EXCLUSIV / Rapid transferă un globetrotter!

Rapid
Cristian Muscalu e gata sa ajute Rapid

Meciul Buftea – Rapid 1-2 jucat sâmbătă, 22 iulie, de la ora 18, a produs şi o surpriză. În primul unsprezece al echipei noastre a apărut un nume cunoscut. Dar nu de la Rapid. Este vorba despre Muscalu. Cristian Muscalu. În vârstă de 27 de ani, atacantul este un adevărat globetrotter, reuşind performanţa ca până acum să joace în… opt ţări, ultima oară în Anglia la Poole FC, echipă care are stadionul alături de calea ferată, exact ca Rapidul! În trecut, Muscalu a mai evoluat în Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Azerbadjan, Bulgaria, Polonia, Serbia și Portugalia! Dacă mai punem la socoteală şi faptul că ultimul an de juniorat l-a făcut la FC Koln, putem adăuga a noua ţară pe listă!

Cristian Muscalu a câştigat Cupa Bosniei

Talentul de care a dat dovadă i-a adus chiar şi patru selecţii în naţionala U19 a României. Toate în anul 2008, acelaşi în care naţionala mare participa la EURO. Cristian Muscalu nu a epatat ca nivel în ultimii ani, jucând în liga a 6-a din Anglia la Poole FC. Asta după ce, în prealabil, fusese la Caransebeş şi Metalul Frăsinet. Cu toate acestea, în CV-ul său sunt trecute recent nume cunoscute în fotbal. Precum portughezii de la Beira Mar. Dar şi un trofeu câştigat, Cupa Bosniei, cu Slavija Sarajevo în 2009. Vârful carierei l-a atins totuşi tot în România, acolo unde a evoluat un sezon, în Liga 1, pentru Ceahlăul Piatra Neamţ.

Actor la un meci de coşmar pentru Rapid

Se întâmpla între 2011 şi 2012. Atunci, Cristian Muscalu a fost integralist şi într-un meci memorabil pe Giuleşti. Rapid se lupta cu şanse reale la titlu, dar Ceahlăul a câştigat cu 2-1 şi totul a început să se năruiască. Acum, există speranţe că Muscalu va veni să ajute Rapid în liga a 4-a. În primul meci jucat s-a descurcat excelent, fapt subliniat şi de cei care l-au văzut în acţiune: „Este sculă! Se vede experienţa şi calitatea, ne-ar putea ajuta mult. Nu a dat gol pentru că s-a zbătut foarte mult. Dar ar fi un plus uriaş pentru Rapid. Meciul cu Buftea a fost cel mai dificil de până acum, iar Muscalu s-a mişcat excelent!” Jucătorul a fost la un pas de Rapid şi în 2013.

Sursa foto: liga2.prosport.ro

1 COMENTARIU