De neînchipuit! Naţionala Chinei în campionatul Germaniei

Fotbal oprit de Coronavirus
Fotbal oprit de Coronavirus

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Propunere-surpriză în fotbalul mondial. Naţionala Under 20 a Chinei a fost invitată să joace în liga a patra din Germania. Regionalliga Sudwest este seria în care Federaţia Germană vrea să includă selecţionata asiatică. În condiţiile unui loc disponibil în respectiva serie. „Toate cele 19 cluburi sunt de acord cu ideea noastră, cred că este o variantă bună„, au anunţat conducătorii Federaţiei Germane. Cele 19 formaţii din Germania vor primi câte 15.000 de euro pentru cele două meciuri din sezon contra tinerilor chinezi.

În China joacă nume grele din fotbalul mondial

Saarbrucken, Stuttgarter Kickers şi Kickers Offenbach sunt câteva dintre adversarele chinezilor în viitorul sezon. China a investit enorm în ultimii ani în fotbal, prin aducerea unor nume mari în campionatul intern. Precum Oscar, Tevez, Hulk şi Lavezzi. Iar planul pe termen lung este să devină o superputere în fotbal şi să lupte pentru titlul mondial până în 2050. Decizia Federaţiei Germane vine în contextul protocolului de colaborare semnat în noiembrie 2016 între Germania şi China.

Au început să apară contestatarii

China Under 20 nu ar fi prima echipă inclusă în campionatul unei alte ţări. Kunlun Red Star participă în liga de hochei feminin a Canadei pentru a evolua în perspectiva Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022, de la Beijing. Până la urmă însă, nu toate cluburile din seria de liga a patra în care a fost distribuită naţionala Under 20 a Chinei sunt încântate de iniţiativa Federaţiei Germane de Fotbal (DFB). Şefii DFB anunţaseră că toate cele 19 cluburi din Regionalliga Sudwest sunt de acord să joace două meciuri pe sezon cu selecţionata olimpică a Chinei. Însă Waldhof Mannheim a anunţat că nu vrea să joace împotriva asiaticilor.

Reacţii ostile

Cluburile care vor juca împotriva chinezilor, de două ori pe teren propriu, vor primi câte 15.000 de euro din partea Federaţiei Germane. Iar rezultatele nu vor fi luate în calcul pentru clasamentul final. Mannheim nu e însă singurul club care nu e de acord cu decizia DFB, criticată dur şi de alte formaţii. „Campionatul se transformă într-un circ, iar Bayern Munchen poate vinde mai multe tricouri în China„, au răbufnit cei de la Oberhausen. Şi Christoph Radtke, managerul lui Pirmasens, echipă retrogradată chiar din seria unde vor evolua chinezii, a fost categoric: „Am rămas fără cuvinte. Şase cluburi au fost retrogradate din această serie… Iar Federaţia invită naţionala chineză. Este capitalism pur„. China vrea să îşi pregătească naţionala under 20 pentru Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo.

Sursa: digisport.ro