Ruşine de neînchipuit! Miron Cozma, la centru!

miron cozma
Miron Cozma, ruşinea serii

UPDATE: Firma care s-a ocupat alaturi de CS Rapid si de Asociatia Rapid Old-boys si-a asumat vina pentru faptul ca Miron Cozma, unul dintre inculpatii acuzati de crime impotriva umanitatii in dosarul mineriadei, a fost invitat sa dea lovitura de incepere la evenimentul de ieri. Va redam comunicatul in totalitate:

SR Sport-Consulting este o firmă specializată în organizarea unor evenimente cu caracter sportiv, cu precădere în fotbal. În cadrul evenimentului legat de aniversarea Clubului Sportiv Rapid, firma noastră și-a oferit sprijinul în aducerea echipelor invitate din Provincie, urmând ca noi să suportăm cheltuielile legate de transport, cazare și masă, precum și de protocolul și banchetul organizat la stadion la finalul evenimentului.

Totodată, SR Sport-Consulting s-a ocupat și cu distribuirea unor invitații către o serie de personalități de dincolo de perimetrul rapidistic. Printre cei invitați de noi s-a aflat și domnul Miron Cozma. Dorind să animăm evenimentul am solicitat mai multor invitați să dea lovitura de începere la începutul meciurilor.

Domnul Cozma a dorit să se afle printre aceștia precizându-ne că este rapidist de la vârsta de 9 ani. Din păcate, nu am intuit faptul că o astfel de decizie va crea o stare de animozitate în rândul suporterilor rapidiști și de aceea nu am cerut sfatul reprezentanților CS Rapid, sau Rapid Old Boys. P

e această cale ne prezentăm regretul către Clubul Sportiv Rapid și Asociația Rapid Old Boys pentru o lipsă de comunicare care ar fi dus probabil la evitarea unei situații neplăcute și îi asigurăm pe fanii rapidiști de întregul nostru respect.

Cu stimă, Sorin Radu President SR Sport-Consulting

UPDATE: Clubul Sportiv Rapid, a emis de asemenea urmatorul comunicat:

Precizări cu privire la organizarea evenimentului Rapid – 94

CS Rapid București vine cu câteva precizări suplimentare, legate de organizarea evenimentului ”Rapid – 94”, găzduit de Stadionul ”Valentin Stănescu – Giulești”, în data de 25 iunie 2017.

Evenimentul a fost organizat de către CS Rapid București, în colaborare cu ”Sorin Radu” Sport Consulting și Asociația Rapid Old-Boys.

La rândul ei, instituția ”Sorin Radu” Sport Consulting, cea care s-a ocupat de invitațiile lansate pentru echipele și persoanele venite din provincie. Rezultă deci, implicit, că Miron Cozma a sosit de la Petroșani, pe această filieră, domnia sa nefiind invitat de către CS Rapid București sau de către Asociația Rapid Old-Boys, de care se ocupă domnul Lucian Ionescu. Precizăm că tot ”Sorin Radu” Sport Consulting s-a ocupat de stabilirea altor parteneriate (media, catering, tehnic etc) asumându-și o serie de cheltuieli implicate de o astfel de amploare a organizării.

Deoarece suporterii nu au înțeles rostul prezenței lui Miron Cozma în mijlocul nostru, pentru a da o lovitură de începere, ne-am simțit obligați să facem aceste precizări, pentru a elucida o problema născută din senin și care, în mod eronat, eclipsează reușita unui eveniment special.

Pe un canal oficial al CS Rapid București, în decursul acestei zile, s-a făcut afirmația că Lucian Ionescu ar fi fost cel care l-a invitat pe Miron Cozma, lucru pe care îl infirmăm, cu scuzele de rigoare pentru confuzia creată. Acesta a fost un răspuns privat, pentru un fan căruia astfel i s-a satisfăcut curiozitatea respectivă și care, apoi, a făcut public mesajul fără acordul CS Rapid București.

În orice caz, nu dorim să dezvoltăm mai multe discuții pe marginea acestui subiect, misiunea și valorile CS Rapid București fiind altele. Noi suntem convinși că vouă, suporterilor rapidiști, v-a plăcut acest eveniment în ansamblu, motiv pentru care, încă o dată, vă mulțumim pentru prezența în tribune…

UPDATE: Lucian Ionescu neaga vehement implicarea in prezenta lui Miron Cozma la stadion. Din cate se pare, mesajul de mai jos a fost scris de un moderator al paginii clubului sportiv si nu exprima pozitia oficiala a clubului. Pe surse, am aflat ca Miron Cozma ar fi fost invitat de sponsorul echipelor din provincie!

UPDATE: Conform paginii de facebook a CS RAPID, cel care l-a invitat pe Miron Cozma sa dea lovitura de incepere la evenimentul de ieri, a fost Lucian Ionescu, managerul Asociatiei Old Boys

Raspunsul primit pe pagina de facebook a CS Rapid de un cititor al 1923.ro

Evenimentul organizat cu ocazia a 94 de ani de la înfiinţarea Rapidului ar fi putut fi perfect. Fiindcă, cu mici scpăpări, totul putea fi impecabil. Însă un moment grotesc a făcut ca totul să fie cufundat în ruşine. Cu o cămaşă vişinie şi o cravată albă, unul dintre invitaţii de onoare a fost… Miron Cozma! Om cu ani grei de puşcărie şi inculpat oficial pentru crime împotriva umanităţii, săvărşite la Mineriada din 1990, acest personaj sinistru nu doar că a fost invitat, ci chiar i s-a permis să dea lovitura de start a unui meci!!!! Evident, prezenţa sa la mijlocul terenului a fost însoţită de un cor copios de înjurături şi huidueli din partea suporterilorilor. Aşa cum este, de altfel şi normal!

Miron Cozma luat la întrebări şi de suporteri

Mai mult, la final mai mulţi s-au dus la el să îi ceară socoteală, aşa cum se poate vedea şi din imaginea de la cover. Iar unul dintre dialoguri a demonstrat cât de mult a sfidat Cozma şi acest eveniment. „De când eşti tu, bă, rapidist?! / Nu se vede?!” – a făcut Cozma un gest sugestiv, arătându-şi cămaşa. Evident, Miron Cozma nu este rapidist, fiindcă nimeni nu îşi aminteşte acest aspect. Dar şi chiar de era, invitat ar fi putut fi dar numai în tribună. Ovaţiile din partea organizatorilor şi ideea de a-l pune să dea lovitura de începere sunt gesturi care umbresc întru totul o organizare bună. Cine s-a gândit şi a acceptat la aşa ceva a depăşit limita oricărui bun simţ şi a pus o pată neagră uriaşă pe un eveniment altfel bine gândit…

miron cozma
Miron Cozma a dat lovitura de începere!

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...

10 COMENTARII

 1. Este un scenariu bine pus la punct
  Va apare din spate marele PANDELE ca e mai de „soi” decat miron Cozma . Sia asa vom ajunge la Firea-Pandele !!! CE RUSINE am ajuns

 2. Lovitura de la centru putea fi dată de una dintre gloriile rapidiste ale anilor ’70, gen Dumitru, Motroc senior, Rică Răducanu etc. Așa ar fi fost normal !

 3. Scuzele din partea organizatorilor sunt tardive si oricum, ele niciodata nu vor indreapta un rau deja facut. Este mult mai usor sa spui „scuze” decat sa gandesti putin in amonte. Cand a sosit cu minerii sai si a macelarit oamenii din Bucuresti, Miron Cozma nu a avut cumva sus in mana si un steag cu Rapid cu care ne-ar fi facut pe toti sa fim mandri de faptele sale? Ne face foarte bine sa stim ca noi rapidistii suntem de acum conectati si cu imaginea acestui defect al istoriei. Ma mir cum organizatorii nu si-au putut inchipui implicatiile unei asemenea gest. Poate erau mult prea copii in acea perioada. Personal as fi preferat ca lovitura de incepere sa fi fost data de cel mai tanar baietel legitimat in prezent la sectia de fotbal a clubului Rapid – deoarece el ar fi simbolizat poate viitorul si sperantele noastre.

 4. De k..k..at,justificari inutile. Se pare ca nu reprezentanții RAPID. Chiar nu la văzut nimeni pe minerul ucigaș atingând gazonul sfânt din Giulesti? OAMENII ADEVĂRAȚI(Vișinii în suflet) au sărutat acest loc sfânt și voi ați lăsat un criminal sa îl calce cu pantofii lui. Am 56 de ani, sunt Rapidist de când ma știu și tatăl meu, bunicul meu au fost Rapidisti. Fiul meu și fica mea sunt Rapidisti și Giulesti ptr. Noi a fost sacru Nu sant de ajuns scuzele ptr ce ați făcut. HAI RAPID!!

 5. Sclavul asta merita sa spele echipamentele dupa meci si atat….Mereu ati bagat sclavi la club…mereu,mereu…Fmm cozma !!

 6. Zilele trecute ne prezentati cu mandrie pe acest site, marii rapidisti pe care i-ati invitat:
  dragnea, basescu si vacaroiu !!!!
  Cu jigodiile astea nu se mandreste nimeni, mai ales un rapidist adevarat!!!
  SA VA FIE RUSINE, SUNTETI PENIBILI!!!!

 7. Nu ne mai revenim ! Parca suntem un pui ratacit.
  De neinteles ce a cautat omul asta sa dea lovitura de incepere. Putea sa stea in tribuna si atata. Nu cred ca se sinchisea cineva prea tare de prezenta lui.
  Asta inseamna disperare din partea conducerii, care se agata de orice/oricine ar putea fi un sprijin pentru echipa. Iar cand esti disperat nu faci selectie. Poate intr-o zi va lua cineva echipa, pt ca suporterii nu o pot tine. Este singura certitudine la echipa.
  P.S. Am vazut ca alte echipe, U Cluj, Petrolul, Farul, deja au promovat in L3. Cum au putut frate sa se organizeze, sa fie uniti, sa stie ce vor si sa mearga mai departe? Numai la noi nu se poate

 8. Intr-adevar, o mare rusine…si o palma pentru adevaratii rapidisti ! Totusi, ar trebui sa cunoastem numele persoanei care a invitat un puscarias la un asemenea eveniment.

 9. Din cauza asta s-a facut praf si Rapidul, din cauza deciziilor „luminate” luate de cei care au condus acest club.

Comments are closed.