LEGISLATIV / Cum ajunge Rapid pe 0 datorii!

Rapid
Rapid a rămas fără preşedinte

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Firmele si persoanele fizice cu datorii catre stat cu termene de plata anterioare datei de 30 iunie 2017 vor fi scutite de penalitati. Si jumatate din dobanda acumulata daca achita datoria principala pana la 30 septembrie. Iar dobanda de 50% care le-a ramas de platit este achitata pana la finalul anului. Aceasta este noua facilitate pregatita de la nivel politic, intr-un document analizat de Profit.ro.

Care sunt argumentele

Argumentele avansate sunt „stimularea conformarii voluntare a contribuabililor la plata obligatiilor fiscale si maximizarea incasarilor bugetare, stimularea mediului economic si, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare”. Miscarea este similara cu facilitatile introduse de Guvernul Boc in 2011. Sau de Cabinetul Ponta in 2015, cu aceleasi argumente. Acum, firmele si persoanele care vor dori sa beneficieze de aceasta facilitate, dupa ce va fi avizata, trebuie sa depuna o cerere la Fisc pana la sfarsitul anului.

Facilitatile pregatite:

Anularea penalitatilor de intarziere, precum si a unei cote de 50% din dobanzi, aferente obligatiilor de plata principale catre bugetul general consolidat, administrate de ANAF, cu termene de plata anterioare datei de 30 iunie 2017, cu urmatoarele conditii:
 • stingerea pana la 30 septembrie 2017 a obligatiilor de plata principale cu termene de plata anterioare datei de 30 iunie 2017, indiferent de data stingerii acestora
 • stingerea pana la data de 31 decembrie 2017 a cotei de 50% din dobanzile aferente obligatiilor de plata principale cu termene de plata anterioare datei de 30 iunie 2017, stabilite prin decizii de calcul comunicate
 • stingerea pana la data de 31 decembrie 2017 a obligatiilor de plata principale curente administrate de ANAF cu termene de plata cuprinse intre 1 iulie-31 decembrie 2017, impreuna cu accesoriile calculate pentru eventuale intarzieri la plata acestor obligatii principale, stabilite prin decizii pana la 31 decembrie 2017
 • depunerea pana la 31 decembrie 2017 a tuturor declaratiilor potrivit vectorului fiscal. Aceasta conditie se considera indeplinita si in cazul in care pentru perioadele in care nu s-au depus declaratii fiscale, obligatiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de catre organul fiscal central
 • depunerea unei cereri de acordare a acestor facilitati pana la data de 31 decembrie 2017

Sursa: stirileprotv.ro


Cum este influenţată Rapid

Acum, după ce v-am prezentat materialul de mai sus, aşa cum a fost publicat, să ne axăm pe nişa noastră. Mai exact pe Rapid Bucureşti. Pentru a înţelege mai uşor care este legătura. În aest moment, conform informaţiilor apărute, datoriile AFC Rapid Bucureşti sunt undeva în jurul sumei de 400.000 de euro. Însă această sumă este compusă, în bună măsură, din penalităţi peste penalităţi. Practic, baza este undeva la 40.000 de euro. Altfel spus, în jurul a 10 la sută din totalul deficitului.

Care ar fi urmările!

Dacă Rapid va achita această sumă până la 30 septembrie, grosul datoriei se va şterge. Dobânda este de aproximativ 20.000 euro. La fel, dacă încă 10.000 de euro se achită până în ultima zi din 2017, totul se reglează! Practic aşa echipa lui Iosif ar ajunge pe 0 în dreptul deficitului către stat. Şi ar redeveni un club uşurat de poverile financiare din cauza cărora a fost blamat inexplicabil. O dată ce va intra oficial această amnistie în vigoare va rămâne de văzut câţi mai suntem alături de clubul care a adus bucurii nesfârşite a milioane de oameni, de-a lungul a celor 94 de ani de existenţă. Până atunci nu spunem decât atât: Rapid trăieşte!

11 COMENTARII

 1. Vreti sa spuneti ca unul dintre cluburile cele mai iubite din tara,cu o bogata traditie si multiple trofee si participari in cupele europene,a fost exclus din liga I si trimis in cel mai obscur anonimat pentru doar 400.000 euro?

 2. Financiar situatia ar fi rezolvata daca suporterii ar veni si-ar umple stadionul meci de meci! Simplu.

 3. Multa lume crede ca prin Manoliu Copos este in continuare la Rapid. Ce bine ar fi fost sa fie asa, ca 40000 de euro sunt banii de seminte pt el. Realitatea este ca suntem singuri, singurei si nu avem nici dupa ce bea apa. Acum am promovat in L4, dar daca nu vor fi investitii, cam asta este maximul ce se putea obtine. Peste un an majoritatea copiilor din echipa de acum vor trece de 18 ani. Credeti ca vor sta fara bani inca 4 ani?

 4. Daca raspundeti la misto, veti fi tratati in continuare tot cu misto de marea majoritate a suporterilor rapidisti.
  Va multumesc si va doresc mult succes in continuare cu acoperirea gaurilor din buget!

 5. 1. AFC Rapid nu are patron! Nu exista functia de patron la niciun club din tara
  2. Cum nu exista patron, implicit nici nu poate vinde nimic nimanui
  3. Din acelasi motiv pentru care nici noi nu gasim pe nimeni care sa ne dea 100.000.000 de euro

  Daca mai aveti si alte intrebari va stam la dispozitie!

 6. Am si eu trei intrebari:
  1) Cine este acum oficial, in acte, patronul AFC Rapid?
  2) Se poate intampla oare, zic si eu, ca dupa ce SUPORTERII achita datoria AFC Rapid, patronul sa vanda clubul cu zero datorii altei persoane interesate?
  3) De ce domnul Horia Manoliu nu a gasit pana acum sponsori care sa vina cu bani si sa achite datoria?
  Va multumesc.

 7. Daca si AFC Rapid are datorii totul este clar,s-a sarit direct din lac in put. Este jale mare,atunci singura salvare plauzibila ramane fuziunea de urgenta ci Voluntari. Au mai castigat si cupa Romaniei,este un trofeu in plus pt Rapid care l_ar fi castigat intr_un an de pauza in liga ,5,apoi salt direct liga 1.