtă, dar destul de intensă din punct de vedere emoţional.

Gândurile unui rapidist

Ce sentiment ciudat! E miercuri, iar eu la ora 20:00 trebuie să fiu pe Giuleşti. Chiar dacă e miezul verii simt fiorii unei seri răcoroase de toamnă. Când lângă Podul Grant poposeşte Feyenoord. Ori PSG sau Nurnberg. Sau simt în nări mireasma florilor de primăvară, ca înaintea unei intermediare cu Gloria Bistriţa, meci ce va conta pentru clasamentul final. Dar Rapid nu are meci… E o întâlnire ce poate fi hotărâtoare în viitorul pe termen mediu al unei echipe aflate în derivă. Echipa mea! Pe care o iubesc atât de mult şi a cărei lipsă o simt din plin, din punct de vedere al nivelului competitiv. Am crescut cu un Rapid puternic şi doare să văd tot ce se întâmplă.

Pentru Rapid, oriunde

Din locul meu, de la peluză, mă uit admirativ la cei care ne vorbesc. Nu îmi vine să cred că cei pe care îi adulez acum îmi vorbesc mie. Şi celor câteva sute de fani care mă înconjoară. Rapid parcă prinde culoare. Nu am fost prea des pe Giuleşti în ultimul timp. Însă chiar mă simt ca acasă acum, precum în vremurile bune. Nu e vorba de loc. Am fost la sute de meciuri, acasă şi în deplasare. Am stat la a doua, la peluza nord, la peluza sud. La tribuna 1, ba chiar şi la 0 în câteva situaţii. Depindea de chef sau de locul unde găseam bilet. Pentru că, da, acum, să zicem, 10-15 ani, asta chiar era o problemă! Îmi ridic privirea şi privesc admirativ în jur. Parcă îmi încolţesc speranţele în inimă.

Bucuria meciului câştigat

Mi-aş dori ca Primăria să ajute la redescoperirea forţei Glasului Roţilor de Tren. Chiar dacă nu cred în politică. Măcar am dreptul să visez, să sper la un Rapid unic, care va merge doar în sus, condus de greii care acum sunt în faţa noastră. Şi care îşi doresc, cel puţin la fel de mult ca noi să redevenim o teamă pentru toţi adversarii. Glasul mi-e amuţit şi nu am curajul să cer microfonul pentru a-mi spune părerea, chiar dacă acasă am jurat că voi spune tot ce am pe suflet. Am căpătat însă o stare de bine. Simţurile mi-au înţepenit sub vraja Giuleştiului. Nu pot înţelege cum a trecut totul. Mă simt plutind, ca după o victorie în zilele bune, în drumul meu spre 41. Nici nu contează că nişte nori negri ameninţă cu încă o repriză de ploaie serioasă. Mă interesează doar starea de moment. Dar imediat mă trezesc precum dintr-un vis. Viitorul este încă încert. Şi mă întreb, cu voce tare: Rapid, ce ai de gând să faci cu noi?

Ionuţ P.

CITEȘTE ȘI  FC Rapid 1923 - Dunărea Călărași 4-1. Patru meciuri. Patru victorii. 13-3 golaveraj: Mihai Iosif

8 COMENTARII

 1. Am citit gîndurile și am simțit trăirile tale cu lacrimile pe obraz! Felicitări suflet Rapidist 😙

 2. Bravo, Ionut. Acesta este adevaratul caracter rapidist pur si curat. Avem nevoie de asemenea caractere care sa ne faca si pe noi ceilalti sa gandim pozitiv si in perspectiva apropiata. Poate ar fi bine ca pe viitor sa ne dam intanlire, aici, cat mai multi asemenea oameni si sa incercam sa convingem cat mai multi, ca RAPIDUL trebuie sa renasca prin noi, si cu noi. RAPID, TE IUBIM.

 3. FELICITARI pt mesajul transimis. asa sunt si simt adevaratii rapidisti. ar fi pacat ca acest spirit numit RAPID sa se puvlerizeze in neant.

 4. Frumos gândit, frumos scris ! Si sa știți ca sunt multi oameni cu ceva in cap, care pot spune si ei lucruri si adevărate si sensibile ! Din păcate , gândurile lor vor rămâne doar scrise si ce va conta pana la urma va fi vocea celor care înjura mai tare, care întind mesaje pe panza alba si care se autodeclara continuatorii „spiritului” rapidist.

 5. Oare au inteles si cei de la ACF acest lucru,cam marea suflare adevarata RAPIDista ce dorim de la ei!? M-as bucura sincer sa mai ajung sa prind inca,cativa ani cand marele nostrum,iubitul,slavitul RAPID v-a rasarii precum curcubeul dupa ploaie,sa aduca un nou stadion si el reconstruit,dar cu multe,multe stele…cazatoare precum Herta,Hamburg….

 6. Felicitari !
  Excelent comentariu. Cam asta-i starea de spirit a celor care tin, cu adevarat, cu RAPID.
  Asta demonstreaza, inca odata, ca rapidistii nu sunt doar mancatori de seminte si aruncatori de scuipati sau pungi cu pisat.
  Bravo omule !
  Haideti sa nu mai stam in umbra.
  Rapidul are nevoie de noi.
  FZR !

 7. Vezi Manoliule? Asta înseamnă ca rămâi singur! Zău dacă-ți înțeleg atitudinea!

 8. Super comentariu spus de unul dintre cei cei ce simt Spiritul Rapidului
  FELICITARI
  Esti mare
  Foarte mare
  Esti vocea si gandurile noastre
  Te voi sustine mereu in orice colt al lumii desi toate colturile lumii se unesc intr-un singur loc
  Acolo unde au cazut stele!
  Feyenord
  PSG
  Herta
  Hamburg
  Liverpool
  Etc etc etc!
  Toate fiind stele au stat in umbra LUCEAFARULUI numit RAPID BUCURESTI
  Si au cazut toate in Giulesti iar noi ne-am bucurat de ele
  Multumesc pentru comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ