Dumitru Tudor şi-a făcut autoportretul

prosport
Dumitru Tudor a plecat de la Rapid şi a vorbit în ProSport

Dumitru Tudor s-a autocaracterizat succinct şi şi-a descris planurile pentru ProSport: „Eu sunt rapidist. Dumneata ştii că eu am fost de două ori director general la Rapid? Am fost şi în 1981-1983, pe vremea lui nea Viorel Kraus şi a lui Valentin Stănescu. Eu sunt mai rapidist ca multă lume. Şi am zis, domnule, dacă văd că Petrolul s-a organizat, ăia au făcut aşa, ăia au făcut aşa… Toţi au făcut ceva. Au venit oamenii ăştia la mine şi au zis: hai să facem ceva ca lumea! Am vrut să fac o chestie ca să ajut. Eu, dacă nu promovăm acum în Liga 3, renunţ şi nu vreau niciun ban înapoi“.

Vrea CSA în liga a 4-a

„Ciorbă“ a subliniat de mai multe ori că s-a implicat dezinteresat la AFC şi că este sigur de promovare chiar dacă va fi nevoit să înfrunte concurenţa CSA Steaua (finanţat de Armată) şi CFR Mişcare (dacă e preluată de Primăria Sectorului 1): „Am eu nevoie de reclamă? Am nevoie de publicitate? N-am nevoie! Până în Liga 3, am puterea financiară să duc echipa! Puteţi scrie că eu chiar aş dori ca AMFB să introducă în Liga 4 CSA Steaua! Eu aş dori cel mai mult asta. Să joace cu noi meciuri directe! Care e problema mea, dacă vine Primăria la Mişcarea CFR? Cine e Mişcarea? Asta nu mai e Rapidul! Să fie sănătoşi! Care e problema? Care e mai bun, să câştige! În primul rând, dacă Mişcarea CFR e Rapidul, atunci ne lăsăm, domnule!“.

AFC Rapid, acţionar la SC FC Rapid SA

Apoi, Dumitru Tudor a făcut nişte dezvăluiri interesante: „La ora asta, AFC Rapid e singura echipă cât de cât în regulă şi care poate funcţiona. De ce n-au luat legătura cu cineva din conducere? Că n-au discutat. Copos l-a chemat pe domnul Manoliu şi l-a întrebat dacă e de acord să nu ştiu ce. Asta a fost toată discuţia. Mi se pare că era şi primarul (n.r. – Tudorache) la discuţie. Nu vi se pare că e cusută cu aţă albă? Există deja o echipă AFC Rapid care funcţionează şi ei vor să ia o echipă care nu este a Rapidului. AFC are brand, culori, campionat câştigat. Ştiţi că AFC a fost acţionar la SC FC Rapid? Are şi acum acţiuni (n.r. – 0,26%). Credeţi că fiecare face lucrurile aşa cum vrea? Dacă vor să vândă ceva, se contestă. Şi dacă se contestă, ce fac? Deocamdată, noi suntem singura echipă Rapid. Ştiţi ce datorii are AFC? 40 şi ceva de mii de euro. Ştiţi ce înseamnă asta? Nimic!“.

Dumitru Tudor l-a atacat pe Nicolae Cristescu în ProSport

A apărut şi un atac dur la adresa lui Nicolae Cristescu, fost patron la Rapid implicat acum în celălalt proiect, derulat de Primăria Sectorului 1. „Vreau să-l întreb eu pe domnul Cristescu: când era la Rapid, de ce a lăsat Rapidul să se ducă de râpă? L-a dat de pomană la suporteri! Cum l-a salvat, dacă l-a dat de pomană? Când a avut echipa în mână, de ce n-a făcut nimic? Era în Liga 1, apărea la televizor îmbrăcat în papuaş, în culori exotice… Acum s-a trezit iar că e patron la Rapid. Pe mine, şi pietrele mă cunosc la Giuleşti! Eu acolo m-am născut. Eu l-am văzut la meciuri doar când a fost patron. În rest, l-am văzut la vreun meci? Am eu ani de fotbal cât n-are el fire de păr! Că are perucă“.

„Ce să furi de la Rapid? N-au nici iarbă pe teren!“

Dumitru Tudor spune că nu are pe nimeni în spate, în acest moment, dar că pe parcursul anului următor vor veni suficient de mulţi oameni cu dare de mână pentru ca echipa să poată promova, mai departe, în Liga 1. „În Liga 4 nu costă mare lucru. În Liga 3 va fi altceva. Eu sunt conducător cu state vechi. La ce echipe am fost, am fost numai în primele locuri. Interesează-te dacă am avut vreodată în viaţa mea un leu lipsă, dacă am făcut ceva. E logic că mă va costa mai mult decât în mod normal promovarea. Dar astea sunt treburile mele“, a explicat noul finanţator de la AFC Rapid.

Acesta a supralicitat: „Dacă voiam cu adevărat să revin în fotbal, păi, ştii la câte echipe puteam eu să mă duc? Câţi mă roagă din Liga 2 şi Liga 3? N-am plăcere. Dar am plăcere să fac ceva, să ajut Rapidul, pentru că văd că toată lumea vorbeşte, îşi dă cu părerea, are puncte de vedere. Dar unul nu vine să spună că a adus două mingi sau că le dă un suc copiilor ăstora după antrenament“. Clauzele din contractul încheiat între Dumitru Tudor şi AFC Rapid sunt clare: „Ciorbă“ are controlul total şi datoria de a finanţa activitatea, dar este obligat să promoveze imediat în Liga 3 şi, apoi, la capătul a încă patru ani, să ducă AFC Rapid în Liga 1.

Contract pe… 10 ani!

„Eu pot să dau declaraţie clară: dacă eu nu promovez în Liga 3, n-am nevoie de niciun leu din tot ce am cheltuit şi la niciun meci, în viaţa mea, nu mă mai duc. Eu deţin semnătura şi controlez toată activitatea sportivă. AFC Rapid are obligaţia să pună la dispoziţie brandul, culorile şi locul în campionat, să pună la dispoziţie lotul actual, să se ocupe de organizare, de centrul de copii şi juniori şi de marketing şi management. Eu trebuie să asigur finanţarea AFC Rapid în Liga 4 pentru promovare în Liga 3. Toată finanţarea va fi asigurată de mine, având drept de semnătură pe toată activitatea sportivă. Transferuri, relaţii cu AMFB, FRF etc. Tot. Inclusiv staff-ul tehnic. Avem două cantonamente pe an, echipament, medicamente. Absolut tot. Eu sunt preşedintele Comitetului Director. Contractul este pe cinci plus cinci ani. Primul obiectiv e promovarea. Dacă ratăm, se reziliază automat. În primul an, promovarea în Liga 3 şi, în următorii patru ani, promovarea în Liga 1“, a promis acesta.

Sursa: ProSport (CLICK)

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...
Loading...

4 COMENTARII

  1. Doar vorbe d-le Ciorba, vrem fapte. Unde ati fost cand Rapidul a intrat in colaps !?!:?. Dupa razboi multi viteji s-arata . Imaginea conteaza !”

  2. cam subțire „autoportretul”.
    oricum, noi îl vedem ca pe un domn distins (precum Colea Răutu) , un intelectual (precum Ioan Chirilă), un mason (precum Florian Pittiș), un aristocrat (precum d-l Dan Grigore), un prosper om de afaceri (precum d-l Copos), un bun organizator (precum d-l Tudorache), un rapidist adevărat (precum marele Dan Coe), așa îl vedem noi și nu ca pe o persoană de care ți-ar fi rușine când deschide gura sau dacă ar zice cineva ceva rău despre el.

  3. Sună extrem de frumos ce spune D-tru Tudor. Ceea ce spune și promite sau a promis poate fi realizabil. Dacă întradevăr s-a făcut/întocmit și semnat/parafat un contract între părți, totul poate fi ok.
    Problemele majore abia acum încep. Din partea ”Mișcării …. ”, din partea grupării N.Zamfir, din partea grupării G.Copos, adică a acelora care văd în AFC Rapid o posibilitate, ptr unii, de a se relansa ca notorietate plus o sursă sigură de câștiguri financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ