VIDEO / Robert Niţă şi povestea tricoului celebru

AFC Rapid
Robert Niţă a câştigat Cupa cu AFC Rapid!

Robert Niţă a evoluat timp de patru ani la Rapid, între 2000 şi 2004, şi probabil cel mai cunoscut moment al său în Giuleşti este cel în care a sărbătorit marcarea unui gol cu un tricou care avea inscripţionat un mesaj autoironic: „Sunt bun, dar nu mă vede nimeni„. Invitat în studioul emisiunii „Digi Sport Matinal”, fostul atacant, acum în vârstă de 40 de ani, a povestit cum s-a ajuns la momentul respectiv. Faptul că antrenorul din acea perioadă, Mircea Rednic, nu i-a acordat foarte multe şanse l-a determinat pe Niţă să se autopromoveze într-o manieră cât se poate de originală.

Trimis la echipa a doua de Viorel Hizo

elefant.ro%20

Am fost un tip care spunea lucrurilor pe nume, indiferent despre cine era vorba. Am considerat că aşa e bărbăteşte, să-i spui omului ce te deranjează. Am avut foarte mult de pierdut. De asta se şi poartă acum masajul pe lobul urechii şi toţi cei care au calitatea asta avansează în carieră. Am avut de suferit în momentul în care i-am spus domnului Hizo care sunt nemulţumirile mele. Hizo a fost antrenorul de la Rapid cu care am jucat poate cel mai mult. Am avut un schimb de cuvinte mai puţin ortodox, în limbaj de stadion, de ambele părţi, şi dânsul mi-a spus „De mâine te aşteaptă Florin Motroc”.

Robert Niţă l-a pârât pe Rednic lui Copos

„S-a schimbat antrenorul, a venit Mircea Rednic. Mă lăuda după fiecare antrenament pentru cum mă pregăteam şi îmi promitea că îmi vine rândul. Eu am zis: „Mă, la mine e cea mai mare coadă? Eu tot stau la coadă, plătesc şi dublu pâinea şi când mă duc acasă, sunt leşinat de foame. Mai lasă-mă şi pe mine în faţă!”. Îmi tot zicea de politica clubului. La un moment dat, n-am mai suportat. Nici politica clubului, nici politica lui Mircea Rednic. Şi m-am dus la George Copos. Până să mă întrebe secretara unde vreau să ajung, eu eram cu fundul pe birou la Copos. M-am dus şi m-am aşezat pe birou, cu puţin tupeu. L-am rugat să-mi spună ce se întâmplă.”

Momentul din meciul cu FC Braşov

„S-a aflat repede că am fost la domnul Copos. M-au sunat de la ProRapid şi mi s-a spus că Mircea Rednic mă aşteaptă în apartamentul lui. M-am dus acolo frumos, civilizat, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. I-am spus că aşa am considerat că trebuie să fac. La coadă stăteam de vreo 6 luni şi nu ajungeam niciodată în faţă. Mi-a spus atunci că o să joc din ce în ce mai puţin, că mă va băga doar dacă va avea nevoie de mine. Aveam un prieten care tot timpul mă lua la mişto. Îmi spunea: „Bă, tu eşti bun, dar nu te vede nimeni!”. De ziua mea mi-a făcut cadou tricoul cu „sunt bun, dar nu mă vede nimeni”. La un meci cu FC Braşov am fost rezervă. Eram conduşi cu 1-0, s-a accidentat Tibi Ghioane, iar domnul Rednic a făcut o mişcare tactică şi m-a băgat pe teren. La Braşov era portar Arcanu, cu care fusesem coleg la Oţelul. Rămâneam după fiecare antrenament cu el jumătate de oră şi exersam lovituri libere şi penalty-uri.”

Semne către Rednic şi… colaborarea cu Motroc!

„La un duel cu Isăilă am scos penalty. Am luat mingea, iar Rednic era foarte supărat pe bancă şi spunea să bată nu ştiu cine. „Stai tu liniştit că nu mai bate nimeni, că e mingea la mine”. Am pus mingea jos, mi-am luat elan şi în momentul în care am ridicat capul din pământ şi l-am văzut pe Arcanu în poartă, am văzut poarta ca la hochei. Am zis: „Mamă, ce fac acum?”. Am dat gol. Am dat jumătate în pământ, cealaltă jumătate în minge, iar aceasta a trecut pe sub Arcanu. Atunci m-am dus la bancă, mi-am ridicat tricoul şi i-am făcut semn lui Mircea Rednic să mă lase şi pe mine puţin în faţă, că am intrat deja în magazin. Şi după meciul ăla am colaborat foarte bine cu Florin Motroc (la echipa a doua – n.r.)”, şi-a amintit Niţă.

Dacă vrei să vezi şi video, intră AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ