EXCLUSIV / Interviu cu un campion, Vlad Morar

Vlad Morar
Vlad Morar, pe vremea în care făcea spectacol pe Giuleşti

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Vlad Morar nu are decât 23 de ani. Până la această vârstă însă, a reuşit să joace la trei dintre cele mai iubite echipe din România: U Cluj, Petrolul şi Rapid. În Giuleşti a petrecut doar jumătate de stagiune, dar care i-a marcat definitiv cariera. După o scurtă escală la Târgu Mureş, la condamnata ASA, calităţile i-au fost ochite de Gheorghe Hagi. Aşa a ajuns Vlad Morar la Viitorul Ovidiu şi a devenit campion al României în 2017. Plecat de lângă Podul Grant de mai bine de un an, atacantul a acceptat cu plăcere totuşi să acorde un interviu exclusiv pentru 1923.ro.

Ai numai 23 de ani, dar ai ieşit campion al României! Cum ai trait anul 2017?!

Anul 2017 a fost cel mai bun an al meu! Am și marcat ceva goluri dar am reuşit o performanţă pe care nu o aveam în CV. Am câștigat campionatul României, un succes extrem de important. Pe plan sportiv am atins maximum posibil în ţară, ceea ce mă face să fiu foarte bucuros.

Ai jucat la trei echipe de mare tradiţie. Petrolul, U Cluj şi Rapid. Totuşi titlul l-ai luat cu Viitorul! Cum poţi explica acest paradox?

Am jucat la trei echipe cu suporteri minunaţi. Nu voi uita vreodată atmosfera de acolo, de la cele trei echipe. Mi-e aproape imposibil să nu îmi amintesc vreunul dintre meciurile pe care le-am jucat acasă cu aceste galerii fantastice în spate. Totuşi acum sunt concentrat doar pe ceea ce fac la Viitorul şi sunt în al nouălea cer că am devenit campion al României. Cum am subliniat şi mai sus. Nu e vreun paradox, pur şi simplu ăsta este fotbalul! Mă bucur să fac parte din lotul care a luat primul trofeu din istoria acestui club.

Rapid, rol cheie în cariera lui Vlad Morar

Cum a fost pentru tine perioada de la Rapid?

O perioadă foarte, foarte bună pentru mine. Am dat 9 goluri în 16 meciuri. Poate nu sunt cifre incredibile pentru un jucător ofensiv în liga a 2-a. Dar Rapid nu este orice club, indiferent că a jucat într-un eşalon inferior! Iar eu veneam după luni bune de stat pe bară în Israel… Le mulţumesc lui Dan Alexa şi Costel Ilie, pentru că m-au pus pe picioare şi m-au ajutat foarte mult după o perioadă extrem de grea a carierei mele.

Înainte de EURO 2016 spuneai că îţi doreşti în lotul României. Mulţi au râs, dar tu cum te-ai motivat? Erai totuşi în liga a 2-a…

Nu mă interesează pe mine cine a râs şi de ce. Eu îmi doream să ajung la naţională şi îmi doresc în continuare. Cred în cine sunt şi sunt sigur că în momentul în care voi face acest pas o să fiu pregătit să fiu selecţionat.

Cum a fost să fii coechipier cu rapidişti precum Andrei Ciolacu, Emil Dică, Marius Constantin sau Ianis Zicu?

Eu fusesem deja iniţiat în spiritul Rapidului, în acea atmosferă de vis. În ciuda faptului că jucam în liga a doua. Faptul că am fost coleg cu cei patru m-a ajutat şi mai mult în carieră. Sunt oameni cu zeci de meciuri la cel mai înalt nivel, care au câştigat trofee. Unii dintre ei sunt chiar campioni ai României. Am avut ce învăţa de la fiecare, a fost o plăcere să fim colegi.

În încheiere, câteva cuvinte despre Rapid, te rog!

Rapid este o stare de spirit şi aşa va rămâne! Îmi doresc mult de tot să revină acolo unde îi este locul: în top!

 

1 COMENTARIU

  1. […] Vlad Morar, la 24 de ani, rămâne încă pe val. După ce în sezonul trecut a jucat jumătate de an la ASA Târgu Mureş şi jumătate la Viitorul Ovidiu, cu care a luat şi titlul, atacantul s-a transferat în Grecia. E adevărat, nu la o superforţă, dar la o echipă din prima ligă. Este vorba despre Panetolikos. Vlad Morar a semnat pe trei ani cu formaţia care a terminat ultimul sezon pe locul 11. Fondată în 1926, echipa elenă nu a strâns decât şapte sezoane în primul eşalon. Dintre care, ultimele patru au fost consecutive. Cea mai bună poziţie ocupată în istoria sa este locul 7 în 2015. Morar a marcat 9 goluri pentru Rapid în 15 meciuri, el jucând în Giuleşti la fel cât a făcut-o şi pentru ultimele două echipe: jumătate de sezon. […]